fbpx

Помните ли виетнамското чудо, който всеки имаше у дома през 80-те?! Вижте само за колко неща помага

Помните ли виетнамското чудо от 80- те години, което лекуваше от настинка до главоболие?! То се считаше за вълшебен балсам за всяка болежка.

То е в метална кутийка с големина на монета, а лъскавата му опаковка привличаше погледа на децата. Да, обаче, знаете ли за какво точно се използва и какви са неговите съставки?! ЕТО:

В състава на оригиналния балсам влизат само вещества, които столетия наред се приемат в народната медицина от самите виетнамци. Факт е, че “виетнамското чудо” е сред лекарствените препарати, чиито изключителни лечебни свойства са признати от фармацевтите в цял свят. В състава на “Звездичка” влизат преди всичко ефирни масла на целебни растения, като не се допуска абсолютно никаква химия. Сред основните съставки на балсама са: карамфилово, евкалиптово и ментово масло, различни спомагателни вещества и ароматни треви, пише themainline.bg

В днешно време “Златна звезда” се използва в цели четири разновидности – под формата на гел, крем, течен балсам и молив за инхалация.

Съставът на всички е един и същ – разликата е единствено в удобството при използване на различните разновидности на “виетнамското чудо”.

Балсамът, който е известен още като „Златна звезда“ прилича на гъст мехлем с много наситен ментолов аромат. Балсамът виетнамско чудо се използва като силно ароматерапевтично средство при настинки, главоболие, хрема, гадене или за облекчаване на неразположения. Мазилото има загряващо, облекчаващо болките и отпускащо действие.

Съвсем малко от мехлема стимулира чувствителните нервни окончания, повишавайки кръвооросяването и тонуса, а това става чрез лековити масла, които се съдържат в мазилото.

Като ароматерапевтично средство виетнамското чудо се използва за възстановяване на нарушения емоционален баланс. Нанесете съвсем малко от балсама на слепоочията си и втрийте с масажиращи движения – само след минути ще усетите отпускащото му се действие.

При главоболие се препоръчва намазване на малко количество от балсама над веждите, а при настинка се прилага около синусите и отворите на носа, пише Топ5. Използвайте виетнамското чудо при схващане като просто втриете от балсама на мястото, където усещаше болка. Внимание! Избягвайте контакт на балсама с очите и използвайте мехлема само и единствено външно!

Ментоловото масло, мравчената киселина, етеричните масла от евкалипт, карамфил, мента, канела, вазелин, камфорово масло и други помощни средства образуват комплексния състав на балсама.

Ето защо, но ако натривате ежедневно с виетнамско чудо стриите по тялото си, само след броени седмици ще забележите, че няма и след от досадните несъвършенства по кожата!

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Валерия от „Ергенът“ отново се изкара жертва пред Алек

Кадри БТВ Историите на студентката Валерия край нямат. Опитите й да прелъсти най-желания мъж в страната в момента нямат граници. Във вечерта на коктейлите тя сподели на Алек нещо много съкровено за себе си, от което той беше силно изненадан или поне това показа. Последният ми приятел беше пиян, той …

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

error: Content is protected !!