Пеевски: Партийната субсидия е 1 лев, този въпрос е свършил!

Новини

Щом са попарили българските деца и детските градини, да са живи и здрави, каза депутатът за ГЕРБ

И най-могъщият депутат Делян Пеевски се заяде заради процедурата във връзка с идеите за промени на финансирането на партиите.

Днес Пеевски пристигна на работа в парламента.

По повод идеята за консултации по темата с партийните субсидии той каза: „На второ четене приети закони – какви консултации? Това е смешно, което се случва в момента. Субсидията е приета на второ четене 1 лев, този въпрос е свършил.”

Всъщност законът е приет на второ четене, но само на ниво комисия и не е минал в пленарна зала. Според Пеевски обаче това е невъзвратим проблем и оттук нататък биха били нарушени правилата.

„Има ли такава парламентарна техника? Субсидията е 1 лев, колеги”, отсече Пеевски.

„Ма разговорите с управляващата партия приключиха. Ако те не си държат на думата, си е техен проблем. 1 лев! Оставаме да видим какво ще направят те. Ако се извъртят, те да се извъртят. Ние сме казали – 1 лев? 1 лев. ДПС винаги прави, каквото казва. Да видиме ГЕРБ. Лек ден, колеги”, добави депутатът.

След репортерска констатация, че предложения на ДПС са били попарени, Делян Пеевски каза: „Щом са попарили българските деца и детските градини, да са живи и здрави. Лек ден!”

 

Източник: www.flagman.bg

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Учени отгледаха домати на марсианска и лунна почва

Учени от Университета във Вагенинген в Холандия са засадили проби от моделната почва на Марс и Луната с различни култури и са успели да получат реколта. От това следва, че на Марс и Луната ще може да се отглежда не само храна, но и да се получават жизнеспособни семена. Това …

Новини
Директорът на „Deutsche Welle“: Случаят БНР показва какво става, когато политика и журналистика се смесят

„Чухме за скандала в БНР. Това е класически пример, че когато се смесят ролите на журналисти и политици, няма достатъчно добро разделение.“ Това коментира по време на лекция пред студенти генералният директор на „Deutsche Welle“ Петер Лимбург, предаде БГНЕС. „Оттам-нататък на кого му е хрумнала „прекрасната идея“ да уволнява дамата …

Новини
Папата с изказване във връзка със Световния ден на храната

Папата сравни контраста между 820-те милиона гладуващи хора в света с онези, които превръщат храната в „алея на личното унищожение“ чрез преяждане. Това Светият отец каза във връзка със Световния ден на храната, съобщи БГНЕС Папа Франциск отбеляза, че „изкривената връзка между храната и храненето“ е оставила почти 700 милиона …