fbpx

Политолози: ГЕРБ отбеляза чист нокдаун

ГЕРБ отбеляза чист нокдаун. Всички партии, които победиха на тези избори получиха втори шанс. Това заяви политологът Румяна Коларова в ефира на БТВ, пише Novini.bg.

„Ясно е, че в ГЕРБ победата е резултат от добро лидерство, загубата в БСП е резултат от сбъркано лидерство. Лидерите в партиите играха ключова роля. Следващите стъпки трябва да се решават с мъдър и разумен баланс“, подчерта Коларова. Персоналните промени няма да решат проблемите, нужна е промяна в начина по който се прави политика, смята тя.

„Борисов обеща да има чистка в ГЕРБ. Проблемът с вътрешните противоречия в БСП ще продължат“. Това заяви политологът Георги Киряков.

Коларова прогнозира, че напрежението между президента и премиера ще продължи и след изборите.

Киряков добави, че президентът не е успял да повлияе на изборния резултат. Победата е за единия отбор.

„Факт е, че Нинова съживи партията, но след това я нокаутира. Да тръгнеш на избори за ЕП с искане за предсрочни избори, е сбъркано от самото начало. Това беше една принципно сбъркана стратегия, която тества българския избирател. Той доказа, че е нормален“, коментира още Румяна Коларова.

„По-големият проблем на Нинова е, че започна да говори за загуба и това кой ще понесе отговорност преди три дни. Това показва, че тя предварително е очаквала БСП да загуби изборите. Пред избирателите показваше, че ще води битка за България до смърт, а всъщност е знаела, че няма да спечели. Освен това социологическите изследвания, показващи преднина на БСП преди евровота, са излъгали в прогнозите си“, каза още Киряков.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!