fbpx

Пловдивчанин вече трета година се мъчи да бракува колата си, но…

Човекът се принудил да подаде жалба до началника на РУ на МВР в Ихтиман

 

Пловдивчанин не може да бракува автомобил в КАТ трета година, тъй като не разполага с регистрационните номера, пише в. „Марица„. Те се връщат задължително, за да се прекрати регистрацията на колата, респективно плащането на данък. Проблемът е, че потърпевшият Николай Атанасов е продал колата си, но тя все още се води на негово име, тъй като не е прехвърлена нотариално на друго лице. Поради тази причина той не само че е принуден да плаща годишен данък, но ще бъде подведен под отговорност при евентуално ПТП.

Другият проблем е, че не знае кой разполага с колата, тъй като след продажбата през 2016 г. тя е прехвърлена през още няколко ръце. Имах неблагоразумието ​да продам лекия си автомобил на съсед, който заминаваше на гурбет в Германия. Той ме помоли да не го прехвърляме на негово име, а на братовчед му, който ще го ползва. Съгласих се, но запазих големия талон.

Въпросният братовчед го прехвърлил към друг, който уж щял да кара колата, и оттам започна голямото издирване по телефона на цялата рода. Всички живеят в село Семчиново, община Септември. Те си прехвърляха топката, че колата не била при единия, а при другия, а аз продължавам да съм ​собственик на нещо, което не притежавам отдавна. Трета година не само че плащам данък на колата, която на практика не карам, но ако стане беля на пътя с нея, мен ще изкарат виновен, ядосва се Николай Атанасов.

Негов приятел, пенсиониран полицай, направил разследване и установил, че автомобилът на Николай – „Форд Ескорт“, с рег. № РВ 67-32 КВ, се намира в ромската махала в кв. „Мътни вир“ в гр. Ихтиман. Въпреки това „въртележката“ с братовчедите продължила и не може да се разбере каква е съдбата на колата. Човекът се принудил да подаде жалба до началника на РУ на МВР в Ихтиман. В нея посочил адресите и GSM-ите на всички, които го разигравали през годините, с надежда, че така ще улесни полицаите и проблемът най-после ще се разреши. От подаването на жалбата на 12 март 2019 г. до момента Атанасов не е получил отговор, нито е призован на разпит.

От КАТ-Пловдив ​коментираха, че в тази ситуация, за да се бракува автомобил​, трябва след жалбата ​от полицията да заведат преписка. ​После да се издаде удостоверение за кражба, което да се представи в КАТ. Съответното РУ на МВР, където е подадена жалбата, бил​о длъжно да обяви регистрационните табели за издирване.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!