Парламентът потвърди морски концесии от 20 години в разрез с европейска директива

Новини
4

източник: „Дневник“

автор: Вера Стаевска

За втори път в рамките на 2 седмици Народното събрание приема промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Този път това се случи днес, като депутатите одобриха на второ четене правителствен проект за Черноморието, който бе прокаран като Законопроект за изменение и допълнение на Закона за концесиите.

Законопроектът бе одобрен за рекордните 3 седмици и 4 дни от внасянето му на 24 юни досега въпреки възражения от граждански организации. Те очакват нова европейска наказателна процедура срещу България заради опита чрез тази промяна през страничен закон правителството да заобиколи правилата на Директивата за концесиите.

На 26 юни при представянето на проекта пред депутатите от ресорната правна комисия зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева заяви, че новите разпоредби противоречат на европейската директива за концесиите и именно затова се прокарват през уредба, различна от Закона за концесиите.

С одобрените днес промени в чл. 7 ал. 1 на ЗУЧК се включва текст, който позволява плажовете да се предоставят чрез концесия, която включва и акватория от 200 метра освен плажа. Тези концесии ще имат срок от 20 години.

И ТИМ-аджиите завземат цялото северно Черноморие . Ура другари, Ура Бойко, Ура Урко, Ура Буда , ура на всички пладнешки разбойници, обръчи, суджужи, калинки и тям подобна сволаоч !

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„Нямам дребни да ви върна“? В тази държава глобяват търговците за пропуснато ресто от дребни монети

Търговец, който не върне ресто от 1 цент на клиент, рискува да бъде наказан с глоба от 300 до 2000 евро. Това предвижда законопроект за защита на потребителя, приет от черногорското правителство, съобщават местни медии, цитирани от Блиц. Поводът за мярката са постъпвали оплаквания от потребители, че не им се …

Новини
Сам в самолета: Мъж се оказа единственият пътник на този полет и преживя нещо неописуемо (видео)

Пътешественик получи обслужване като в частен джет, след като за негова изненада се оказал единственият пътник в самолета. Винсент Пеоне пътувал с Delta Air Lines до Солт Лейк Сити, когато разбрал, че е единственият гост на борда. Пеоне, който е филмов режисьор, разказа пред „Вашингтон Поуст“, че вероятно се е …

Новини
Това го нямаше по нашите язовири! Рибар улови екзотичен хищник в „Пчелина”

Рибар улови нехарактерната за българските води пираня. Горки и синът му за пореден път били за риба край язовир „Пчелина”, предаде Нова телевизия. Мъжът ходел там от години, но никога не бил попадал на толкова необичаен улов. „При третото замятане се появи този зъбат хищник. В първия момент рибата ми …