Румен Радев: Не можем да допуснем друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти

Новини
16

bnr.bg

Президентът Румен Радев е на работно посещение в словашкия град Кошице за участие в срещата на високо равнище във формат Б9, съобщи прессекретариатът на президента. В рамките на международния форум България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша обсъждат въпроси на сигурността в рамките на колективния подход на НАТО.

„Не можем да допуснем друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти. Трябва да материализираме интересите си, а не да ставаме заложник на чужди интереси, подчерта държавният глава преди срещата на високо равнище на страните от Б-9 в Кошице.

„Тук съм, за да не допусна друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти. При подготовката на срещата установих, че определени текстове на предварително изготвената декларация застрашават реализацията на важни инфраструктурни проекти от наш национален интерес и направих необходимото проблемните текстове да бъдат извадени от декларацията“. Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията, която ще отстоява на срещата на високо равнище във формат Б-9, която се провежда в словашкия град Кошице.

В рамките на международния форум България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша ще обсъдят въпроси на сигурността в рамките на колективния подход на НАТО.

Държавният глава подчерта, че очаква българското правителството да „материализира визитата на руския премиер Дмитрий Медведев в България, а не да ставаме заложник на чужди интереси“. По думите на Румен Радев, НАТО има достатъчно механизми за изработване на единна политика, докато регионалният формат изостря риториката, което не кореспондира с политиката на сдържане и диалог, възприета от Алианса. Президентът добави, че за съжаление неформалната инициатива Б-9 се е отдалечила от замисъла си и дори създава рискове за интересите на деветте държави-членки, отивайки отвъд приети от всички 29 съюзници подходи.

И какава е алтернативата? Когато си против нещо трябва да кажеш с какво ще го замениш!

Личи си колко ти е сивото вещество!!! Ако нещо е ЛОШО, то просто трябва да се махне! Защо пък трябва да го заменяш???

Не се налага да го заместваме с нищо. Просто оставаме неутрална страна и се ползваме от уникалното си географско положение. Сключваме взаимно изгодни договори с тези страни, които заявят уважение към нашите национални интереси и суверенитет.

Ами тряба да се научиш да четеш между редовете .нали сте ходили на у- ще.Е някой искат да им го кажат като на лопатата .

Едно голямо браво , след Живков не сме имали такъв държавник,всички са били путьовци и предатели, затова сме на това дередже

ЕДИН ДОСТОЕН,ЧЕСТЕН И МИСЛЕЩ ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ ЧОВЕК, ЗА РАЗЛИКА ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ

БРАВО ПОСТЪПИ МЪЖКИ И ЗАЩИТИ РОДИНАТА НИ . ИСТИНСКИ РОДОЛЮБЕЦ – БЪЛГАРИН

Номерирайте се поне,пример;Глупак 1,галупак2,кертак 4 анонимни клесавци….

Тръмп иска да спре Руския газ за Европа,но Американския е по-скъп.Всеки си защитава интересите само ние сме в стойка партер.Както навремето Кунева затвори нашите реактори за да услужи на Румъния и Франция.Не вярвам,че услугата е била безсплатна.

Дали ще се намери българин, който да не го подкрепи, 10 години управление в угода ни стигат, станахме просяци. БРАВО НА ПРЕЗИДЕНТА!!!!

Bravo na Prezidenta, no ne se iska samo da pishim a da se sauzim vsichki s Prezidenta za6toto toi pokaza che obicham podinata si I milee za naroda si ,no toi e President I ne moji da reshava sadbata na Balgariai dokato parlamenskata mafiai vzema resheniaita I plashta na jurnalisri da go pluait che kazva istinata.
Prezidenta Padev dokaza na vsichki naES na B9 I s mnogo,mnogo drugi ne6ta che predi vsichki na parvo maisto sa interesite na Balgariai,no sam toi nemoji da se bori sre6tu tazi talpa gladni valsi ! Za 30godini nai -pravelniai izbor na balgarskiai narod Prezidenta Padev zatova sabudise narode balgarski Prezidenta da podkrepim nekadarni ,alchni mafioti ot Parlamenta da izgonim ,che ne samo zaplati ot garbage ne poluchavat,desata ni izgoneha l Balgariai prodadoha!

16 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Русенска фирма въведе четиридневна работна седмица

Консултантска фирма от Русе е сред първите в страната, която въведе четиридневна работна седмица. Дружество има офиси в Русе и Бургас, в които работят общо 8 служители. Мениджмънтът на фирмата очаква нововъведението да намали стреса и да оптимизира работата, съобщи БНТ. Управителят на фирмата Петър Петев се решил на смелата …

Новини
1
Три села пострадаха от копачи на криптовалута

NOVA Полицията продължава да ги издирва Нов вид кражби на ток – копачи на криптовалута крадат ток от трафопостовете. В търсенето на виртуални пари, те вече са похарчили ток за над половин милион лева, без да платят и стотинка. За схемата алармираха от EVN. Крадците са се вързали директно към …

Новини
Има и такива Човеци! 60-годишният Николай Иванов от Петрич намери плик с много пари на улицата и докато собственичката им обикаляше разплакана, той……

Благословено добро направи 60-годишният Николай Иванов от Петрич вчера. Мъжът намерил плик с 4 цифрена сума на улицата и без да се замисли хукнал към полицията, за да ги предаде. Това се случи час след като собственичката им информирала полицията, че е загубила плика и помолила за съдействие, пише www.struma.com. …

Inline
Inline