fbpx

Румен Радев: Не можем да допуснем друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти

bnr.bg

Президентът Румен Радев е на работно посещение в словашкия град Кошице за участие в срещата на високо равнище във формат Б9, съобщи прессекретариатът на президента. В рамките на международния форум България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша обсъждат въпроси на сигурността в рамките на колективния подход на НАТО.

„Не можем да допуснем друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти. Трябва да материализираме интересите си, а не да ставаме заложник на чужди интереси, подчерта държавният глава преди срещата на високо равнище на страните от Б-9 в Кошице.

„Тук съм, за да не допусна друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти. При подготовката на срещата установих, че определени текстове на предварително изготвената декларация застрашават реализацията на важни инфраструктурни проекти от наш национален интерес и направих необходимото проблемните текстове да бъдат извадени от декларацията“. Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията, която ще отстоява на срещата на високо равнище във формат Б-9, която се провежда в словашкия град Кошице.

В рамките на международния форум България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша ще обсъдят въпроси на сигурността в рамките на колективния подход на НАТО.

Държавният глава подчерта, че очаква българското правителството да „материализира визитата на руския премиер Дмитрий Медведев в България, а не да ставаме заложник на чужди интереси“. По думите на Румен Радев, НАТО има достатъчно механизми за изработване на единна политика, докато регионалният формат изостря риториката, което не кореспондира с политиката на сдържане и диалог, възприета от Алианса. Президентът добави, че за съжаление неформалната инициатива Б-9 се е отдалечила от замисъла си и дори създава рискове за интересите на деветте държави-членки, отивайки отвъд приети от всички 29 съюзници подходи.

И какава е алтернативата? Когато си против нещо трябва да кажеш с какво ще го замениш!

Едно голямо браво , след Живков не сме имали такъв държавник,всички са били путьовци и предатели, затова сме на това дередже

ЕДИН ДОСТОЕН,ЧЕСТЕН И МИСЛЕЩ ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ ЧОВЕК, ЗА РАЗЛИКА ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ

БРАВО ПОСТЪПИ МЪЖКИ И ЗАЩИТИ РОДИНАТА НИ . ИСТИНСКИ РОДОЛЮБЕЦ – БЪЛГАРИН

БРАВО. САМО. НАПРЕД. ВОИВОДО ?

Личи си колко ти е сивото вещество!!! Ако нещо е ЛОШО, то просто трябва да се махне! Защо пък трябва да го заменяш???

Че той е убеден, още преди да го познаваме с тебе.

Номерирайте се поне,пример;Глупак 1,галупак2,кертак 4 анонимни клесавци….

Тръмп иска да спре Руския газ за Европа,но Американския е по-скъп.Всеки си защитава интересите само ние сме в стойка партер.Както навремето Кунева затвори нашите реактори за да услужи на Румъния и Франция.Не вярвам,че услугата е била безсплатна.

Не се налага да го заместваме с нищо. Просто оставаме неутрална страна и се ползваме от уникалното си географско положение. Сключваме взаимно изгодни договори с тези страни, които заявят уважение към нашите национални интереси и суверенитет.

Ами тряба да се научиш да четеш между редовете .нали сте ходили на у- ще.Е някой искат да им го кажат като на лопатата .

Дали ще се намери българин, който да не го подкрепи, 10 години управление в угода ни стигат, станахме просяци. БРАВО НА ПРЕЗИДЕНТА!!!!

Bravo na Prezidenta, no ne se iska samo da pishim a da se sauzim vsichki s Prezidenta za6toto toi pokaza che obicham podinata si I milee za naroda si ,no toi e President I ne moji da reshava sadbata na Balgariai dokato parlamenskata mafiai vzema resheniaita I plashta na jurnalisri da go pluait che kazva istinata.
Prezidenta Padev dokaza na vsichki naES na B9 I s mnogo,mnogo drugi ne6ta che predi vsichki na parvo maisto sa interesite na Balgariai,no sam toi nemoji da se bori sre6tu tazi talpa gladni valsi ! Za 30godini nai -pravelniai izbor na balgarskiai narod Prezidenta Padev zatova sabudise narode balgarski Prezidenta da podkrepim nekadarni ,alchni mafioti ot Parlamenta da izgonim ,che ne samo zaplati ot garbage ne poluchavat,desata ni izgoneha l Balgariai prodadoha!

16 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

error: Content is protected !!