Румен Радев: Да не допуснем да бъдат забравени справедливите искания и да бъдат отлагани за някой следващ ден

Новини
6

Нека не се крием зад дълбока политика на благоразумие, защото е въпрос на национално достойнство да не позволим да бъде преиначавана историята и да не допуснем да бъдат забравени справедливите искания и да бъдат отлагани за някой следващ ден“. Това заяви на възпоменателната церемония в историческата местност Петрова нива президентът Румен Радев, пише novini.bg.
,,Съдбата на тракийците остава неразбрана“, посочи още държавният глава, цитирайки думи на Михаил Герджиков.

Химнът на Странджа за поредна година огласи историческата местност Петрова нива, където преди 116 години се е взело решение за избухването на Илинденско-преображенското въстание.

,,Нека е ясно, че ние не търсим отмъщение, но няма да забравим и пепелищата. И ако през годините никой не изпълни дълга си към тракийци, то днес, от това свято място, нека заявим високо и категорично, че е въпрос на отговорност на всеки български държавник да бъде редом с наследниците на изстрадалите“, подчерта в словото си българският президент.

loading...

КАКТО ВИНАГИ – КРАТКО,ТОЧНО И ЯСНО С ПОЗНАТИЯ СИ УМЕН НАЧИН НА ПОВЕДЕНИЕ

НАРОДЕ, НЕ ВИЖДАШ ЛИ , ЧЕ НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ НОСИ СЪРЦЕТО НА ДАНКО, ОТ ЕДНОИМЕННИЯ РАЗКАЗ НА МАКСИМ ГОРКИ!!!ДА ГО ПОСЛУШАМЕ И СЕ ОБЕДИНИМ ЗА СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!

Не, виждам, че лекуващия ти лекар не ти е дал правилните лекарства.

Застани с лицето си,не анонимно мишок страхлив и подъл! Продажник! Нямаш прав на глас. Стой си в дупката подла твар.🖕👎😡

Имало е практическата възможност, въпроса за обезщетението да се реши през 80-те години на 20ти век. Бързоразвиващата се икономика на Турция е имала голяма нужда от готови кадри. Такива в България е имало. Голяма част от Българските „турци“ – техници, инженери, медицински специалисти, хора говорещи свободно турски език, с разрешение на Българското правителство и по собствено желание са можели да решат този проблем. При сключен взаимоизгоден договор, срещу финансово обещетение, България да разреши преселението. Същевременноу по време на преговорите, да се повдигне въпроса за финансовото задължение на Турция, съгласно Договора от 1927 год. Може би, не изцяло, но част от дълга щеше да бъде изплатен.
Вместо това се тръгна по пътя на противопоставянето, допусна се доброзорното изселване на Българските „турци“, с което си „спечелихме“ международна изолация и за много години напред недрожолюбно отношение на Запада към нас. Нанесе се удар върху България, който за да се редуцира се наложи да се извършат много отстъпления – във вътрешен план, създаването на ДПС, във външен пряко подчинение на волята на Запада.
И както винаги – виновни няма..

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Разследване на NOVA: Кардиолог поставя стентове на здрави сърца, получава заплата от 57 000 лв.

Медикът работи в областната болница в Пазарджик На фона на протестите на медицинските специалисти заради ниското заплащане, оказва се, че кардиолог в областната болница в Пазарджик е получил заплата от 57 000 лева за януари. За последващите месеци възнаграждението му също е приблизително такова. Това показа разследване на Васил Иванов …

Новини
Регион в Южна Италия предлага 25 хил. евро, за да заживееш там

Само който не е пътувал до Южна Италия, само той не знае колко силно е понякога желанието да се заселиш из дивата красота и вкусотия на този район. В една от областите му се открива възможност човек не просто да се възползва от гостоприемството му, но дори да получи общо …

Новини
Не е за вярване! Какво пазят денонощно в двора на наше училище

Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново се издържа от трюфели, съобщи Нова тв. В двора на училището преди 3 месеца се появили трюфели, сега има 2 кучета, които ги пазят. Министерството на образованието одобрило проект и от т.г. два екоклуба от училището ще се занимават с това. През ноември …