fbpx

Разбра се кой е шофьорът на училищния автобус, на когото Джамбазки пожела да бъде пребит с тояги!

Дългогодишният шофьор Йордан Попгерасимов е бил зад волана на автобуса на помощното училище в село Долно Драглище, минал през жп линията на спусната бариера и червен семафор., съобщава struma.bg.

Попгерасимов бе разобличен за извършеното нарушение от друг шофьор, пуснал видеоклип в социалните мрежи. На него се вижда, че автобусът е пълен с ученици, и въпреки това преминава през прелеза на теснолинейката край село Баня, пише Блиц.

Заради безотговорната постъпка на водача на училищния автобус вчера стартираха проверки от Регионалното управление на образованието, ДАИ и КАТ, а на директора на училището се наложи да дава писмени обяснения в РУО – Благоевград за скандалния случай.

външна реклама

„Водачът ми даде устни обяснения. Каза, че бариерата е била спусната, когато е отивал за Разлог в 7:00 часа и на връщане, било е след 7:30 ч., отново е била спусната. Доколкото разбрах, бариерата често не работи, но това никой не го потвърди. Издадох заповед да ми даде писмени обяснения. Длъжни сме да спазим процедурата, преди да се предприемат каквито и да било мерки срещу водача. Не мога да наложа наказание, без да сме изяснили случая.

Направил е грешка. Току-що ми се обадиха, че ще започнат проверка и от ДАИ. Ще видим какво становище ще дадат и оттам. Най-тежкото наказание е уволнение, другите са забележка и предупреждение за уволнение”, каза директорът на помощното училище Кирил Караджов. Той допълни, че водачът е с дългогодишен стаж и досега не е имал нарушения.

Директорът допълни още, че според обясненията на водача във времето, в което автобусът е преминал през жп прелеза, между 7:30 и 8:00 часа не преминава влак. По разписание той минава в 6:52 часа. Директорът заяви още: „В ученическия автобус, преминал на спусната бариера и сигнализиращ червено семафор, са пътували 6 деца и един възпитател”. Кирил Караджов чакаше вчера следобед в Благоевград началника на РУО Ивайло Златанов лично да разговаря с него за случая. Дали е имало повреда в бариерата, тепърва ще се установява от компетентните органи.

Дежурният ръководител движение във вчерашния ден на гара Разлог отказа да коментират дали същия ден е имало повреда с мотива, че не е оторизиран да дава информация. Според запознати с механизма на работа автоматичната бариера се задейства от преминаващия влак на определено разстояние преди прелез. В практиката има случаи, когато бариерата пада и когато няма преминаващ влак. В такъв случай тя сигнализира в най-близката гара и от там се предприемат съответните мерки. Постъпката на водача бе осъдена строго и от кмета на Разлог Красимир Герчев. Градоначалникът коментира случая, но сподели, че община Разлог не е страна по казуса.

„Автобусът е прехвърлен на училището със заповед и е под негова юрисдикция. Директорът е лицето, което може да води дисциплинарни производства и да предприеме съответните действия по изясняване на случая и съответно да наложи наказание. Моето мнение е, че водачът е трябвало да изчака, докато не се изясни въпросът или докато не дойде оторизиран представител на БДЖ. В никакъв случай не трябва да се излага макар и при минимален риск животът на децата, водача и който и да е било.

Случаят тепърва ще се изяснява, но каквото и да покажат проверките, мнението ми е, че дори и бариерата да не е работила, шофьорът е трябвало до подаде сигнал, да изчака оторизиран представител на БДЖ, за да се гарантира безопасността на преминаващите. За мен всяко друго действие е самоволно и необмислено, включително и от страна на останалите водачи, които са преминали през линията”, каза кметът Кр. Герчев.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Сашо Кадиев към Иво Димчев по БТВ: Ти нали си гей?

кадри bTV Водещият на „Преди обед“ Александър Кадиев направи странен преход към личните теми в разговора с артиста и певец Иво Димчев, който гостува в студиото на bTV. По темата за връзките, Сашо директно попита: „Ти нали си гей?“ външна реклама Иво Димчев потвърди това, даже допълни, че е „мега …

Незабавни статии
Анджи загина в опустошително цунами на Тонга, докато спасява кучетата си

Снимки: Фейсбук, Angela Glover, Potungaue Koloa Fakaenatula Тялото на британка, изчезнала на остров Тонга, беше намерено от съпруга й. Той ръководеше групата за издирването й, след като тя беше отнесена от опустошителното цунами. Тя е първият човек, за който се знае, че е загинал при бедствието, предизвикано от вулканично изригване. …

Незабавни статии
Иво Димчев шокира Холивуд: Американците не искат да са в Рая, ако Тръмп е там

кадър bTV Българският артист и певец Иво Димчев разказа по bTV за гастрола си в Лос Анджелис, САЩ, където е изнасял домашни концерти. Той не за първи път е в Холивуд, но се оказало, че там помнят предишните му изяви още преди пандемията. Скандалният Димчев, който не се съобразява с …