fbpx

Продължава блокадата на село Шарково

Снимки: btvnovinite.bg

Продължава блокадата на село Шарково, където е последното оцеляло стадо, подлежащо на евтаназиране. На входа на населеното място от сутринта има екипи на Жандармерията, пише btvnovinite.bg.

Проверяват се всички автомобили на влизане и на излизане, за да се види дали не изнасят млечни продукти и месо от селото.

На мястото вече има и екипи, които да дезинфекцират. Дали тази активност е свързана с очакваното посещение на президента Румен Радев по-късно днес, може само да се предполага.

 

 

Хората в село Воден не са доволни от обезщетенията, които получиха за умъртвените животни.

Животните на 82-годишния дядо Стоян са умъртвени още в края на юни. Жена му Велика разказва, че от тях кръвни проби не били взети. Вчера Стоян взе отпуснатото обезщетение, но смята, че е твърде ниско.

 

„Психически ни убиха и сега с тези пари, които дават, и финансово ще ни ликвидират… агнета по-рано продавах по 200 лева, сега ми дават 140, да се подиграват с нас”, каза той.

Семейството не отиде на протеста в София, не вярват, че след него ще има промяна.

 

 

Дядо Стоян казва, че е най-гневен на държавата.

„Това не е държава. И ако ми предложеха, преди да ми ликвидират животните, да ме изселят в Турция, щях да ида, въпреки, че съм на тая възраст, въпреки, че ми е мило. За да спася животните, щях да ида, защото там не ги убиват, а правят всичко възможно да ги спасят”.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!