Прокурор Гешев с горещи разкрития: Да, Миню Стайков е арестуван. Акцията във Винпром „Карнобат“ има общо с нелегална фабрика, разбита преди месеци

Новини

„Преди няколко месеца ГДБОП и Спецпрокуратурата намериха нелегална фабрика за незаконно производство на цигари в Карнобат. Тя бе една от най-добре оборудваните в България. Печалбата е била по милион и половина лева на седмица, но това е изчислено по цени от черния пазар. По шест милиона лева на месец е била печалбата по изчисления на легалния пазар“, това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев.

„Дали случващото се днес във Винпром има връзка с това ще научите скоро. Не мога да кажа дали Миню Стайков е задържан ли не е. По моя информация е задържан. Арестувани са и над 10 лица за 24 часа“, поясни още прокурорът, потвърждавайки информация на БЛИЦ, че предстоят арести на знакови бизнесмени.

По думите му различни неща свързват фабриката за цигари и Винпром.

„Работниците във фабриката са довеждани от Армения. Работили са там и не са излизали. Имало е спално помещение, кухня, фитнес и други. Сградата е сина на кмета на град Карнобат. Била е отдадена под наем“, уточни още той.

„Работим по сериозни нива на организираната престъпност. Тогава не повдигнахме обвинения, защото задържаните бяха на ниво шофьор на ТИР, портиер, който е наемател на сградата и т. нар. „отцепка“, който е подсигурявал тръгването на тира.

Постарахме се през последните месеца да работим сериозни и да стигнем до по-големите нива.

Утре може да чуете и повече имена. Имаме задържани над 10 лица. Правим акции, щом съберем доказателства, които ще издържат в съда. Нямаме за цел да задържим дадено лице и само да се снимаме с него“, каза още Гешев.

„Не можем да кажем на даде лице „Стой си в България. Не ходи никъде до 20-то число, че ще те арестуваме. Визирам и хората от Франция. Те бяха на почивка, но сега е очевидно за всички, че се укриват. Така, че ако те бяха предупредени, че ще бъдат задържани нямаше да са в чужбина и нямаше да си оставят 10 милиона лева в касетите“, заяви той по повод случващото се около семейство Арабаджиеви.

Гешев допълни, че спецпрокуратурата ще продължи да работи по начина, по който е работила през последните години и че не може да заяви със сигурност ще има ли други мащабни акции или арести на известни лица.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Австрия забрани пътническите полети от България от 15 до 31 юли

Австрийските власти забраниха от 15 до 31 юли пътническите полети от България и още 9 страни заради разпространението на COVID-19, съобщават ТАСС и БТА. Решението беше публикувано тази нощ с постановление на австрийското министерство на социалните грижи, здравеопазването и защитата на потребителите, съобщава Нова ТВ. С постановлението се забраняват полетите …

Новини
Доц. Андрей Чорбанов: Болниците не са залети с тежко болни с COVID-19

Коментар на ръководителя на департамента по имунология към БАН доц. Андрей Чорбанов “Болниците не са залети с тежко болни с COVID-19. Независимо от доста високия брой позитивни пациенти няма тежко болни в болници”. Това заяви ръководителят на департамента по имунология към БАН доц. Андрей Чорбанов в студиото на „Здравей, България” …

Новини
Мирни протести се проведоха в редица градове на страната

Провеждат се антиправителствени протести и в редица градове на страната. Подобно на исканията в София, протестиращите в останалите градове също настояват за оставката на правителството и на главния прокурор, информира БНР. Протестът на жители на Ловеч в центъра на града преминават под „Разходка с каскети“. Със символична проява на стълбите …