fbpx

Природни начини да спрем подуването на корема

Включете джинджифила в менюто си

Ако живеехме в един съвършен свят, щяхме да се храним с чисти продукти, необработени с безброй химикали и пестициди, и щяхме най-вероятно да се радваме на добро здраве. За съжаление, светът ни не е идеален и съвременният начин на живот ни изправя пред редица предизвикателства да запазим здравето си. Много често храната, която консумираме, може да доведе до известен дискомфорт, като подуване на корема и образуване на газове. В комбинация със заседналия начин на живот, който мнозина от нас водят, това може сериозно да наруши спокойствието ни, пише www.az-jenata.bg.

Днес ще ви запознаем с няколко природни начина, които помагат при честото подуване на корема и могат да благоприятстват подобряване на стомашно-чревната флора, така че да се чувствате добре и в хармония с тялото си.

Добавете подправки и билки към храната си

Подправки като черен пипер, кимион и куркума стимулират храносмилателната система, имат противовъзпалителен ефект и се отразяват добре на стомашно-чревния тракт. Спомагат за облекчаване на дразнението в стомаха и се борят с киселините. Използвайте ги за овкусяване на вашата храна редовно и ще усетите силата им. Канелата също е чудесно средство за облекчаване на стомашните неразположения и е прекрасна, ароматна добавка към сутрешното ви кафе или капучино.

Наблегнете на храни с калий

Калият помага да се неутрализира ефектът на натрия, който причинява подуване и възпаление на храносмилателната система. Когато говорим за калий често първата ни мисъл е за банани или кокосова вода, но това съвсем не са най-богатите продукти на калий. Сладките картофи, бял боб, сок от моркови са с много висока концентрация на калий, който ще ви помогне да преодолеете подуването и дискомфорта. Опитайте с йога Тези древни и така модерни практики имат положителен ефект не само върху съзнанието и душевното ни здраве, но се отразяват благоприятно и на тялото ни. Йогата успокоява нервната система, а е доказано, че стресът и притеснението могат да предизвикат проблеми с храносмилателната система. Някои йога пози са като минимасаж на вътрешните ни органи, като например усукванията на тялото, които стимулират стомашно-чревния тракт и облекчават значително дискомфорта в коремната област. >> 12 съвета за плосък корем <<

Пийте по-често чай

Имайте предвид, че алкохолните и подсладени напитки са по-тежки за преработване от храносмилателната система и могат да доведат до подуване и запек. Вместо да пиете подобни напитки, ако имате проблеми със стомаха, консумирайте повече чай. Той успокоява стомаха и може да облекчи дискомфорта. Чай от копър или мента са едни от най-ефикасните средства за облекчаване на подутия корем.

Хапвайте повече натурални пробиотични храни

Живата бактерия може да помогне да балансираме чревната флора, като спира лошата бактерия и ѝ пречи да расте (което всъщност води до подуването на корема). Освен като хранителна добавка, добре е да приемате пробиотик и под формата на храна. Кимчи, комбуча, кисело мляко са чудесни източници на естествени пробиотици.

Дъвчете внимателно и бавно

Да, понякога бързаме и нямаме време да се храним бавно, да дъвчем съсредоточено, а не припряно, ежедневието на всички е динамично. Но все пак опитайте се да не изпадате в свиреп глад, защото именно тогава се нахвърляме като бесни върху храната, ядем бързо, без да сдъвкваме добре и това води до неприятно подуване на корема.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!