Правят завода на Фолксваген в община „Марица“? Пловдив дава 300 000 лева за инфраструктура

Новини

Кметът Иван Тотев събра общинските съветници, за да им разясни ситуацията
Община Пловдив ще дари 300 000 лева на съседната община „Марица“ за изграждането на високотехнологичен парк, пише trafficnews.bg.

Предложението бе направено на микрофон от главния финансист Виктория Чавдарова, което изненада общинските съветници. Парите ще бъдат взети от средствата за завършването на районното кметство в „Северен“ в Пловдив.

Общинските съветници заляха с въпроси градоначалника за какво точно са тези пари и защо не може да се каже точно и ясно.

Кметът Иван Тотев от своя страна заяви, че поради обективни причини не може да каже повече, но всички са наясно за грандиозния проект, който се чака в пловдивска област.

Тотев добави още, че предложението е влезнало в извънреден порядък, тъй като до късно снощи е водил телефонни разговори.

Парите ще отидат за проектиране и изграждане на подземна и техническа инфраструктура в землището на Община Марица, но градоначалникът не пожела да конкретизира къде точно.

Той бе помолен да събере председателите на групи в общинския съвет и да им даде повече яснота, за да не бъде информацията публично оповестена. Въпреки че, никой не каза, че става въпрос за завода на Фолксваген, всички в залата разбраха, че се говори именно за този грандиозен проект.

Това бе донякъде потвърдено от думите на кмета, че по този въпрос е казано да не се говори много. Нещо, което премиерът Бойко Борисов изтъкна нееднократно. Иван Тотев каза, че общините „Пловдив“ и „Марица“ трябва да бъдат много гъвкави, тъй като все още сме в състезателен етап за важния проект.

„Колкото повече мълчим, толкова повече мълчим“, заяви градоначалникът.

 

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 29 май: Лъва има нужда от почивка, Скорпиони, бъдете икономични

lamqta.com Овен Добре запомнете всичко, което ще се случи днес. Някога ще дойде онзи ден, когато ще започнете да учите своето дете или внук за нещата от живота, и ще засегнете любовните отношения. Точно тогава ще са Ви нужни тези знания и опит, които ще извлечете от този, както Ви …

Новини
Работодателите настояват за запазване на сегашната данъчна система

Национално представителните работодателски организации – КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП – настояват за запазване на настоящата данъчна система в България. Според четирите организации, които обединяват позицията си в рамките на АОБР, сегашният модел е условие за стабилност не само на бизнес средата, но и на обществото и икономиката като цяло, …

Новини
3204 българи са заминали да работят в страни от ЕС

От началото на годината до края на април 3204 български граждани са декларирали, че заминават да работят в страните-членки на Европейския съюз, предаде репортер на БГНЕС. Скоро идва летният сезон и страните от ЕС ще се нуждаят от сезонни работници, които да прибират земеделската реколта. През последните 20 години много …