fbpx

Парламентът прие ключови промени, свързани с футболното хулиганство

реклама

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Законопроектът е внесен съвместно от ПГ на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“, пише Блиц.

Със законопроекта се въвежда режим на достъп на посетителите на спортно мероприятие. С приетите на първо четене промени режимът ще се осъществява чрез предоставянето на документ, персонализиращ посетителите, или след разчитане на лична карта от скенер за лични документи.

Законопроектът разширява и правомощията на ръководителя на сигурността и безопасността на спортното мероприятие по отношение на недопускане на лица с наложени принудителни административни мерки и на малолетни и непълнолетни. Промените са изготвени във връзка с необходимостта от адекватни мерки за противодействие срещу противообществените прояви.

реклама

„За“ гласуваха 99 народни представители, а 50 „се въздържаха“.

„Този закон трябва да влезе по най-бързия начин в нашето законодателство. Много се радвам, че тук по този проблем всички партии се обединихме. Започва футболното първенство, затова работната група взе решение спешните мерки да ги въведем веднага“, коментира един от вносителите на промените Славчо Атанасов от „Обединени патриоти“, цитиран от Канал 3.

Иначе футболното първенство започва точно днес, като още този уикенд има и два рискови мача, противопоставящи Ботев и Левски и ЦСКА – Локомотив (Пловдив).

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
От пътна полиция предупреждават: Глобите се плащат само по сметка, посочена във фиша

реклама Снимка piuxabay Не се допуска заплащане на глоба чрез пари в брой на мястото на извършване на нарушението или проверката предупреждават от Пътна полиция. На сайта им е качена информация как става плащането на глобите, както и списък на най-често допусканите грешки при попълване на документите. Как могат да …

Новини
Заведенията отварят след 20 февруари

реклама Снимка pixabay На продължила няколко часа среща в Министерство на здравеопазването между ресторантьори и ресорни министри съгласие не е постигнато. Ако не получим решение до края на седмицата, което да е в наша полза, следващия понеделник ще отговорим с решение от наша страна, заяви Ричард Алибегов пред журналисти, пише …

Новини
При виене на свят, шум в ушите, изтръпване на крайници веднага вземете мерки

реклама Снимка pixabay Много признаци показват, че артериалното налягане не е в норми. Атмосферното налягане, емоциите, температурите на въздуха и други външни условия могат да му повлияят да падне или да се вдигне. Виене на свят, шум в ушите, изтръпване на крайниците – всичко това е, че кръвното ви е …