Политолози: ГЕРБ отбеляза чист нокдаун

Новини
1

ГЕРБ отбеляза чист нокдаун. Всички партии, които победиха на тези избори получиха втори шанс. Това заяви политологът Румяна Коларова в ефира на БТВ, пише Novini.bg.

„Ясно е, че в ГЕРБ победата е резултат от добро лидерство, загубата в БСП е резултат от сбъркано лидерство. Лидерите в партиите играха ключова роля. Следващите стъпки трябва да се решават с мъдър и разумен баланс“, подчерта Коларова. Персоналните промени няма да решат проблемите, нужна е промяна в начина по който се прави политика, смята тя.

„Борисов обеща да има чистка в ГЕРБ. Проблемът с вътрешните противоречия в БСП ще продължат“. Това заяви политологът Георги Киряков.

Коларова прогнозира, че напрежението между президента и премиера ще продължи и след изборите.

Киряков добави, че президентът не е успял да повлияе на изборния резултат. Победата е за единия отбор.

„Факт е, че Нинова съживи партията, но след това я нокаутира. Да тръгнеш на избори за ЕП с искане за предсрочни избори, е сбъркано от самото начало. Това беше една принципно сбъркана стратегия, която тества българския избирател. Той доказа, че е нормален“, коментира още Румяна Коларова.

„По-големият проблем на Нинова е, че започна да говори за загуба и това кой ще понесе отговорност преди три дни. Това показва, че тя предварително е очаквала БСП да загуби изборите. Пред избирателите показваше, че ще води битка за България до смърт, а всъщност е знаела, че няма да спечели. Освен това социологическите изследвания, показващи преднина на БСП преди евровота, са излъгали в прогнозите си“, каза още Киряков.

loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 28 май: Повишение в работата за Девите, успешен ден за Риби

lamqta.com Овен Много благоприятно време за всякакви оригинални инициативи. Най-успешни ще са мероприятията, имащи за цел колективно благо, а не личен успех или постигане на някаква друга индивидуална изгода. За днес смело може да насрочвате и организирате приятелски срещи, някаква презентация, изложба или конференция. Трябва да си помислите, че при …

Новини
Забраняват рекламата на нездравословни храни със закон

Парламентът прие на второ четене новия Закон за храните. С него се забранява рекламата на продукти, чиито съставки не отговарят на изискванията за здравословно хранене. А онлайн търговията с храни за пръв път се регламентира. „Отговорността за безопасността и качеството според етикетирането на всяка храна остава за оператора. Компетентният орган …

Новини
Тренд: Стартова заплата от 1501-2000 лв. е най-желана

Работещите у нас поставят на предни позиции честността, иновативността и креативността на желания от тях работодател, съобщи Евелина Славкова от агенция „Тренд”, представяйки данни за нагласите и очакванията на кандидатите за работа по време на уебинар, организиран от Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ). Размерът на възнаграждението и …