fbpx

От Гърция Нинова захапа Борисов! Отправи куп важни въпроси и попита заплаха ли са Русия и Китай за…(снимка)

реклама

Лидерката на БСП Корнелия Нинова, която е в Гърция, написа преди минути силен пост в личния си фейсбук профил. В статуса си тя отправи важен въпрос, адресиран към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и втория в партията му Цветан Цветанов, пише Блиц.

Публикуваме статуса й без редакторска намеса:

„В Гърция днес, с представители на Китай, на Европейски страни и страните от Западни Балкани дискутирахме перспективите за нашия регион, които могат да се очертаят на срещата в София 16+1- Европейски съюз, Балкани и Китай. Тази среща е възможност България да засили ролята си в региона, да бъде мост между Изтока и Запада и да привлече инвестиции, които ще са от полза за хората. Много нелепо би прозвучало тук изказването на втория човек в ГЕРБ Цветанов, че Китай и Русия са заплаха за нас и би породило много учудване какво става в България точно преди срещата Европа-Китай. Призоваваме премиера да се разграничи.

Министър-председателят потвърждава ли позицията на Цветанов, че Русия и Китай са едни от основните заплахи за мира и сигурността?

Председателят на парламентарната група и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви на брифинг пред журналисти, че „Русия и Китай са едни от основните заплахи за мира и сигурността.“ Като оценяваме това изявление като безотговорно, непремерено и създаващо рискове за България, приемаме, че то е официална позиция на партията, респективно и на излъченото от нея и нейната парламентарна група правителство.

Обръщаме се към министър-председателя и председател на ГЕРБ Бойко Борисов със следните въпроси:

реклама

Как тази позиция кореспондира с обявените от него усилия за нормализиране на отношенията с Русия при неотдавнашната си визита в Москва? Как ще бъдат развивани енергийните проекти със страна, която е обявена за „основна заплаха за мира и сигурността“?

Как изявленията на Цветан Цветанов кореспондират с предстоящата на 6-7 юли среща в София Китай – Централна и Източна Европа? Как ще бъдат постигнати целите на визитата на Ли Къцян, след като дни преди това е обявен за премиер на страна – „основна заплаха за мира и сигурността“?

Настояваме българският министър-председател да поеме лична отговорност за тези изявления като или ги потвърди, или се разграничи категорично със съответните действия по отношение на втория човек в партията му. Липсата на такива действия за нас ще означава, че правителството се солидаризира с тези позиции или че вторият човек в ГЕРБ вече, де факто, е първи“.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Какво трябва да знаем при извозването на опасни товари?

реклама Почти навсякъде ние се намираме в близост до опасни отпадъци, понякога дори и без да подозираме. Много субстанции, вредни и токсични за природата, избухливи, запалими и други, могат да нанесат тежки материални щети, наранявания или натравяния, ако не се обезвреждат правилно. Това могат да са, например, офис техника, батерии, …

Новини
Лиляна Павлова: Очакват се до 800 милиона евро ново финансиране за малки и средни предприятия

реклама Снимка профил ФБ Това обяви вицепрезидентът на ЕИФ Лиляна Павлова в социалната мрежа. Министерството на икономиката на Република България и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) се договориха да засилят мерките, помагащи на малкия бизнес да овладее въздействието на кризата COVID-19, като използва приходи от инициативата JEREMIE, която беше съфинансирана от …

Новини
Столчета за кола със защита от ново поколение

реклама Първите столчета, предназначени за возене на деца в автомобил, се появяват през 30-те години в Съединените американски щати. Тяхната роля е била основно да издигнат детето на достатъчно голяма височина, за да може шофьорът да го вижда от седалката си, а за спътника му да е удобно да обслужва …