fbpx

От Гърция Нинова захапа Борисов! Отправи куп важни въпроси и попита заплаха ли са Русия и Китай за…(снимка)

Лидерката на БСП Корнелия Нинова, която е в Гърция, написа преди минути силен пост в личния си фейсбук профил. В статуса си тя отправи важен въпрос, адресиран към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и втория в партията му Цветан Цветанов, пише Блиц.

Публикуваме статуса й без редакторска намеса:

„В Гърция днес, с представители на Китай, на Европейски страни и страните от Западни Балкани дискутирахме перспективите за нашия регион, които могат да се очертаят на срещата в София 16+1- Европейски съюз, Балкани и Китай. Тази среща е възможност България да засили ролята си в региона, да бъде мост между Изтока и Запада и да привлече инвестиции, които ще са от полза за хората. Много нелепо би прозвучало тук изказването на втория човек в ГЕРБ Цветанов, че Китай и Русия са заплаха за нас и би породило много учудване какво става в България точно преди срещата Европа-Китай. Призоваваме премиера да се разграничи.

Министър-председателят потвърждава ли позицията на Цветанов, че Русия и Китай са едни от основните заплахи за мира и сигурността?

Председателят на парламентарната група и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви на брифинг пред журналисти, че „Русия и Китай са едни от основните заплахи за мира и сигурността.“ Като оценяваме това изявление като безотговорно, непремерено и създаващо рискове за България, приемаме, че то е официална позиция на партията, респективно и на излъченото от нея и нейната парламентарна група правителство.

Обръщаме се към министър-председателя и председател на ГЕРБ Бойко Борисов със следните въпроси:

Как тази позиция кореспондира с обявените от него усилия за нормализиране на отношенията с Русия при неотдавнашната си визита в Москва? Как ще бъдат развивани енергийните проекти със страна, която е обявена за „основна заплаха за мира и сигурността“?

Как изявленията на Цветан Цветанов кореспондират с предстоящата на 6-7 юли среща в София Китай – Централна и Източна Европа? Как ще бъдат постигнати целите на визитата на Ли Къцян, след като дни преди това е обявен за премиер на страна – „основна заплаха за мира и сигурността“?

Настояваме българският министър-председател да поеме лична отговорност за тези изявления като или ги потвърди, или се разграничи категорично със съответните действия по отношение на втория човек в партията му. Липсата на такива действия за нас ще означава, че правителството се солидаризира с тези позиции или че вторият човек в ГЕРБ вече, де факто, е първи“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Побутването на Мария в Капките започна да дразни зрителите

Кадри Нова ТВ Големият победител в снощния лайв на „Като две капки вода“ е ясен на всички. Актрисата Елена Атанасова наистина даде всичко от себе си и грабна първото място. Тя имаше доста трудна задача да смени“ пола си, за да се превъплъти в образа на германската хеви метъл легенда …

Блиц Новини
Уникална драма се разрази при въпрос за 30 000 лева в „Стани богат“

Кадри: БТВ Мартен Демирев, който ръководи няколко бизнеса в различни сфери, направи блестяща игра в „Стани богат“ тази вечер. Той рискува за отговорите на повечето въпроси, но това му донесе успех, тъй като спечели 20 000 лева. Мартен дори можеше да си тръгне с 10 000 лева повече, ако беше …

Блиц Новини
Доброволци са рамо до рамо с Бригада нов дом

Кадри БТВ Покрай „Бригада нов дом“ все повече започна да се обръща внимание на хората, готови да помогнат безвъзмездно на всеки, а именно доброволците. Във всеки епизод участват различни групи хора, нагърбили се да подават ръка на нуждаещите се когато те имат най-голяма нужда от това. В епизодът с Дейвид …

error: Content is protected !!