fbpx

Родопското чудо зеолитова вода – всичко, което трябва да знаем за нея

Клиноптилолитът (наричан още зеолит) e едно от най-изучаваните неща на планетата, обявен от Световната научна организация за минерал на XX век, поради граничещите му с вълшебството качества и все по-нарастващото му използване в хранително-вкусовата промишленост, индустрията, животновъдството, растениевъдството, космонавтиката, медицината, пише www.edna.bg.

Казват, че нашите сънародници живеещи в Родопите от десетки години го използват в ежедневието си – слагат го във водата си, дори в храната и са сред едни от най-здравите дълголетници в родината ни.
Истински дар от майката Природа, зеолитът едва наскоро разкри свойствата си, подобно на много други “чудодейни”, но безкрайно простички лекове, напълно достъпни за хората и наистина действащи.
Клиноптилолитът се счита за напълно безопасен и нетоксичен за перорално приложение при хора и животни. Това включва бебета, деца, бременни жени и кърмачки.

Той е порест минерал, съставен предимно от алуминий, силиций и кислород. Той е мощен адсорбент. На микроскопско ниво се вижда, че скелетът му има структурата на пчелна пита, с високопорьозна и обширна реактивна повърхност от 450 кв. метра на един грам. Именно тази структура придава на клиноптилолита уникални свойства.

Натоварената с отрицателно електричество повърхност дава възможност минералът клиноптилолит да привлича и задържа катиони от средата, в която се намира и от своя страна да отделя други. Поставен във водна среда, клиноптиолитът елиминира всички вредни за човека вещества от нея, включително и радиоактивно замърсяване. Той има силно въздействие върху човешкия организъм. Пречиства отровите в организма, поети чрез въздуха и храната.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!