fbpx

Писмото на Далич разплака света: В Хърватия хората са по-бедни дори от България, има деца, които никога не са виждали…

реклама

В писмото Далич обяви, че играчите и треньорският щаб ще дарят приблизително 23 милиона евро на фодацията за деца в в неравностойно положение.

Това е откъс от писмото на Далич, подписано и от играчите:

„Това поколение показа, че една група от чудесни играчи може да достигне световния връх независимо от нацията, бюджета или значението на стадиона.

Пиша рези редове поради трудната ситуация в Хърватия. Хърватия е най-бедната държава в Европейския съюз (от 28-те страни е третата с най-нисък БВП на глава от населението, с 11,700 евро, точно зад България и Румъния), управлявана от членовете на това, което се разглежда като престъпна организация. Хърватия е страна, от която са си тръгнали милиони хора през последните 20 години. Днес в Хърватия пенсионерите ни не са в състояние да покрият основните си нужди, младите хора не могат да си позволяват образование, здравеопазването се разпада и съдебната власт защитава големия капитал и е корумпирана.

реклама

Политиците и всички представители на властите, които са накарали хората да стигнат до това отчаяние и тази бедност не са добре дошли в нашия дом. Ние не искаме да правим снимки или да се занимаваме с вас. Вие сте тези, които направиха хърватите най-бедните хора в Европа. Имаме деца, които никога не са виждали морето, а Хърватия има повече от хиляда километра брегова линия. Имаме деца, които гладуват в леглото, защото родителите им са безработни, нямат какво да им дададт да ядат. Хората, които са направили това в нашата страна, не са добре дошли. Моля спазвайте решението си, но не носете футболни фланелки и не използвайте нашия успех за ваш. Така само подкопавате стойността на нашата работа.

Целият отбор съобщава, че ще дари своя награден фонд за фондация за хърватските деца. Тази фондация ще финансира летни ваканции за онези деца, които никога не са виждали Адриатическо море. Членовете на хърватския национален отбор по футбол са с хърватския народ и ще направят, каквото могат, за да му помогнат, извън победите. Всички хърватски деца ще имат възможност поне седем дни да бъдат на хърватското крайбрежие. Това е най-малкото, което може да направим за най-уязвимите.“

реклама
loading...

Браво момчета вие сте истиски родолюбц и гордея се с вашата постъпка бъдете винаги такива желая ви зраве

Голямо браво на футболистите на Хърватия .Така трябва да мислят всички като тях за да се върви напред и да има напредък в държавата!

ВИЕ СТЕ СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ ! ВИЕ ПРЕКЪРШИХТЕ АРЖЕНТИНА 4 ПЪТИ !!!! ЗА МЕН ТОВА БЕШЕ НАЙ – ГОЛЕМИЯТ МАЧ ! ДРУГ НЕ МОЖЕШЕ ДА ГО НАПРАВИ !!! ОГРОМНО Б Р А В О !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/БОЙКО ОТ ПЕРНИК-БГ!

Подобна постъпка,само показва до каква степен човек може да израсне, над собствения си успех,постижения и амбиции. Значимостта на този акт,многократно се увеличава когато е сторен от цял един колектив и то с пълното съзнание ,че примера едва ли ще бъде последван от силните на деня. Това е урок по хуманност,присъщ за хора с големи сърца!

вие сте много зле бе , хахахаа. Хърватска е една от най- богатиет източноевропейски държави , по ботата е от Гърция минимална заплата е 500 евра . вие с България я сръвнявате хахахах смях в залата и чак без даже да проверите коментирате .

Дрън дрън та пляс. Те живеят мнооого по – добре от нас. Аз съм живяла там и знам как е, каква бедност какъв глад.

Не знам,колко са бедни/преди месец бях там/ в Загреб се карат само коли под 10 г. не като в София много скъпи и трошки по на 15-20г. изхвърлени от нашие партньори в ЕС

14 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Забраняват 8 вида пластмаса от 1 юли

реклама Кадър видео Нова ТВ В студиото на предаването „Социална мрежа“ по NOVA NEWS гостуват Елеонора Йосифова Сдружение „За Земята“ и Вера Маркова от първия магазин с нулев отпадък. Те говорят за това как да заменим пластмасата за ежедневна употреба. „Не е достатъчно само потребителите да намалят количеството пластмаса, но …

Новини
ЦИК: Гласуваме с ръкавици

реклама Снимка pixabay „Дата 4 април дава още една седмица на ЦИК, за да вземе съответните решения за подготовка на изборите“. Тя уточни, че голямото им притеснение е за гласуването на българите в чужбина, тъй като датата съвпада с Великден за католическия свят и припомни, че затова Общественият съвет към …

Новини
Министър Ангелов: След ваксината получих тахикардия заради камерите

реклама Кадър видео Нова ТВ „Нямам завишено кръвно. Аз съм човек, който в такава ситуация… знаете – емоцията е много силна, а и когато има толкова камери срещу мен винаги се получава тахикардия и оттам се получава артетриалното наблюдаване. Д-р Валериева пак ми измери кръвното и то е 110/70“заяви здравният …