fbpx

Почитаме Св. Серафим, намислете си желание, защото…

Въпреки, че не е роден в България, за най-голяма радост на всички българи, неговите мощи се намират у нас. Великият чудотворец всеки Божи ден върши чудеса, пише Блиц.

Преди 3 години, на 26 февруари 2016 г. за първи път в историята на Българската православна църква бе извършена канонизация на светец от две църкви – Българската и Руската. Тържествата за архиепископ Серафим Соболев, канинизиран като св. Серафим Софийски Чудотворец, продължиха тогава няколко дни.

Архиепископ Серафим е известен сред българските християни с чудесата, които се случват на гроба му в криптата на Руската църква „Св. Николай Чудотворец“ в София.

Миряните вярват, че Св. Серафим лекува и изпълнява желания в храма в центъра на София.

В криптата на църквата всекидневно се стича много народ. Безработни и болни пишат желанията си в предверието върху дървена маса. След това пускат писъмцата си до Светеца. „Характерното тук е, че посланията, желанията и проблемите до дядо Серафим трябва да бъдат в писмена форма. След това пускате своето листче в пощенската му кутия“, разказаха служители в храма.

Те допълват, че няма правила при пускането на желания. Едни ги пишат, а после ги оставят върху саркофага, докато се молят. Други просто пускат хартийките, старателно сгънати, шепнат тихо в мрака, след което се прекръстват. На месец се събира около тон божествена кореспонденция. Тя се изгаря, но Серафим чува всеки, уверяват служители от Руската църква.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!