Оставиха на премиера да гледа дете в инвалидна количка, той го прие и обеща пълна подкрепа за хората с увреждания

Новини
2

Снимка Министерски съвет

Бащата на дете с увреждане заведе показно днес малкия Петър в Министерски съвет с указания за премиера, написани на лист, как да гледа детето с такива проблеми с България.

Борисов се срещна бащата и детето и обеща пълна подкрепа – законодателна и морална за хората с увреждания, пише Флагман.бг.

„Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях“, каза катеорично Борисов.

Бащата благодари на премиера за срещата и отбеляза, че след разговора с него е с по-голям оптимизъм.

По думите му проблемът на хората с увреждания е свързан не само с отпусканите средства, но и с рехабилитацията у нас. „Не съм с нагласата, че вие сте човекът който може да даде пари. Искаме тези рехабилитационни центрове да работят нормално“, допълни синът Петър, като се обърна към министър-председателя. Семейството поиска още да се работи бързо по промените в законодателството, които касаят хората с увреждания.

„Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания. Проведохме нормален, човешки разговор“, отбеляза след срещата Петър Мавродиев.

По думите му има напредък и се вижда, че министър-председателят Борисов не неглижира проблема, а се интересува какво може да се направи за хората, които имат проблем, така че да се чувстват максимално добре.

Междувременно в Министерство на труда и социалната политика се проведа поредната срещна на Работната група, която движи законодателните проблеми в сектора.

След два часа разговори, стана ясно, че до 6 агвуст ще бъдат представени становищата за промени в законодателството.

loading...

Ако наистина се работи, защо Борисов до сега не каза нищо на тези хора? И се стигна до това, един друг политик да казва: „ние нямаме нужда от хората с увреждания, те имат нужда от нас“ и този човек да заведе сина си в кабинета на Борисов!!!???

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Маските в ресторантите ще са задължителни само за персонала

Предпазните маски няма да са задължителни за клиентите на ресторантите и кафенетата, чиито закрити части имат право да работят от днес. Това се разбира от указания на здравния министър към заведенията за хранене и развлечения, публикувани днес на сайта на ведомството, пише Дневник. В заведенията личните предпазни средства – маски, …

Новини
Коронакризата стопила и спестяванията за втора пенсия

Процесите през последните месеци са повлияли отрицателно върху доходността в индивидуалните партиди, управлявани от частните пенсионни фондове като спестявания за втора пенсия. „Процесите, които повлияха, не бяха положителни, бяха лоши“, коментира пред програма „Хоризонт“ на БНР финансовият анализатор Иван Стойков. Спестяванията на родените след 1959 година в универсален пенсионен фонд …

Новини
Социалното министерство купува лаптопи на ученици без компютър

Преносими компютри и таблети ще бъдат закупени на деца, настанени в социални услуги и специализирани институции, по нова програма на Министерството на труда и социалната политика. Това съобщиха от пресцентъра на социалното министерство. С устройствата учениците от I до XII клас ще могат да се включат в дистанционна форма на …