fbpx

Премиерът Борисов празнува рождения си ден в Израел – ето какви важни срещи ще има

Премиерът Бойко Борисов ще бъде на посещение в Хърватия и Украйна през уикенда. В събота в Загреб той ще се срещне с хърватския си колега Андрей Пленкович. Очаква се двамата да обсъдят приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС, като наблегнат на евроинтеграцията на Западните Балкани, пише „Пик“.

Борисов и Пленкович обсъдиха темата миналата седмица преди срещата на върха на ЕС в София. Тогава хърватският премиер изтъкна важността развитието на региона да бъде в дневния ред на ЕС. Той потвърди, че Хърватия ще инициира следваща среща на върха през 2020 година. Желанието му е тя да направи преглед на напредъка по проектите, стартирали в резултат на инициативата на БГ председателството на ЕС и да даде по-нататъшен тласък на процесите на сближаване на страните от региона с останалите държави в Европа.

В събота вечерта пък Борисов ще гледа на живо любимия си отбор Реал Мадрид, който е финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига. Финалът между Белия балет и Ливърпул ще бъде на Олимпийския стадион в Киев. Премиерът ще проследи мача в компанията на украинския президент Петро Порошенко. Очаква се преди двубоя той да се срещне и с част от управата на Реал Мадрид. Борисов има почетна членска карта на испанския клуб, връчена му от бившия президент на тима Рамон Калдерон през 2007 година. Когато има възможност министър-председателят посещава важните мачове на Реал.

Преди това Борисов ще бъде на аудиенция във Ватикана при Негово Светейшество папа Франциск по случай 24 май-Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Това ще е втората среща на Борисов с папа Франциск. Последната му визита във Ватикана бе преди три години, като в делегацията си той взе двама министри и седем депутати.

Тогава Борисов занесе на папата хранителница с изобразено успението на Свети Иван Рилски, в която от филигранно сребро бе поставен камък от гроба на светеца. На свой ред папа Франциск поднесе на премиера плакет с изобразен ангел, държащ двете земни полукълба. През 2010 година пък Борисов бе приет от папа Бенедикт XVI, а през 2002 година като главен секретар на МВР се срещна с папа Йоан Павел II, когато той бе на посещение у нас.

На връх рождения си ден 13 юни Борисов ще посети и Израел.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

Блиц Новини
Стефани останала неразбрана в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Отдавна зрителите на Хелс китчън очакваха сладкарката Стефани да напусне предаването. Непрекъснатите скандали, които заформяше с кой ли не от участниците натоварваха и изместваха фокуса от готвенето. Тя влезе с големи претенции за професионалист и бе сигурна, че ще грабне голямата награда. Дотолкова дотегнаха с крясъци, че …

Блиц Новини
Силно земетресение паникьоса съседна Турция

Съседна Турция стои на тръни при всяко разлюляване на земята. Споменът за опостушителното земетресение, в което загинаха хиляди хора е все още много пресен. За земетресение с магнитуд 4,7 съобщиха от района на град Токат, Северна Турция. Трусът е предизвикал силна паника сред населението. Хората са прекарали нощта навън.   …

error: Content is protected !!