Политолози: ГЕРБ отбеляза чист нокдаун

Новини
1

ГЕРБ отбеляза чист нокдаун. Всички партии, които победиха на тези избори получиха втори шанс. Това заяви политологът Румяна Коларова в ефира на БТВ, пише Novini.bg.

„Ясно е, че в ГЕРБ победата е резултат от добро лидерство, загубата в БСП е резултат от сбъркано лидерство. Лидерите в партиите играха ключова роля. Следващите стъпки трябва да се решават с мъдър и разумен баланс“, подчерта Коларова. Персоналните промени няма да решат проблемите, нужна е промяна в начина по който се прави политика, смята тя.

„Борисов обеща да има чистка в ГЕРБ. Проблемът с вътрешните противоречия в БСП ще продължат“. Това заяви политологът Георги Киряков.

Коларова прогнозира, че напрежението между президента и премиера ще продължи и след изборите.

Киряков добави, че президентът не е успял да повлияе на изборния резултат. Победата е за единия отбор.

„Факт е, че Нинова съживи партията, но след това я нокаутира. Да тръгнеш на избори за ЕП с искане за предсрочни избори, е сбъркано от самото начало. Това беше една принципно сбъркана стратегия, която тества българския избирател. Той доказа, че е нормален“, коментира още Румяна Коларова.

„По-големият проблем на Нинова е, че започна да говори за загуба и това кой ще понесе отговорност преди три дни. Това показва, че тя предварително е очаквала БСП да загуби изборите. Пред избирателите показваше, че ще води битка за България до смърт, а всъщност е знаела, че няма да спечели. Освен това социологическите изследвания, показващи преднина на БСП преди евровота, са излъгали в прогнозите си“, каза още Киряков.

loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Нинова гневна заради промените в болничните, пита за пенсиите

С решението за болничните управляващите признават безсилието на правителството да се справи със злоупотребите. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група. „Вчера коалиционният съвет на управляващите ГЕРБ и ОП са взели решение да не се изплаща първия ден в болничните, пише Блиц. На първо …

Новини
Всеки пети безработен българин никога не е работил

Това става ясно от данните на националната статистика за основните показатели за икономическата активност на населението през третото тримесечие на тази година. Според тях 78,4 хиляди., или 62,5% от всички безработни у нас, са продължително незаети (от една или повече години), а 22 хиляди или 17,8% никога не са работили …

Новини
Мира Добрева споделя за грозното поведение на жена от „Надежда“

Мира Добрева сподели публикация в профила си, на дама, възмутена си от често срещаната реакция на злоба у някои хора, когато друг без да иска докосне нещо уж „тяхно“. „Бяхме заедно онази вечер и останахме поразени от агресията на притежателката на обраслата порта. Беше жена, обрасла от злоба. Дори човек …