Под наем без знание на собственика: Така руснаци завариха хора в имотите си по морето

Новини
2

автор: Цеца Алексова, NOVA

Да имаш апартамент на морето и в него да живее друг. Руснаци заварили хора, настанени в имотите си, които закупили в Равда. Проблемите им не свършват с това. Оплакват се още, че фирмата, която трябва да се грижи за комплекса ги оставила месеци наред без електричество. В същото време, от фирмата  са категорични, че собствениците на апартаменти саботират дейността им и не искат да си плащат задължителната такса „поддръжка”.

В  хотел Емералд има над 800 частни апартамента, повечето от които са купени от руски граждани. Те казват, че до април миналата година за общите части  се грижела фирма Емералд Хоспиталити, на която по договор собствениците трябва да заплащат годишна такса „поддръжка”.

„Фирмата остави ключовете на всички апартаменти в кашони на рецепция и напусна комплекса. След 7 дни, на 7 май, ни спряха тока. Емералд Хоспиталити натрупала дълг от 30 000 лева. 30 000 лева, това е пред ЕВН. На ВиК дългът им беше от 160 000”, коментира Александър Сергеевич.

Тогава започнали проблемите. Освен без ток, живеещите в комплекса останали и без вода. За да излязат от ситуацията, собствениците на апартаменти учредили свое дружество за етажна собственост, а Александър избрали за председател. Събрали 260 000 лева, за да си платят тока и водата. През юни дошли представители на нова фирма, със същото име, която поискала да поеме обслужването на комплекса.

„Около месец юни, когато се появи Емералд Хоспиталити, това всъщност бе и управляващото дружество, но в нов състав,с нови собственици, започнаха да изнудват хората да им предадат сумите, които са събрали. Започнаха да им спират електричеството, водата. Изнудват ги, защото като цяло всички самостоятелни обекти са с ипотеки и кредитната експозиция е изкупена от Емералд Хоспиталити и те ги изнудват. Ако искате да ви заличим ипотеката ще ни дадете 500 евро и ще отидете при този адвокат”, заяви адвокатът на собствениците Цветомир Милатов.

Собственици се оплакват, че нямат ток и вода месеци наред. Открили отрязан и кабела на СОТ системата си. „Отрязали са кабела .В апартамента няма ток вече 24 дни”, коментира Надежда Алексеевна.

Надежда вече 4 години живее целогодишно в комплекса. Разказва, че нямат никакви задължения към Енерго и Водоснабдителното дружество, но редовно е без ток или вода. „За половин година 15 пъти ни спираха тока – за един ден, за два дни, за седмица, за 10 дни. Отиваме и живеем на хотел, живеем в приятели. Натрупахме огромни сметки, за да живеем в хотели”, каза Надежда Алексеевна. Разказват, че през зимата, докато били в Русия апартаментите им се ползвали без тяхно разрешение от външни лица. „Аз съм писала жалба, че в апартамента ми е имало външни лица, извършвани са и кражби. Вратата е отключвана, тъй като няма разбиване на брава”, коментира Юлия Золоторева.

Собствениците на апартаменти получили и забрана да влизат с личните си автомобили на територията на комплекса. Колата на Галина е от август месец заключена в паркинга и за да се придвижва разказва, че ползва автомобил под наем. „Аз не мога да взема моя автомобил и да изляза с него от паркинга, защото автоматичната врата е затворена с катинар и охраната не допуска никой да излиза или да влиза. А това е обща територия.Т.е. всеки собственик може да си остави колата тук, но сега всички  собственици си паркират колите отвън”, коментира Галина Генадиевна.

Собствениците си имат обяснение на този парадокс. „Когато например идват с личния си автомобил на територията, която принадлежи на фирма „Пионерски лагери, туризъм и отдих” те са сложили ключове. Аз мога да ви покажа скица, в която пише, че земята, върху която са построени всички тези сгради, принадлежи на „Ученически отдих и спорт”- ЕАД”, каза един от собствениците Стоян Стефанов.

Представители на  собствениците са подавали многобройни сигнали до полиция и прокуратура. Същото твърдят и от фирмата, която трябва да се грижи за комплекса. „Те събират неправомерно пари и не само че събират неправомерно пари, ами тяхната цел основно е да не плащат такса-поддръжка. Използват пропуски в  българското законодателство. Това може да се провери и в тази връзка се опитват да саботират нормалната експлоатация и за туристическия сезон 2019 година в комплекса”, заяви Адриан Георгиев – комплексен управител и представител на собственика.

„Това абсолютно не е вярно. Това е твърдение на мениджъра”, коментира Цветомир Милатов- адвокат на собствениците.

Затова сега собствениците подготвят жалби до Районния съд в Несебър. А кога и дали ще се реши проблемът е въпрос на търпение.

 

loading...

Търси си белята тая фирма и тия измислени адвокати. Като дойдат един ден група мотористи ще се насерат и изпокрият. Жалка българска картинка, помияри на всяка крачка. Не такава е обстановката край Малага. Там цари ред и спокойствие и то гарантирано от държавата. В държавата на ГЕРп е така – рекет до дупка.

Тия руски канибали от батальони влизащи през странжа!Внимавайте те ядат комунистически деца!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Богатството на Илън Мъск се увеличи с 6 милиарда долара само за ден

Илън Мъск стана седмият най-богат човек в света. Състоянието на създателя на „Тесла” се е увеличило с повече от 6 милиарда долара само в петък. Причината е, че акциите на компанията му скочиха драстично, предаде Нова телевизия. Така 49-годишният милиардер, който е основен акционер и в космическата компания SpaceX, задмина …

Новини
Томислав Дончев: Президентът поиска цялата власт, но какво ще прави с нея?

Правителствното не иска оставката на президента, това обяви вицепремиерът Томислав Дончев. „Това би ни вкарало в още по-институционална криза. Искам той да си изкара мандата. Въпреки че съм несъгласен с голяма част от тезите, които той изразява публично“, каза той. Дончев обаче постави няколко въпроса, породени от днешното изказване на …

Новини
Съвет от специалисти: Преборилите коронавируса да спрат пушенето

Пациентите, преболедували коронавирусна инфекция, трябва задължително да спрат цигарите под всякаква форма, ако искат да опазят белите си дробове от трайните увреждания, които последствията от вируса могат да причинят. Това съветват руски пулмолози, предаде Actualno.com Пушенето – макар и с неговите алтернативни варианти като наргилета, електронни цигари и наргилета може …