Румен Радев: Да не допуснем да бъдат забравени справедливите искания и да бъдат отлагани за някой следващ ден

Новини
6

Нека не се крием зад дълбока политика на благоразумие, защото е въпрос на национално достойнство да не позволим да бъде преиначавана историята и да не допуснем да бъдат забравени справедливите искания и да бъдат отлагани за някой следващ ден“. Това заяви на възпоменателната церемония в историческата местност Петрова нива президентът Румен Радев, пише novini.bg.
,,Съдбата на тракийците остава неразбрана“, посочи още държавният глава, цитирайки думи на Михаил Герджиков.

Химнът на Странджа за поредна година огласи историческата местност Петрова нива, където преди 116 години се е взело решение за избухването на Илинденско-преображенското въстание.

,,Нека е ясно, че ние не търсим отмъщение, но няма да забравим и пепелищата. И ако през годините никой не изпълни дълга си към тракийци, то днес, от това свято място, нека заявим високо и категорично, че е въпрос на отговорност на всеки български държавник да бъде редом с наследниците на изстрадалите“, подчерта в словото си българският президент.

loading...

КАКТО ВИНАГИ – КРАТКО,ТОЧНО И ЯСНО С ПОЗНАТИЯ СИ УМЕН НАЧИН НА ПОВЕДЕНИЕ

НАРОДЕ, НЕ ВИЖДАШ ЛИ , ЧЕ НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ НОСИ СЪРЦЕТО НА ДАНКО, ОТ ЕДНОИМЕННИЯ РАЗКАЗ НА МАКСИМ ГОРКИ!!!ДА ГО ПОСЛУШАМЕ И СЕ ОБЕДИНИМ ЗА СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!

Не, виждам, че лекуващия ти лекар не ти е дал правилните лекарства.

Застани с лицето си,не анонимно мишок страхлив и подъл! Продажник! Нямаш прав на глас. Стой си в дупката подла твар.🖕👎😡

Имало е практическата възможност, въпроса за обезщетението да се реши през 80-те години на 20ти век. Бързоразвиващата се икономика на Турция е имала голяма нужда от готови кадри. Такива в България е имало. Голяма част от Българските „турци“ – техници, инженери, медицински специалисти, хора говорещи свободно турски език, с разрешение на Българското правителство и по собствено желание са можели да решат този проблем. При сключен взаимоизгоден договор, срещу финансово обещетение, България да разреши преселението. Същевременноу по време на преговорите, да се повдигне въпроса за финансовото задължение на Турция, съгласно Договора от 1927 год. Може би, не изцяло, но част от дълга щеше да бъде изплатен.
Вместо това се тръгна по пътя на противопоставянето, допусна се доброзорното изселване на Българските „турци“, с което си „спечелихме“ международна изолация и за много години напред недрожолюбно отношение на Запада към нас. Нанесе се удар върху България, който за да се редуцира се наложи да се извършат много отстъпления – във вътрешен план, създаването на ДПС, във външен пряко подчинение на волята на Запада.
И както винаги – виновни няма..

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слави Трифонов: Моите песни от 1996 година са актуални и днес

„Нещо много, много, много важно на вашето внимание. В петък вечер, в края на работния ден, шефката на Бюджетната комисия в Парламента Менда Стоянова вкарва поправка в Закона за БНБ. Вкарва я чрез любимия герберски похват – преходни и заключителни разпоредби. Пояснявам: Чрез преходни и заключителни разпоредби по някой закон …

Новини
Еколог: Няма да има комари през лятото, ако не завали сняг, за да могат да се размножат

Ако през зимата не вали сняг, през лятото реколтата ще е слаба и няма да има комари и други насекоми, важни за хранителната верига, съобщи „Лента“. Предупреждението отправи Кимо Сааринен, директор на института на Южна Карелия по алергии и околна среда, предава БТА. Комарите се размножават в среда, образувана от …

Новини
Прилики и разлики между настинка и грип – сравнителна таблица

Грип, остра респираторна вирусна инфекция и настинка. Какво общо имат тези понятия и как да ги различаваме правилно? Симптомите на грипа са причина да се обадите на лекар, защото това заболяване е опасно заради усложненията си. Настинките обикновено протичат по-леко и често дори не изискват употребата на лекарства, пише nauka.offnews.bg. …