Разследващи и жандармерия влязоха в сградата на „Трейс груп” в София (снимки)

Новини
1

Разследващи и жандармерия влязоха в сградата на „Трейс груп” в столичния кв. „Лозенец”, предаде bTV. Именно тази фирма е отговаряла за трасето, на което се случи тежката катастрофа с автобус край Своге.

Следователите изнесоха документация на фирмата, като служителите им са оказали пълно съдействие на разследващите, пише Блиц.

Междувременно от компанията официално съобщиха, че ще дадат пресконференция относно катастрофата край Своге в утрешния ден.

От проверките на различните министерства, както и на прокуратурата, във връзка с катастрофата на автобус край Своге, при която загинаха 17 души, стана ясно, че „Трейс груп” е отговаряла за ремонта на трасето, където автобусът се е преобърнал. Те са били предупреждавани многократно от АПИ за лошото състояние на пътя и за нуждата да бъде извършен ремонт, но това така и не се е случило.

По-рано днес от фирмата разпространиха официална позиция, в която посочват, че не носят вина за инцидента, тъй като асфалтовата настилка е положена през 2014 г., а пътят е пуснат в експлоатация същата година, но приет през 2016 г.

От „Трейс груп“ обявиха големия проблем на пътя край Своге, от който излетя автобуса, погубил 17 човека 

loading...

Кой прави магистралата покрай Нова Загора, Стара Загора до Чирпан ? Да я започва наново с негови средства !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Ансамбъл „Българе“ е пред фалит заради коронавируса

Хореографът и основател на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров е предложен от Министерския съвет да бъде награден от президента Румен Радев с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – първа степен за изключително големите му заслуги към развитието на българската култура и изкуство и за популяризирането на българските традиции и фолклор. …

Новини
Туристическият сезон в „Слънчев бряг“ започна без летовници

От 1 юни плажовете по българското Черноморие са отворени за туристи – със спасители и с нови цени. Сезонът започна и в един от най-предпочитаните у нас курорти – „Слънчев бряг“. Той обаче, е абсолютно празен. Само четири хотела обявиха, че започват работа. През уикенда те бяха посетени от българи, …

Новини
В пет европейски града започват изпитанията на безпилотни автобуси

Cлeд гoдинa и пoлoвинa плaниpaнe, пpoeĸтът зa poбoтизaция нa движeниeтo нa гpaдcĸитe aвтoбycи FАВULОЅ e гoтoв зa тecтoвe в peaлни ycлoвия. Haй-дoбpитe мoдeли нa бeзпилoтни миĸpoбycи щe cтaнaт чacт oт oбщecтвeния тpaнcпopт нa пeт eвpoпeйcĸи гpaдa, пише www.kaldata.com. Πpoeĸтът FАВULОЅ (Futurе Аutоmаtеd Вuѕ Urbаn Lеvеl Ореrаtіоn Ѕуѕtеm) зaпoчнa cвoятa дeйнocт …