Оставиха на премиера да гледа дете в инвалидна количка, той го прие и обеща пълна подкрепа за хората с увреждания

Новини
2

Снимка Министерски съвет

Бащата на дете с увреждане заведе показно днес малкия Петър в Министерски съвет с указания за премиера, написани на лист, как да гледа детето с такива проблеми с България.

Борисов се срещна бащата и детето и обеща пълна подкрепа – законодателна и морална за хората с увреждания, пише Флагман.бг.

„Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях“, каза катеорично Борисов.

Бащата благодари на премиера за срещата и отбеляза, че след разговора с него е с по-голям оптимизъм.

По думите му проблемът на хората с увреждания е свързан не само с отпусканите средства, но и с рехабилитацията у нас. „Не съм с нагласата, че вие сте човекът който може да даде пари. Искаме тези рехабилитационни центрове да работят нормално“, допълни синът Петър, като се обърна към министър-председателя. Семейството поиска още да се работи бързо по промените в законодателството, които касаят хората с увреждания.

„Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания. Проведохме нормален, човешки разговор“, отбеляза след срещата Петър Мавродиев.

По думите му има напредък и се вижда, че министър-председателят Борисов не неглижира проблема, а се интересува какво може да се направи за хората, които имат проблем, така че да се чувстват максимално добре.

Междувременно в Министерство на труда и социалната политика се проведа поредната срещна на Работната група, която движи законодателните проблеми в сектора.

След два часа разговори, стана ясно, че до 6 агвуст ще бъдат представени становищата за промени в законодателството.

loading...

Ако наистина се работи, защо Борисов до сега не каза нищо на тези хора? И се стигна до това, един друг политик да казва: „ние нямаме нужда от хората с увреждания, те имат нужда от нас“ и този човек да заведе сина си в кабинета на Борисов!!!???

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Заради кризата: Хонконг дава по 1280 долара на всеки пълнолетен жител

Хонконг ще раздаде пари на всички свои пълнолетни постоянни жители, за да подпомогне покупателната способност и да облекчи финансовото бреме, предаде Би Би Си. В годишния бюджет са предвидени по 10 000 хонконгски долара (1280 американски долара) за около 7 млн. души на възраст над 18 г. Икономиката на Хонконг …

Новини
Борисов: Най-лесно е утре да махна винетките и тол таксите

Премиерът направи това изявление по повод обвиненията на БСП за хаос при въвеждането на тол системата. Парламентарната група на левицата поиска Бойко Борисов да дойде в пленарна зала и да обясни на българските граждани и на тези, които ще преминават през България какво трябва да плащат, на кого трябва да …

Новини
Половината българи са теглили бърз кредит поне веднъж

Тегленето на кредити от небанкови финансови институции е действие, което половината българи са предприемали поне веднъж в живота си. 20% са го правили веднъж, а 31% повече пъти. Хората на възраст между 35 и 44 години са най-активните потребители на този вид услуги. Това показват данните от проведено онлайн проучване …