Ремонтират 500 училища за 2 години

Новини

500 училища и детски градини ще бъдат ремонтирани през тази и следващата година по оперативна програма „Региони в растеж“ и по програмата за развитието на селските райони.
Това стана ясно от думите на образователния министър Красимир Вълчев при посещението му в Кърджали, съобщиха от МОН.

За новия програмен период ще бъдат обновени 140 професионални гимназии. По-рано през деня Вълчев, заедно с премиера Борисов, регионалния министър Николай Нанков и кмета на Кърджали Хасан Азис посетиха ремонтираната сграда на Професионалната гимназия по селско и горско стопанство в града.

Ще продължим да преструктурираме приема и да даваме приоритет на онези училища, които обучават по технически и аграрни специалности, е казал Вълчев пред учителите в гимназията.

Професионалната гимназия по селско и горско стопанство е ремонтирана за 1,3 млн. лева. Ремонтните дейности се състоят в смяна на дограмата, саниране на сградата, хидроизолация на покрива и довършване на оградата на училището.

Министър Вълчев е обявил, че в две от шестте училища ремонтите ще приключат до началото на годината. За другите ученици е намерена материална база. Министърът е разговарял с ръководството на Пловдивския университет, които ще предоставят стаи в сградата на своя филиал в Кърджали. Вълчев е подчертал, че в Кърджали в най-голям процент от всички градове учениците ще се ползват от обновена материална база.

В гимназията по селско и горско стопанство в Кърджали, която е с регионално значение, обновяването включва и учебно-техническо оборудване.

В Кърджали се ремонтират шест училища. В две от тях ремонтите ще приключат до началото на учебната година. Общата стойност на ремонтите е 9 млн. лева.

За другите ученици е намерена материална база. Министърът е разговарял с ръководството на Пловдивския университет, които ще предоставят стаи в сградата на своя филиал в Кърджали. Вълчев подчерта, че в Кърджали в най-голям процент от всички градове учениците ще се ползват от обновена материална база./news.bg

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Кубрат Пулев начело на ранглистата на IBF

Кубрат Пулев е на върха на професионалния бокс. Различните боксови асоциации публикуваха ранглистите си за септември, като прави впечатление, че Кубрат Пулев е лидер в подреждането на версия IBF, предаде Gong.bg. Това е нормално с оглед на факта, че той е задължителен претендент за световната титла в тази федерация. На …

Новини
1
Караянчева с увреждания и в гръбначния стълб

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е в сравнително добро състояние след катастрофата, обясни проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на Пирогов. „Както знаете вчера към 10.30 е претърпяла пътнотранспортно произвшествие на пътя след град Шумен, при което е транспортирана веднага в болницата в Шумен, където са извършени първите изследвания. На …

Новини
Meteo Balkans: Студен фронт от северозапад в сряда и четвъртък!

Наближава промяна на времето  според прогнозите на Meteo Balkans Студен фронт от северозапад в Сряда и Четвъртък! Според @ECMWF повече валежи ще има в Четвъртък следобед и вечерта, като те ще бъдат повече в източните райони на страната ни.. ** (Всеки модел показва различна обстановка, някой с много малко дъжд …