Оставиха на премиера да гледа дете в инвалидна количка, той го прие и обеща пълна подкрепа за хората с увреждания

Новини
2

Снимка Министерски съвет

Бащата на дете с увреждане заведе показно днес малкия Петър в Министерски съвет с указания за премиера, написани на лист, как да гледа детето с такива проблеми с България.

Борисов се срещна бащата и детето и обеща пълна подкрепа – законодателна и морална за хората с увреждания, пише Флагман.бг.

„Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях“, каза катеорично Борисов.

Бащата благодари на премиера за срещата и отбеляза, че след разговора с него е с по-голям оптимизъм.

По думите му проблемът на хората с увреждания е свързан не само с отпусканите средства, но и с рехабилитацията у нас. „Не съм с нагласата, че вие сте човекът който може да даде пари. Искаме тези рехабилитационни центрове да работят нормално“, допълни синът Петър, като се обърна към министър-председателя. Семейството поиска още да се работи бързо по промените в законодателството, които касаят хората с увреждания.

„Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания. Проведохме нормален, човешки разговор“, отбеляза след срещата Петър Мавродиев.

По думите му има напредък и се вижда, че министър-председателят Борисов не неглижира проблема, а се интересува какво може да се направи за хората, които имат проблем, така че да се чувстват максимално добре.

Междувременно в Министерство на труда и социалната политика се проведа поредната срещна на Работната група, която движи законодателните проблеми в сектора.

След два часа разговори, стана ясно, че до 6 агвуст ще бъдат представени становищата за промени в законодателството.

loading...

Ако наистина се работи, защо Борисов до сега не каза нищо на тези хора? И се стигна до това, един друг политик да казва: „ние нямаме нужда от хората с увреждания, те имат нужда от нас“ и този човек да заведе сина си в кабинета на Борисов!!!???

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Ицо 100-те манекенки: 12 години бях верен на една жена

В Папарци специален гост бе бизнесменът Христо Сираков, който всички в България познават като Христо Сираков Стоте манекенки, пише 19min.bg. Пред Венета Райкова той сподели много неща за личния си живот и едно от най-личните бе, че 12 години е бил верен само на една жена – неговата съпруга Мария, …

Новини
Люси Дяковска отново на училище

Поп звездата Люси Дяковска се върна в училище в родния си град Плевен. Разбира се, не става въпрос за опреснителни курсове. Певицата прекрачи прага на школото „Панайот Пипков“ – инкубатор за таланти в областта на музиката, народните танци и изобразителното изкуство, а причината е кампанията „В час по интелектуална собственост“, …

Новини
Жена излезе на 30 срещи за три дни и съжали за авантюризма си

Жена посвети три дни от живота си в търсене на най-подходящия мъж за нея. За целта тя предприе истинско приключение, излизайки на среща с 30 различни мъже. Габи Конти от Лос Анджелис предприела бързоскоростните рандевута, след като се е запознала с 30 мъже онлайн. Първата ѝ среща била на закуска …