fbpx

Първи думи на Бойко Борисов, след като изпрати папата

реклама

Кадър: Канал 3

На летище София току що Бойко Борисов коментира пред журналисти визитата на Папа Франциск в България, която завърши преди минути.
Ето част от това, което каза Бойко Борисов:

„Той благодари за поканата, която му отправих, за това че бяхме добри домакини.

Искам да благодаря на десетки, стотици служител, на МВР,  Бърза помощ, местните власти, и най-вече да се извиним на тези, които не харесват папата и сме им причинили неудобство с тежкия трафик. Голямо благодаря на всички, да не пропусна някого, че са стотици хора.

Мисля, че тридневното посещение е една добра реклама за България по света.

Всички медии и ваши колеги отразяваха посещението му, призивите му за мир. Той ги прави от всяко кътче на света. И най-вече отношението към децата, към хората. Мисля, че беше добро посещение.

реклама

Най-важното послание, което той направи, е мирът. Моите опасения в този размирен район също са свързани с мира. Последните му думи бяха: Продължавайте да правите мостове, магистрали на Балканите, защото това е изключително важно. Темата за Западните Балкани се оказа, че е ценна в света.

Той е голям приятел на България, атентатът за папата, приписан на България, съжалявам, че толкова време изстрада Сергей Антонов от една световна конспирация, с която нямаше нищо общо.

Така или иначе, десетилетия наред този атентат се свързваше с България. И когато три дни папата се разхождаше в центъра на София сред хората и отправяше своите послания, когато на сцената бяха всички вероизповедания и отправяха своите молитви за мир и благоденствие, това са добри резултати.”

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дойче веле: Водещ експерт прогнозира: Вирусът изчезва до идната есен

реклама Снимка pixabay Професор Александър Кекуле сподели своя “работна хипотеза” за това кога пандемията ще приключи: “Ограничаването на заразата ще стане видимо за общество чак между април и юни, след като в началото на годината или най-късно през януари ще започнем да ваксинираме рисковите групи в старческите домове в Германия”, …

Новини
Ева Веселинова обяви щастливо събитие, ще става майка на близнаци

реклама Снимка профил инстаграм Това сподели самата тя с последователите си в профила си в инстаграм. От снимката личи, че щастливото събитие не е далеч. „Най-хубавият подарък тази година – вече понаедрял и оформен. Време е да споделя тази прекрасна новина! Вълнувам се много и съм щастлива, защото в мен …

Новини
Галерия: Борисов готви чистка в редиците на ГЕРБ, Караянчева и Пламен Нунев на мушката

реклама Снимка профил ФБ Радикалните промени в партията се налагали заради непоносимостта на хората към някои от популярните муцуни в партията. Част от набелязаните присъстват в последните няколко парламента и събират повече негативи, отколкото позитиви. Сред тях били и хора, считани за едни от най-приближените до премиера, пише в новия …