fbpx

Президентът призова ЦИК: Да намалим броя на недействителните бюлетини

Високият процент на недействителни бюлетини при избори в България създава съмнения в прозрачността на изборния процес и променя вота на избирателя. Това подчерта президентът Румен Радев, който разговаря с ръководството на Централната избирателна комисия, предаде БНР.

На срещата държавният глава призова:

„Аз очаквам с организацията, която създавате, да си поставим за цел да намалим броя на недействителните бюлетини и да направим така, че България да стигне едно средно европейско ниво на недействителните бюлетини. Нова задача пред вас – важна, е защитата на машинния вот – софтуерна, хардуерна, физическа. И също от това се интересувам, по какъв начин ще бъде осъществен контролът и навременната реакция при сигнали“.

Председателят на ЦИК Стефка Стоева се надява изборите на 26 май да протекат нормално. По договор до днес машините за гласуване трябва да бъдат доставени в България, до 15 май – да им бъден поставен софтуерът. Ден преди вота машините за гласуване трябва да бъдат доставени в 3-те хиляди избирателни секции.

„Вярваме, че с извършването на сертифициране и на одит ще се гарантира честен вот на машините. За съжаление се оказа, че няма държавен орган, който да извърши сертифицирането, поради което ЦИК се обърна отново към БАН и към СУ и те са ни препоръчали специалисти, които тези дни започват работата по сертифицирането. В момента обсъждаме въпроса с транспортирането на машините и с тяхната физическа охрана от органите на МВР. Предстоят и срещи идващата седмица за уточняване на подробностите.“

Те без манипулации никога няма да видят власт ! Да се сложат камери и строг НЕЗАВИСИМ контрол ! При евентуални нарушения глоба от 1 милион за партията ,която ги е допуснала и строга наказателна отговорност ! Изобщо много крути мерки !

Точно така , няма само народа да плаща измислените от з**ника им налози,глоби ,увеличения и т.н. и да е вечния длъжник ! Да се бръкнат и те ,като се правят на отворени ! АЗ МИСЛЯ ,ЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ БЪЛГАРИЯ ДА ПРЕМИНЕ НА БЕЗПАРТИЙНО УПРАВЛЕНИЕ ! САМО ТОГАВА СЕ ИЗПЛУВАМЕ ОТ ТИНЯТА ,В КОЯТО НИ ВКАРАХА ПАРТИИТЕ ! СТИГА ВЕЧЕ ХРАНТУТНИЦИ !

Обикновено, действителни бюлетини „стават“ недействителни, като се „излезе“ от квадратчето, което става в секционнине комисии, по време и след „преброяването“ и по правило това са гласове за други , но не и за управляващите!?!Питам…, за отпечатването на милиони бюлетини се „харчат“ много пари, но нима никой до сега не се е досетил, да направи така, че знака Х или V, да не може да излиза извън квадратчето??? Което не е трудно да се осъществи практически.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!