Правилото на 24-те часа ще ви помогне да спестите пари

Новини

www.expert.bg

Парите могат да ни помогнат да осъществим много от мечтите си, стига да ги управляваме разумно. Богаташите са достигнали определено ниво именно защото са овладели това умение. Всъщност доста от най-заможните хора на планетата не живеят толкова разточително, колкото бихте предположили, а спестяват доста от доходите си, за да са спокойни за бъдещето.

Едно от правилата, които помагат на хората да харчат разумно, е т.нар „правило на 24-те часа“. То е просто, но ефективно – когато поискате да направите голяма покупка, дайте си 24 часа за размисъл. Не я правете импулсивно на момента. Задайте си въпроса дали наистина имате нужда от въпросното нещо или е обикновен каприз. Ако след един ден все още сте убедени в решението си, чак тогава похарчете парите си.

По този начин се избягват разходи, които не са необходими, направени са под влиянието на емоции и за които по-късно се съжалява.

Богаташите също така инвестират в неща, които ще им служат дългосрочно и по някакъв начин ще допринесат за успеха им. Хубавите дрехи за офиса например са чудесно вложение, защото на служебни срещи правят добро впечатление. Качествените лаптоп и автомобил също си заслужават парите.

Полезен трик за спестяване, който можете да ползвате, е и създаването на дни „без харчене“. Определете например, че всеки вторник няма да давате пари, освен ако не става дума за нещо извънредно. Напазарувайте предварително, платете сметките по-рано, донесете си храна от вкъщи в офиса и т.н. Можете да го прилагате и за няколко дни, ако смятате, че ще се справите.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Откриха швейцарско ножче от времето на Римската империя

Разширено е убеждението, че швейцарците са измислили многофункционалния нож. Но това е далеч от реалността. Доказателство е римски експонат, изложен в музея „Фицуилям“ в Кеймбридж (Обединеното кралство) и също може да бъде разгледано онлайн на официалния му уебсайт, пише kanal3.bg. Дизайнът включва лъжица, вилица, шпатула, перфоратор и уред за почистване …

Новини
Мариана Попова пусна кадър на Веселин Плачков с дамите на сърцето му

Певицата Мариана Попова публикува трогателна снимка на половинката си Веселин Плачков с трите им дъщери – Андреа, Мария-Магдалена и малката Екатерина. „Днес Кати на 1 годинка и 2 месеца! Да са ни здрави и усмихнати дечицата!“, написа певицата към кадъра, на който звездата от „Пътят на честта“ позира с дъщеря …

Новини
ГЕРБ подкрепили Симеонов заради трайна парламентарна практика

Трайна парламентарна практика е, когато парламентарните групи предлагат депутат за заместник-председател на Народното събрание, да се подкрепи това предложение. Това отговори председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова след брифинга на ДПС. Има вакантно място, което се полага на Обединените патриоти, уточни тя. За кандидатурата на Сотир Цацаров за председател …