Парламентът потвърди морски концесии от 20 години в разрез с европейска директива

Новини
4

източник: „Дневник“

автор: Вера Стаевска

За втори път в рамките на 2 седмици Народното събрание приема промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Този път това се случи днес, като депутатите одобриха на второ четене правителствен проект за Черноморието, който бе прокаран като Законопроект за изменение и допълнение на Закона за концесиите.

Законопроектът бе одобрен за рекордните 3 седмици и 4 дни от внасянето му на 24 юни досега въпреки възражения от граждански организации. Те очакват нова европейска наказателна процедура срещу България заради опита чрез тази промяна през страничен закон правителството да заобиколи правилата на Директивата за концесиите.

На 26 юни при представянето на проекта пред депутатите от ресорната правна комисия зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева заяви, че новите разпоредби противоречат на европейската директива за концесиите и именно затова се прокарват през уредба, различна от Закона за концесиите.

С одобрените днес промени в чл. 7 ал. 1 на ЗУЧК се включва текст, който позволява плажовете да се предоставят чрез концесия, която включва и акватория от 200 метра освен плажа. Тези концесии ще имат срок от 20 години.

loading...

И ТИМ-аджиите завземат цялото северно Черноморие . Ура другари, Ура Бойко, Ура Урко, Ура Буда , ура на всички пладнешки разбойници, обръчи, суджужи, калинки и тям подобна сволаоч !

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Джошуа гласи мегамач с Кубрат Пулев през пролетта

Световният шампион в свръхтежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа обяви, че се готви за мач срещу Кубрат Пулев. В интервю за в. „Сън“ 30-годишният британец определи локацията и времето, когато ще се проведе мачът за титлата във версия Международна боксова федерация (IBF). Както е известно, Кобрата е официален претендент …

Новини
Днес рожден ден празнува Коцето Калки

Костадин Георгиев-Калки е роден на 9 декември 1962 г. в София. През 1987 г. завършва стоматология, а след това практикува 3 г. като зъболекар в село Церово, Софийско. После става асистент в Катедрата по детска стоматология в Стоматологичния факултет на Медицински университет (София). Със свои колеги лекари и стоматолози създава …

Новини
Христо Стоичков: Няма шанс да се върна в българския футбол

Защо да слагам лед на здрава глава, коментира футболната легенда. България празнува. Най-великият български футболист – също. Преди 25 години Христо Стоичков стъпи на световния футболен връх в Париж, след като получи най-престижното индивидуално отличие за всеки футболист – „Златна топка”. Във френската столица Стоичков беше специален гост на церемонията, …