fbpx

Репортаж на “Петел” от Варна: Хаос по улица „Девня”, задръстена е от автобуси на „Градски транспорт”, спират където им падне (снимки

снимки: „Петел“

Ключовата улица „Девня” във Варна е наполовина заета от паркирали автобуси в района около ЖП гара в посока Аспарухов мост. За това алармираха читатели на „Петел”, а наша проверка на място установи причината за създаения от „Градски транспорт” хаос.

Причината за създалата се ситуация е заграждането на пространство, използвано до момента от общинския монополист в градските превози на пътници като обръщач. Имотът обаче е частен и тази сутри собственикът му го е оградил. Така за автобусите на „Градски транспорт” няма място и шофьорите спират направо на улицата. Ситуацията е неприятна както за тях, така и за гражданите, които трябва да правят внимателно маневри, разминавайки се с големите превозни средства.

външна реклама

„Предупредил съм общината и „Градски транспорт”, че ще заградя имота и съм им дал време да реагират, те обаче не го направиха”, каза за „Петел” Антраник Шакариян, чиято фирма е собственик на заградения тази сутрин терен.

Бизнесменът и общински съветник коментира, че всъщност мястото за обръщане на автобусите и началната им спирка е под Аспарухов мост. За създаването на този нов обръщач има усвоени сериозни средства от прословутия европейски проект „Интигриран градски транспорт”.

„Защо използваха до днес това място, което е частен имот , трябва да отговорят от общинската фирма. Аз самият смятам да ги питам на сесия на Общинския съвет какъв беше смисъла от усвояването на средствата за нов обръщач под моста”, каза Шакариян.

Припомняме, че неговото дружество „Транстриумф Холдинг” возеше варненци по половината градски линии, преди с политическо решение на Общинския съвет те не му бяха отнети и предоставени на „Градски  транспорт”. От общинската фирма коментираха, че това били по-печелившите линии във Варна и се надяваха с тях да спрат загубите в дружеството. Вместо това обаче то продължи да затъва финансово и вече е на минус с близо 10 млн. лева.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Любимата на Джино Бианкалана му каза „да“

Снимка: Джино Бианкалана, Инстаграм Риалити героят Джино Бианкалана изпитва истинско щастие в последно време. Той пусна снимка в социалните мрежи, на което се вижда как е коленичил пред любимата си Кристиана Канева с пръстен в ръка. „По дяволите! Тя каза „да“, пише към снимката двукратният победител в „Биг брадър“. Двамата …

БГ звезди
Вдовицата на Илия Павлов в опасна близост с Антонио Бандерас

Снимка: Дарина Павлова, Инстагам Дарина Павлова публикува снимка с популярния холивудски актьор Антонио Бандерас. Вдовицата на бившия бос на „Мултигруп“ Илия Павлов е постнала кадъра, за да честити рождения ден на испанеца, който навърши 62 години. Покойният й съпруг бе роден само четири дни преди Бандерас – на 6 август …

БГ звезди
Софи Маринова притесни сина си Лоренцо на рождения му ден

кадър Инстаграм/Софи Маринова Кадри от партито за рождения ден на Лоренцо пусна в Инстаграм майка му, ромският славей Софи Маринова. Синът ѝ отпразнува 20-годишнината си в лъскав клуб в Пловдив, където певицата имаше официално участие. Съдейки по кадрите, които показват покритите плътно със салфетки подове на заведението, партито е било …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!