fbpx

Остри думи на Радан Кънев срещу премиера: Нарече Бойко Борисов „ханъмата на Доган“

Много остър коментар написа Радан Кънев по темата за премахването на префернциалното гласуване у нас. Десният политик и преди не е пестял епитети по отношение на премиера Бойко Борисов, с когото преди време бяха партньори в управлението на страната. Този път Кънев нарича министър-председателя ни „свенливо забрадена ханъма“ в свой коментар във Фейсбук. Ето пълния му текст, публикуван преди днешния дебат по темата в парламента: 

„Когато не си седнал на масата, значи си в менюто“
Да, за премахването на преференциите говоря.
И не, не говоря за Демократична България (макар да има какво да се каже).
На масата е седнал Ахмед Доган, и така, свенливо забрадена, малко по-настрана, ханъмата му – Бойко Борисов. Всички български граждани сме в менюто.
Бойко и Доган отнемат правото на над милион българи, които системно използват преференцията, да ИМ се бъркат в реденето на листите. Да ИМ управляват, един вид, държавата.
Що се отнася до демократичната десница – не ни берете грижа и не злорадствайте преждевременно. Естествено, че за нас това е неприятна ситуация. Но не е неочаквано, а решения има – аз знам поне три.
Хубавото е, че с този акт, освен че пристана на ДПС, Борисов признава и кой е истинската конкуренция на тяхната коалиция – защото той е еднозначно насочен срещу нас. И признава, че преминаването на бариерата не ни е проблемът… И ни напомня, че ако не сме единни, ще бъдем безжалостно елиминирани от коалицията ДПС-ГЕРБ.
От цялата работа има един губещ. Това е партия ГЕРБ и особено десетките, може би стотици хиляди десни хора, които продължават да я подкрепят и да работят за нея. Именно ГЕРБ беше партията, която най-масово използва преференцията на последните избори – далеч по-масово от нас. И благодарение на преференцията, днес ханъмата на Доган е пак премиер.
След час, депутатите на ГЕРБ ще гласуват, като пионки, като обикновени мушмороци, собственото си заколение. Защото повече от половината са депутати благодарение на преференцията.

 

Въобще трябва изборния кодек да се направи както трябва,не може за кмет на община да не изисква висше образование ,и още куп глупости,на следващо място ,бързо Влади горанов реши ,че държавните служители като се пенсионират да си отиват ,макар,че са оставили вратички , а в същото време може единДС да работи в една и да общински съветник в друга ,пак си го оставят за тях ,защото в малките селища си мълчим.например в Тетевен, една госпожа е уреди кметицата за директор на дирекция , а тя си остана и съветник в Ябланица ,интресно за кой работи ,но ……………….на никой не му пука

Радане, добре ги редиш, щото не си носиш кошницата, почнеш ли и ти да лапаш , ще запееш друга песен.

абе не виждате ли, че Рубинения евреин от Краваристан управлява тая държава. Един местен ербап няма дето да му се противопостави. Това било правилно, онова, не едни пари, едно име на съседи, едни самолети, едни избори, изобщо все „добри“ съвети. Щом един ипонски мутра, професор пожарнокар и един закускаджия/авантаджия физкуктурник ни управляват, каво да правим. Идват отново избори, който си изберем, него ще гълчим.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Синдикатите: Риск от бедност грози над 30% от българите

Кадри Нова ТВ Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30% в България. Голяма част от тях не могат да отопляват жилищата си пълноценно – избират дали да живеят на топло, или да се хранят нормално. Това коментира в новините на Нова ТВ главният икономист на КНСБ …

Блиц Новини
Побутването на Мария в Капките започна да дразни зрителите

Кадри Нова ТВ Големият победител в снощния лайв на „Като две капки вода“ е ясен на всички. Актрисата Елена Атанасова наистина даде всичко от себе си и грабна първото място. Тя имаше доста трудна задача да смени“ пола си, за да се превъплъти в образа на германската хеви метъл легенда …

Блиц Новини
Уникална драма се разрази при въпрос за 30 000 лева в „Стани богат“

Кадри: БТВ Мартен Демирев, който ръководи няколко бизнеса в различни сфери, направи блестяща игра в „Стани богат“ тази вечер. Той рискува за отговорите на повечето въпроси, но това му донесе успех, тъй като спечели 20 000 лева. Мартен дори можеше да си тръгне с 10 000 лева повече, ако беше …

error: Content is protected !!