Пухкави картофени кюфтета
- By : Vihrogon
- Категория: Блиц Новини
Необходими продукти:
1 кг картофи
200 г сирене
2 стръка зелен лук
4-5 стръка магданоз
2-3 с.л. цедено кисело мляко
чубрица, сол, бял пипер
2-3 бр. яйца
галета
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват и обелват. Още топли се настъргват на ренде. Сиренето също. Всичко се смесва. Към получената смес се прибавят цеденото мляко, нарязаните на ситно магданоз и пера лук, подправките. Отново се разбърква добре. Оставя се да престои един час. Яйцата се разбиват. От сместа се оформят кюфтета, които се потапят в яйце, овалват се в галета и пак в яйце. Кюфтетата се пържат до златисто в тиган със сгорещено олио, след което се отцеждат върху хартия.
Източник epicenter.bg
Няма коментари