fbpx

Продължава блокадата на село Шарково

реклама

Снимки: btvnovinite.bg

Продължава блокадата на село Шарково, където е последното оцеляло стадо, подлежащо на евтаназиране. На входа на населеното място от сутринта има екипи на Жандармерията, пише btvnovinite.bg.

Проверяват се всички автомобили на влизане и на излизане, за да се види дали не изнасят млечни продукти и месо от селото.

На мястото вече има и екипи, които да дезинфекцират. Дали тази активност е свързана с очакваното посещение на президента Румен Радев по-късно днес, може само да се предполага.

 

 

Хората в село Воден не са доволни от обезщетенията, които получиха за умъртвените животни.

Животните на 82-годишния дядо Стоян са умъртвени още в края на юни. Жена му Велика разказва, че от тях кръвни проби не били взети. Вчера Стоян взе отпуснатото обезщетение, но смята, че е твърде ниско.

 

„Психически ни убиха и сега с тези пари, които дават, и финансово ще ни ликвидират… агнета по-рано продавах по 200 лева, сега ми дават 140, да се подиграват с нас”, каза той.

Семейството не отиде на протеста в София, не вярват, че след него ще има промяна.

 

 

Дядо Стоян казва, че е най-гневен на държавата.

„Това не е държава. И ако ми предложеха, преди да ми ликвидират животните, да ме изселят в Турция, щях да ида, въпреки, че съм на тая възраст, въпреки, че ми е мило. За да спася животните, щях да ида, защото там не ги убиват, а правят всичко възможно да ги спасят”.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Росица Кирова: Заблудих се, че „Има такъв народ“ ще донесе някаква промяна

реклама Снимка профил ФБ Тя доскоро беше координатор на „Има такъв народ“ в региона и уточни, че това единствената партия, в която е членувала. „Действията ми са последователни, свързани с гражданската ми дейност“, така обясни пред БНР Росица Кирова, председател на Сдружение „Единни за промяна“, оглавяването на листата на ГЕРБ …

Новини
Изплащат повече от 5,6 млн. лв. на туроператори за неосъществени пътувания

реклама Снимка вихрогон.бг Първите компании, получаващи субсидия, са с изрядни документи, а средствата ще бъдат изплатени със заповед на министъра на туризма. Министерството на туризма изплати повече от 5,6 млн. лв. на 86 компании, изпълняващи туроператорска и турагентска дейност. Средствата се отпускат от държавния бюджет и са на обща стойност …

Новини
Иван Нанчев убил двамата си малолетни сина един след друг

реклама Снимка pixabay Иван Нанчев е осъден за това, че през януари 1998 г., в София, умишлено е умъртвил малолетния си син Д. Н., който се е намирал в безпомощно състояние и му е наложено наказание доживотен затвор. С друга присъда Нанчев е осъден, понеже през месец септември 2000 г. …