fbpx

Радев в Катовице: Европа да ни помогне като не пречи за руския газ, както в миналото

Кадър: „Канал 3“

Категорично отхвърляме завишените изисквания, защото въгледобивът означава запазване на работни места, но и гарантира сигурност. Това заяви президентът Румен Радев, който е в Катовице на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP24). Участието на българския държавен глава в глобалния форум е по покана на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш и президента на Полша Анджей Дуда, съобщава „Канал 3“.

„Аз съм тук, за да отстоявам нашия национален интерес. България трябва да е много по-активна и да използва всички европейски програми и иновационни фондове за преструктуриране на въгледобива“, изтъкна президентът.

„Но трябва да имаме сигурна и предсказуема енергия. Европа може много да ни помогне, ако не създава пречки, както в миналото, за доставка на руски газ в Европа.
Да вземем Турски поток, но и пряка доставка към България и към ЕС – Български поток, който да гарантира сигурността на доставките в Европа“, продължи Радев.

Той посочи, че засега България я няма в тези програми. „В тези програми са страни като Германия, Полша,  Гърция, Чехия, Унгария, и ние трябва да мислим за нашето бъдеще. Очаквам по-активната позиция на нашето правителство“, добави той.

Браво, г-н Радев, действайте за България и българите, иначе сме зле…

браво гн.Радев единственият президент от години насам който наистина да отстоява националните интереси.

Това е ДЪРЖАВНИК, който милее за Родината си!

наи-после нянои да каже нешто

Браво ГЕНЕРАЛЕ! Къде си росенчо?Поучи се как се отстояват интересите на България.Мижави шапкари,вижте какво значи ГЕНЕРАЛ и ДЪРЖАВЕН ГЛАВА!!!

Браво ГЕНЕРАЛЕ! Къде си росенчо?Поучи се как се отстояват интересите на България.Мижави шапкари,вижте какво значи ГЕНЕРАЛ и ДЪРЖАВЕН ГЛАВА!!!

Целият български народ трябва и е длъжен да застане зад Президента ни.ТОЙ ЩЕ СПАСИ И СВОЯ НАРОД И БЪЛГАРИЯ

Чакайте,още не ги е отстоял!Това са само думи,А дали ще ги чуят? ТАКА че не бързайте да се радвате и да пляскате!

Браво на Президента!

Поздравление за г-н Радев – вече единствената надежда за отчаяния български народ!

РОДОЛЮБЕЦ, МИЛЕЕЩ ЗА РОД И РОДИНА. Ако ЕС не го чуят, ние народа трябва да застанем редом до НЕГО и да отстояваме правата си, а н да сме роби на ЕС и САЩ. Крайно е време се поучим от румънците и французите. БРАВО ГОСПОДИН ГЕНЕРАЛ, БОГ С НАМИ!АМИН!

Най сетне наш държавник да отстоява БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!ГЕНЕРАЛ с дух на възрожденец.ГЕРБ- ОП-ДПС-ВОЛЯ-продажници без граница.Толкова ли сте тъпигюз,че не чувате народа, който не иска управници-рожба на фалшивицирани избори!

Конституцията ни е такава че президентът няма особен глас така че адмирации за позицията, която отстоява, жалко че правителството върви в друга посока против народа.

Много точна и ясна поаиция на нашия президент за нашето бъдеще !
Бих желала всички наши политици да следват неговия пример !
Яянка чонкова

ДОЙДЕ ВРЕМЕ И ЕДИН БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ ДА ЧУКНЕ ПО МАСАТА И ДА КАЖЕ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ВИЕ СТЕ НИ МИЛИ,НО БЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД МИ Е ПО–МИЛ,ЗА ТОВА НАСТОЯВАМЕ РУСКИЯ ГАЗ ДА Е И ЗА БЪЛГАРИЯ,КОЯТО ЗАРАДИ НЕПРАВИЛНАТА ПОЛИТИКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ИЗГУБИ ВАЖНИ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ И ОСТАВА БЕЗ ТОВА ВАЖНО ГОРИВА ЗА ИКОНОМИКАТА И СТРАНАТА.

Браво на думи…. , но аз лично не виждам ползите от президентската институция които да са съизмерими с похарчените за нея пари.Утре ще изберем друг, който е подобен на предишния и пак колелото се върти. Трябва да има само един овластен било той президент, министър председател или цар и като не работи за народа да се поучим от англичаните..

Истински българин. Браво генерале!

Интересно. Наясно ли е изобщо някой от тези, които искат закриване на въгледобива, колко процента от енергийните запаси на планетата са газ, колко са нефт и колко въглища? Та запасите на планетата са предимно от въглища, а газът е незначителен процент и скоро ще се изчерпа.И какво правим тогава?

Нека има един българин със който да се гордеем и това е господин ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ!Във който вярваме и подкрепя ме!

24 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!