Петър Стоянов с оценка за Прехода: Постигнахме много, всичко се промени за добро

Новини
1
реклама

За Прехода мога да кажа, че много постигнахме, всичко се промени и то за добро, независимо от изкусителните подмятания колко сме изгубили. Защото по онова време българите трябваше да чакат с часове на опашки за банани и портокали. Това коментира в предаването “Панорама“ в ефира на БНТ бившият президент на страната Петър Стоянов /1997-2002/, пише Novini.bg.

,,Смятам, че се отървахме от живота в лъжата, а това е невероятно много. Стандартът на живот е в пряка зависимост от зачитането на законите, борбата с корупцията, защото това са все неща, които деморализиат цяла една нация. Така че думата преход за мен съвършено незаслужено е станала мръсна дума. Младите напускат България и отиват в Европа – Париж, Берлин, Лондон, Амстердам, но те не напускат заради нас, първото поколение демократични политици, а защото не въведохме европейските ценности с достатъчна твърдост и те сега заминават за Западна Европа в търсене на повече справедливост и по-малко корупция“, обясни още Стоянов.

,Хората, които обитаваме Европа, се страхуваме да не бъдем заслепени от безсмъртието на европейската цивилизация, мислейки си, че никога няма да я застигне съдбата на Спарта или Рим. Проблемът е, че не се мисли за Европа от цивилизационна гледна точка, а силата на Европа лежи на два стълба и това са плурализмът и критическото мислене“, допълни още бившият ни държавен глава.

,,Може би е непосилно за хората да прогнозират какво ще се случи в бъдещето и как ще се развият събитията през следващите 20, 30 или 50 години, но трябва да работим за доброто“, завърши Петър Стоянов.

реклама
loading...

В личен план т. нар. „преход“ за него завърши още в началото му. Когато като галено дете на ДС бе внедрен в средите на пръкналите се изневиделица „демократи“ и „дисиденти“. Невзрачен провинциален адвокат с уклон към песните за аления мак самотен нейде и т.н. За да се „развие“ до зам.- министър на правосъдието, а по-късно – „О, времена, о нрави!“ – и в президент. Първа ниЗка проба на онова, което до неотдавна имахме като такова – един вид негов предтеча. С доказано виновно съучастие в демонтирането на държавата и нейните институции, в разграбването на общото богатство /“Иване, кажи си!“/; с доказана военнопрестъпна вина по отношение на Югославия, бомбардирана от носителите на „новия цивилизационен избор“, налаган ракетно с обеднен уран. Това само е достатъчно да бъде съден и осъден ефективно. Днешният властелин на Родопите и нейните гори, които превръща в зелено. Не в шумки от габър, а в зелени гущери.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слави Трифонов пусна ново парче – „Мутри сбогом“

реклама Снимка ФБ Трифонов представи най-новата песен, написана специално за за актуалните събития в момента в България. Ето какво написа той: Музиката е изумително изкуство, няма значение колко можеш да пееш, важното е да искаш. А когато желанието за песен се събере с желанието за свобода и справедливост, се получава …

Новини
И Рачков подобно на Мария Игнатова призна за новата си любов

реклама Снимка инстаграм Като голямо щастливо семейство Димитър Рачков и плеймейтката Анита отпразнуваха рождения ден на комика. Макар дълго време да крие отношенията си с блондинката, Рачков най-накрая направи признание. Повод за това стана 48-ият рожден ден на бургазлията. Рачков, който отскоро бълва снимки и видеа в инстаграм, показа как …

Новини
Луна: Постигнах тяло на богиня, единствена в България

реклама Снимка инстаграм Фолк певицата Луна се похвали в социалната мрежа, че е премахнала две от ребрата си. Махнах двете си плаващи ребра и талията ми е 60см.,така постигнах и тяло на богиня,единствена в България.Напълно идентична с визията ми във видеоклипа #LunaPresident ,любим на всички!Мерките са ми 90/60/90!Безупречни!И това показвам …