fbpx

От 1 февруари фирмите декларират действителните си собственици

www.economy.bg

От 1 февруари 2019 г. до 31 май 2019 г. търговците и юридическите лица с нестопанска цел са длъжни да заявят за вписване в търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел данни относно техните действителни собственици, напомнят от Агенция по вписванията. Юридическите лица с нестопанска цел, пререгистрирали се след 31 януари 2019 г., заявяват за вписване данните относно действителните си собственици в срок до 4 месеца от извършване на пререгистрацията.

Данните за действителните собственици се вписват въз основа на нотариално заверена декларация от представляващите търговците и юридическите лица с нестопанска цел по образец съгласно Приложение № 3 към чл. 38 от Правилника за прилагане на Закона за мерките срещу изпирането на пари. Декларацията се подава в търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел със заявление по образец съгласно приложение № Б7 на Наредба № 1 от 14 февруари 2007 г. за водене, съхраняване и достъп до търговския регистър и до регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. В заявлението и декларацията се съдържат указания за тяхното попълване.

Заявление Б7 не подават търговските дружества, чиито действителни собственици са физическите лица, вписани по партидите им като еднолични собственици или съдружници с най-малко 25 на сто дялово участие.

Агенция по вписванията няма правомощия да дава задължителни указания по прилагане на Закона за мерките срещу изпирането на пари.

Заявяването има декларативен характер и в този смисъл търговците и юридическите лица с нестопанска цел следва да преценят съобразно § 2 от Допълнителните разпоредби на Закона за мерките срещу изпирането на пари дали да подадат декларация за действителните си собственици.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!