fbpx

Пари на вятъра: Обръщач по европроект пустее, докато автобуси задръстват улиците на български град

снимки: Petel.bg

Преди дни автобусите на общинския превозвач във Варна „Градски транспорт“  започнаха да задръстват ключовата улица „Девня“. И то в участък, за който има специална табела, че е опасен заради многото произшествия.

Мястото се използва като обръщач, обаче не е предназначено за тази цел и автобусите отдавна трябваше да се преместят под Аспарухов мост. Там с европейски пари е изграден нов обръщач по проекта „Интегриран градски транспорт“, разказва в свой репортаж електронното издание Petel.bg.

Районът, където трябва да маневрират превозните средства, а водачите им да си почиват след като отчетат курсовете си, е тотално пуст. Всъщност тук там има няколко спрени коли, както и внушителна камара гуми. Нормално е да зададем въпроса защо беше направена тази инвестиция на европейски пари на това място? Отговор обаче едва ли ще получим. В крайна сметка, първият етап на проекта „Интегриран градски транспорт“ вече е приключил, средствата са усвоени, резултатите – успешно отчетени.

Както и с автоматизираната система за продажба на билетчета, така и с обръщача под Аспарухов мост, изглежда няма никакво значение дали те функционират или не.
Колко точно пари са дадени за този неработещ елемент от системата на вече „интегрирания“ градски транспорт е малко трудно да се каже. Ясно е едно, за трите нови обръщача по европейския проект – във „Владиславово“, в кв. „Бриз“ и под Аспарухов мост – бяха вложени 1 млн. лева. Така че със сигурност говорим за стотици хиляди, които са дадени за нещо, което трябваше да заработи от преди години, но все още не е.

А междувременно автобусите на „Градски транспорт“ продължават да се струпват на ул. „Девня“ в района на ЖП гара Варна, където не е удобно нито за тях, нито за останалите участници в движението. Заради извършваните от тях маневри, вече е затруднен и трафика по ул. „Александър Дякович“, като търговците по нея вече започват да недоволстват.

Явно не само инвестиции са необходими за подобряването на обществените превози на пътници. Понякога дори и да ги има, по-важното все пак се оказва организацията, която като че ли все по-често отсъства от дейността на общинската фирма „Градски транспорт“ във Варна.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!