fbpx

Падна още един голям мит за яйцата

Досега се твърдеше, че яйцата могат да повишат риска от сърдечно-съдово заболяване. Австралийски учени обаче отричат ​​това твърдение. Те гарантират, че този продукт е полезен за консумация от всички, дори диабетици.

Изследванията в тази област бяха проведени от научни експерти от Австралия. Те открили, че рискът от сърдечно-съдови заболявания при хора с диабет тип II не зависи от броя на консумираните яйца, пише Zdrave.to.

Учените установиха, че нивата на глюкоза, липиди и възпалителни маркери не се различават при тези, които ядат по 12 яйца седмично и онези, които консумират само по 2.

Резултатите от проучването са публикувани в Американския вестник за клинично хранене. В проучванията са участвали над 100 души с диабет тип 2 или състояния преди диабет.

Установено е, че броят на яйцата, които се ядат, не е повлиял на риска от сърдечно-съдови заболявания. Според учените оптималният брой яйца на седмица е 12 броя.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Дара лудо влюбена в годеника си

Кадри БТВ Вечерта в Денсинг старс бе посветена на много близки хора на участниците. Всеки от тях остави сърцето и душата си на сцената на бляскавото шоу. Тази вечер танцувахте за любимите си хора, не само за точки и престиж. Обичахте и бяхте обичани. Любовта няма граници, няма първи и …

Блиц Новини
Рязката смяна на температурите носи огромен риск

Кадри Нова ТВ От няколко дни синоптиците тръбят за големи температурни амплитуди. След дни със стойности около и над 30 градуса ще застудее изведнъж. Това е като шок за организма и неговата адаптация.Това може да ни може да се изправи пред различни предизвикателства. Едно от основните последствия от рязката смяна …

Блиц Новини
Шеф Токев коментира козунаците от 200 лева: Органичните яйца са много скъпи

кадри bTV „Порше” или „Ферари” не струват колкото един „Фиат”, този коментар направи шеф Андре Токев по повод рекордната цена от 200 лева за килограм козунак по Великден. В „Преди обед” по bTV той обясни, че един майстор трябва сам да си поставя цената, а не клиентите да я определят. …

error: Content is protected !!