fbpx

Рейнджърът Нено изтрещя след развода. Написа най-страшния СМС до тъщата: Ще те направя на

Кадри: Нова тв

Монтанско село пропищя от сериен обирджия. Почеркът на крадеца навсякъде е един и същ – влиза, краде храна и излиза. На една от последните му кражби дори слага кофи върху охранителните камери, за да не снимат лицето му.  Възрастните хора вече се барикадират с решетки, не спят и се молят да не са следващите ограбени. Подозират кой е крадецът, но мъжът все още е на свобода, предава Нова тв.

Крадецът се промъква в дома на Николай от монтанското село Липен преди няколко дни. Тъкмо в същия ден бил поставил две камери на къщата си, които запечатали лицето на наглия апаш.

„Вижда се как влиза, влиза срещу камерите, разглежда с едно фенерче стаите и след това камерите изчезват”, разказва Николай Миланов, потърпевш.

Изчезват, защото крадеца забелязва записващите устройства и след няколко секунди поставя кофички върху тях, за да не снимат. След това проникнал в къщата като чупи стъклата на два прозореца.

„Ето тук не е уцелил първия път, после е счупил и двете стъкла. Не е откраднал много – храна и други неща, които са му трябвали”, казва Николай Миланов.

Жертва на крадец става и баба Върба от същото село Липен. Една вечер преди да заспи, тя чува силен шум в двора си.

„Светнах за момент, за да се види, че има човек вътре и изгасих и станах и право на телефона. В тъмното се обадих на сина ми в Монтана и му казах да тръгва веднага, че има човек”, разказва Върба Якимова – жител на село Липен.

Крадецът успял да скъса мрежата на прозореца, но избягал, след като възрастна жена се развикала. Оттогава синът й поставил решетки на прозорците.

За малко повече от половин година в село Липен са обрани близо 50 къщи. Хората се съмняват, че извършителят на повечето кражби е мъж от селото, когото разпознават и на камерите.

„Масово търси храна, но в някой от къщите има ПВЦ дограма. Счупил е прозорци, казват около 500 лева, а в къщата откраднал една кора яйца и един хляб”, казва Венчо Латинов, кмет на село Липен.

Потърсихме мъжа, у когото полицията е намерила част от откраднатите вещи на хората от селото, но той не пожела да говори.

Според полицията, той не работи, криминално проявен е и е осъждан няколко пъти. Срещу него в момента има над 20 сигнала. А хората очакват и прокуратурата да вземе под внимание на пръв поглед дребните кражби, но обвити в големи страхове.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!