fbpx

Пенсионер извади 100 бона за Майбах, но схемата се оказа много по-сложна

Окръжният съд под тепетата потвърди глоба в размер на 1000 лева за пловдивчанин, който представил неистински договори за паричен заем пред служители на реда. В тях пишело, че обвиняемият е дал 100 000 лева на друго лице. Извършваната съдебно-почеркова експертиза доказала, че документите са фалшиви, а предходната инстанция наложила глобата. След това обвиняемият се заел да жали присъдата, пише „Марица“.

Той съобщил пред магистратите, че за офертата научил от свой дългогодишен приятел. Той съобщил, че негов познат, който обикалял цяла Европа и се занимавал с внос на автомобили, имал намерение да закупи Майбах за 100 000 лв. Автомобилът бил на 6000 км, ударен от дясната страна. Дилърът на коли поискал от обвиняемия парите за колата, като заявил, че после ще я продаде за 700 000 лева и ще върне заема в двоен размер. На 7 декември 2015 г. тримата се срещнали пред главния вход на Централна гара, където била сключена сделката. Бил съставен договор за паричен заем, в който бил посочен и срок за връщането на сумата – 3 месеца.

В жалбата обвиняемият твърдял, че след изтичане на посочения срок многократно напомнял на другите двама да му върнат дължимата сума, но това не се случило. Със случая се захванали служители на „Икономическа полиция“.

Обвиняемият занесъл на разследващия копие от договора за заем и допълнение към договора, тъй като имало правописна грешка в неговото име. Полицаите поискали обяснение и от дилъра на автомобили, който също бил призован в сградата на сектора. Когато видял приложените документи, мъжът отрекъл ръкописният текст да е написан от него и заявил, че и подписите срещу „заявител“ не са негови.

Обвиняемият отново бил призован от служителите на реда и този път занесъл оригиналите на двата договора. За целта на разследването бил съставен протокол за доброволно предаване, в който обвиняемият записал изявление, че двата документа са изписани от кредитополучателя и са подписани от него. Възложената експертиза доказала, че договорите са изписани от обвиняемия, но подписите и изписаното от дилъра на автомобили са фалшифицирани. Така се стигнало до изправянето на обвиняемия пред съда. Пред Окръжния съд той поискал отново да бъдат разпитани свидетелите и вещите лица по делото, но бил отрязан от магистратите.

Те взели предвид, че мъжът е с чисто съдебно минало, добри характеристични данни, дал е частични самопризнания и е пенсионер. Това са и причините той да бъде освободен от наказателна отговорности и вместо наказание „лишаване от свобода“ да получи глоба в размер на 1000 лева. Решението е окончателно.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!