fbpx

Радан Кънев: ГЕРБ усеща, че Бойко я изоставя в търсене на лично спасение

offnews.bg

ГЕРБ усеща, че премиерът и неин основател Бойко Борисов я изоставя в търсене на лично спасение, пише Радан Кънев („Демократична България“) в отзвук след националната конференция на ГЕРБ. Там Борисов постави ултиматум пред членовете на партията си с думите: „Обичам ви, но не е даденост това. Факт е, че БСП с тези провалени политици ни доближават. Ако не ви светне червената лампичка, аз ще ви светна синя“.

Ето целия коментар на Кънев, препечатан от официалната му страница във Фейсбук:

Не бях слушал реч на др. Живков, пардон, др. Борисов, 40 мин. без аплодисменти.

Дори пред политически “чужда” публика обикновено се справя. Ясният изказ, простите изречения и селският хумор са универсален код за успех.

Ама този път – не. Може би защото беше не реч, а хленч.

А може би Партията ГЕРБ усеща, че Бойко я изоставя в търсене на лична перспектива и спасение. И – на всичкото отгоре – обвинява тях. Партийната машина, която е създал по свой образ и подобие, и която не смее да пръдне без съгласие от Него. А Той им се сърди, че не пърдят достатъчно шумно…

Обвинението е взаимно – Той обвинява Партията, Тя – Него. Древно-съветска трагикомедия. “Смъртта на Сталин”, ребята…

А всъщност не знаят защо не се получава. Защо, при безспорните успехи в пълненето и празненето на бюджета, при категорично добра икономическа конюнктура хората са недоволни, икономиката се задъхва, а администрацията се проваля гръмовно при всеки опит за мъничка промяна, камо ли реформа.

А е много просто. Трябва да погледнат в огледалото заедно, Тя и Той. И ще видят не Пеевски, а една уродлива бюрократична машина, обсебила и четирите власти и съответно – отговорна за всичко, за всяка спънка и грешка.

Ще видят любимия си образ на Царя-бащица, който “раздава” на всеки, съответно – е отговорен за всяко лишение и болка.

Преди всичко ще видят как това обсебване на цялата власт убива всяка свободна инициатива, убива риска на свободния пазар, убива трудолюбието и амбицията на собствените им назначени чиновници, “страхува” бизнеса и собствениците, обезкуражава лекари и учители, дори да са с по-добри заплати. Защото виждат, че не могат да се развиват, да работят творчески, да помагат.

Така е, др. Борисов.

И преди трийсет години пак беше така. Сбъднатата мечта на авторитарния лидер е негово проклятие и негов край.

Sic transit gloria mundi (Така преминава световната слава – бел. ред.)

От един ИПОН – пожарникар, не искаъте повече. Както гласеше надписа над оня бар , „моля не стреляйте по пианиста, той толкова може“ ! Асталависта бейби !

По принцип анализа е верен..но без да съм съм защитник на мутрата Боко си мисля , че автора без да си дава сметка, употребявайки изрази като пърдене ..Бай Хуй(в предишни статии ), които несъмненено носят лепкавия привкус на жаргона на хомосексуланите ..сам си вкарва автогол ..защото четящите почват да си мислят дали пък ония пусканици преди време за Рада Дълбоката бяха празни приказки или….?

Кой беше този ,дето го навряха в миша дупка идаже неговите не го помнат,че пише такива изявления за
Борисов ! Ааааааа сетих се никой не му помни името ,а той сам си измисли ново : Бай … ха,ха,ха

Имаше една поема за Ленин, която ще перефразирам в нашу условия за Бойко и ГЕРБ !

Партията и Бойко са близнаци, братя:
Когато кажем Бойко, разбираме ГЕБР,
Когато кажем ГЕРБ, разбираме Бойко !
Кой за историята ни , ще е по вреден ??????……………………..

Имаше една поема за Ленин, която ще перефразирам в нашу условия за Бойко и ГЕРБ !

Партията и Бойко са близнаци, братя:
Когато кажем Бойко, разбираме ГЕБР,
Когато кажем ГЕРБ, разбираме Бойко !
Кой за историята ни , ще е по вреден ??????……………………..

Бих желал да споделя и за Радан Кънев:

Раданчо, напомням ти една нашенска- „Кучето си лае, керванът си върви“………….
Завиждаш ли?
Колко хора Бойко увлече след себе си? Погледни резултатите от изборите, в които той е участвал!
Ако имаш смелостта/ куража, публикувай същото и за себе си!
Оплювката и критикарството е наше национално „достояние“ ! При всичките му кривини,та той също е от плът и кръв, не може да му отречем, че е „Юначен Българин!
Паралелизма който правиш според мен сполучлив! Аз също си го помислих!! Спомних си как Тодор Живкав се прегръщаше и целуваше с Брежнев, подобна картина виждаме и днес-как Бойко се прегръща и целува с Меркел!!! В очакване съм да залепи и един Целуфан и на…ТРЪМП!!!

7 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

error: Content is protected !!