Правят завода на Фолксваген в община „Марица“? Пловдив дава 300 000 лева за инфраструктура

Новини

Кметът Иван Тотев събра общинските съветници, за да им разясни ситуацията
Община Пловдив ще дари 300 000 лева на съседната община „Марица“ за изграждането на високотехнологичен парк, пише trafficnews.bg.

Предложението бе направено на микрофон от главния финансист Виктория Чавдарова, което изненада общинските съветници. Парите ще бъдат взети от средствата за завършването на районното кметство в „Северен“ в Пловдив.

Общинските съветници заляха с въпроси градоначалника за какво точно са тези пари и защо не може да се каже точно и ясно.

Кметът Иван Тотев от своя страна заяви, че поради обективни причини не може да каже повече, но всички са наясно за грандиозния проект, който се чака в пловдивска област.

Тотев добави още, че предложението е влезнало в извънреден порядък, тъй като до късно снощи е водил телефонни разговори.

Парите ще отидат за проектиране и изграждане на подземна и техническа инфраструктура в землището на Община Марица, но градоначалникът не пожела да конкретизира къде точно.

Той бе помолен да събере председателите на групи в общинския съвет и да им даде повече яснота, за да не бъде информацията публично оповестена. Въпреки че, никой не каза, че става въпрос за завода на Фолксваген, всички в залата разбраха, че се говори именно за този грандиозен проект.

Това бе донякъде потвърдено от думите на кмета, че по този въпрос е казано да не се говори много. Нещо, което премиерът Бойко Борисов изтъкна нееднократно. Иван Тотев каза, че общините „Пловдив“ и „Марица“ трябва да бъдат много гъвкави, тъй като все още сме в състезателен етап за важния проект.

„Колкото повече мълчим, толкова повече мълчим“, заяви градоначалникът.

 

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Учени отгледаха домати на марсианска и лунна почва

Учени от Университета във Вагенинген в Холандия са засадили проби от моделната почва на Марс и Луната с различни култури и са успели да получат реколта. От това следва, че на Марс и Луната ще може да се отглежда не само храна, но и да се получават жизнеспособни семена. Това …

Новини
Директорът на „Deutsche Welle“: Случаят БНР показва какво става, когато политика и журналистика се смесят

„Чухме за скандала в БНР. Това е класически пример, че когато се смесят ролите на журналисти и политици, няма достатъчно добро разделение.“ Това коментира по време на лекция пред студенти генералният директор на „Deutsche Welle“ Петер Лимбург, предаде БГНЕС. „Оттам-нататък на кого му е хрумнала „прекрасната идея“ да уволнява дамата …

Новини
Папата с изказване във връзка със Световния ден на храната

Папата сравни контраста между 820-те милиона гладуващи хора в света с онези, които превръщат храната в „алея на личното унищожение“ чрез преяждане. Това Светият отец каза във връзка със Световния ден на храната, съобщи БГНЕС Папа Франциск отбеляза, че „изкривената връзка между храната и храненето“ е оставила почти 700 милиона …