Още древните египтяни са осъзнавали силата на златния берил! Този камък гони всичко лошо от живота!

Новини

Древните египтяни казвали, че в благородните камъни се крие кондензираната сила на Земята. Те смятали, че късчетата минерали са им изпратени от боговете, за да могат хората да се изправят силни срещу превратностите на живота, пише bradva.bg.

На особена почит по поречието на великата река Нил бил златният берил.

Египтяните вярвали, че камъкът притежава защитни сили. Всеки по-заможен войник носел такъв, отивайки в битка. Управляващата класа също имала амулети от берил, защото се смятало още, че този камък помага в словесните двубои, изостря интелекта, лекува мързела и надарява притежателя си с добро разположение на духа. Обикновените хора също носели изделия от берил, защото вярвали, че връща любовта и страстта в брака.

Хилядолетия по-късно в Средновековието берилът бил носен като талисман от художници и скулптори. Силата в него изостряла креативността, гонила умората, разгаряла духа вътре в твореца и не на последно място – увеличавала интелигентността. Също така камъкът предпазвал собственика си по време на далечни пътувания и му помагал при проучвания и философски изследвания. Пръстени с берил са носени от Леонардо да Винчи, Рафаел, Рубенс и Бенвенуто Челини.

От край време благородният камък се използвал и за лечение. Гърците и римляните го използвали, за да лекуват хора, имащи проблеми с черния дроб, очни болести и импотентност. Мощно лекарство срещу астма била водата, в която са престояли цяла нощ берили. Особено силен бил ефектът, ако през нощта имало пълнолуние. Според Авицена берилът помага при лечение на катаракта и проказа, пише Съновник.

Златният берил се ползва и като противоотрова. Стрива се на прах и се пие два пъти на ден. Той е мощно средство за разваляне на черна магия. Ако прахът от камъка се смеси с мълчана вода, може да развали всяко зловредно заклинание.

В миналото златният берил се е ползвал и като лек срещу генекологични заболявания. Той има благотворно въздействие върху зрението. През 15 и 16 век стъклата на очилата са изработвани от шлифовани берили. Немската дума за очила Brilen (брилен) идва от берил.

Камъкът се носи в златен пръстен на показалеца. Жените следва да го поставят на лявата ръка, а мъжете – на дясната.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Как лесно да проверим качеството на храната

Колкото и да се опитваме да се храним здравословно, най-важно е качеството на продуктите, които слагаме на масата. От грамотния избор на храни зависи не само вкуса на ястията, но и здравето. Но понякога е наистина трудно да определим дали и до колко съответният продукт е пресен. За целта ви …

Новини
Декар земя в Балчишко скочи до 2 635 лева средна цена

Средната цена на декар земеделска земя в община Балчик е 2 635 лева, съобщават от статистическото бюро в Добрич. Данните са за 2018 г. През миналата година средната цена на един декар земеделска земя в област Добрич достига 1 697 лв., при средна цена за страната 941 лева на декар. Спрямо …

Новини
Защо дрехите и обувките в Германия не са кой знае колко по-скъпи от България?

Който изкарва пари в Австрия или в Германия, получава за тях много повече, ако ги похарчи в България например, където 100 евро имат покупателната сила на 213. Но не всичко в страната е по-евтино, отколкото другаде в ЕС. В източната част на Европа и в класическите средиземноморски курортни дестинации човек …

Inline
Inline