Радев в Катовице: Европа да ни помогне като не пречи за руския газ, както в миналото

Новини
24

Кадър: „Канал 3“

Категорично отхвърляме завишените изисквания, защото въгледобивът означава запазване на работни места, но и гарантира сигурност. Това заяви президентът Румен Радев, който е в Катовице на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP24). Участието на българския държавен глава в глобалния форум е по покана на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш и президента на Полша Анджей Дуда, съобщава „Канал 3“.

„Аз съм тук, за да отстоявам нашия национален интерес. България трябва да е много по-активна и да използва всички европейски програми и иновационни фондове за преструктуриране на въгледобива“, изтъкна президентът.

„Но трябва да имаме сигурна и предсказуема енергия. Европа може много да ни помогне, ако не създава пречки, както в миналото, за доставка на руски газ в Европа.
Да вземем Турски поток, но и пряка доставка към България и към ЕС – Български поток, който да гарантира сигурността на доставките в Европа“, продължи Радев.

Той посочи, че засега България я няма в тези програми. „В тези програми са страни като Германия, Полша,  Гърция, Чехия, Унгария, и ние трябва да мислим за нашето бъдеще. Очаквам по-активната позиция на нашето правителство“, добави той.

loading...

Браво, г-н Радев, действайте за България и българите, иначе сме зле…

браво гн.Радев единственият президент от години насам който наистина да отстоява националните интереси.

Чакайте,още не ги е отстоял!Това са само думи,А дали ще ги чуят? ТАКА че не бързайте да се радвате и да пляскате!

Конституцията ни е такава че президентът няма особен глас така че адмирации за позицията, която отстоява, жалко че правителството върви в друга посока против народа.

Браво ГЕНЕРАЛЕ! Къде си росенчо?Поучи се как се отстояват интересите на България.Мижави шапкари,вижте какво значи ГЕНЕРАЛ и ДЪРЖАВЕН ГЛАВА!!!

Браво ГЕНЕРАЛЕ! Къде си росенчо?Поучи се как се отстояват интересите на България.Мижави шапкари,вижте какво значи ГЕНЕРАЛ и ДЪРЖАВЕН ГЛАВА!!!

Поздравление за г-н Радев – вече единствената надежда за отчаяния български народ!

РОДОЛЮБЕЦ, МИЛЕЕЩ ЗА РОД И РОДИНА. Ако ЕС не го чуят, ние народа трябва да застанем редом до НЕГО и да отстояваме правата си, а н да сме роби на ЕС и САЩ. Крайно е време се поучим от румънците и французите. БРАВО ГОСПОДИН ГЕНЕРАЛ, БОГ С НАМИ!АМИН!

Най сетне наш държавник да отстоява БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!ГЕНЕРАЛ с дух на възрожденец.ГЕРБ- ОП-ДПС-ВОЛЯ-продажници без граница.Толкова ли сте тъпигюз,че не чувате народа, който не иска управници-рожба на фалшивицирани избори!

Много точна и ясна поаиция на нашия президент за нашето бъдеще !
Бих желала всички наши политици да следват неговия пример !
Яянка чонкова

ДОЙДЕ ВРЕМЕ И ЕДИН БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ ДА ЧУКНЕ ПО МАСАТА И ДА КАЖЕ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ВИЕ СТЕ НИ МИЛИ,НО БЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД МИ Е ПО–МИЛ,ЗА ТОВА НАСТОЯВАМЕ РУСКИЯ ГАЗ ДА Е И ЗА БЪЛГАРИЯ,КОЯТО ЗАРАДИ НЕПРАВИЛНАТА ПОЛИТИКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ИЗГУБИ ВАЖНИ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ И ОСТАВА БЕЗ ТОВА ВАЖНО ГОРИВА ЗА ИКОНОМИКАТА И СТРАНАТА.

Браво на думи…. , но аз лично не виждам ползите от президентската институция които да са съизмерими с похарчените за нея пари.Утре ще изберем друг, който е подобен на предишния и пак колелото се върти. Трябва да има само един овластен било той президент, министър председател или цар и като не работи за народа да се поучим от англичаните..

Интересно. Наясно ли е изобщо някой от тези, които искат закриване на въгледобива, колко процента от енергийните запаси на планетата са газ, колко са нефт и колко въглища? Та запасите на планетата са предимно от въглища, а газът е незначителен процент и скоро ще се изчерпа.И какво правим тогава?

Нека има един българин със който да се гордеем и това е господин ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ!Във който вярваме и подкрепя ме!

24 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Доц. Калинов: Величествен таен подземен тунел пресича цяла България

Мистерията около тунелите под територията на славната ни държава са вълнували поколения историци, геолози и любители на мистичните науки. Ето какво е мнението на доц. Ангел Калинов, ръководил десетки години катедрата по генетика към ВСИ – Пловдив: „Величествен таен подземен тунел пресича цяла България“ След пенсионирането си се е отдал …

Новини
Мика Зайкова: НАП подари на крадци 20 милиарда лева

Интервю на Диана Йонкова, frognews.bg Ако трябва с едно изречение да характеризирам бюджета за 2020 г., бих казала: дежавю в по-лош вариант. В него има от всичко по малко, но всъщност нещата се влошават. НАП „отписа“ 20 милиарда лева като несъбираеми. Подарихме тези пари на крадци. Не можахме да освободим …

Новини
Радев: Имаме нужда от образовани хора, те трудно се поддават на новини за небивал икономически напред

Ние имаме нужда от образовани хора, защото образованият човек трудно се поддава на неистини и на популистки внушения, образованият човек е брониран от ежедневните бомбардировки с новини за небивал икономически и социален напредък. Това каза президентът Румен Радев по време на откриването на церемонията по връчване на четиринадесетите годишни награди …