Оставиха на премиера да гледа дете в инвалидна количка, той го прие и обеща пълна подкрепа за хората с увреждания

реклама

Снимка Министерски съвет

Бащата на дете с увреждане заведе показно днес малкия Петър в Министерски съвет с указания за премиера, написани на лист, как да гледа детето с такива проблеми с България.

Борисов се срещна бащата и детето и обеща пълна подкрепа – законодателна и морална за хората с увреждания, пише Флагман.бг.

„Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях“, каза катеорично Борисов.

Бащата благодари на премиера за срещата и отбеляза, че след разговора с него е с по-голям оптимизъм.

По думите му проблемът на хората с увреждания е свързан не само с отпусканите средства, но и с рехабилитацията у нас. „Не съм с нагласата, че вие сте човекът който може да даде пари. Искаме тези рехабилитационни центрове да работят нормално“, допълни синът Петър, като се обърна към министър-председателя. Семейството поиска още да се работи бързо по промените в законодателството, които касаят хората с увреждания.

„Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания. Проведохме нормален, човешки разговор“, отбеляза след срещата Петър Мавродиев.

По думите му има напредък и се вижда, че министър-председателят Борисов не неглижира проблема, а се интересува какво може да се направи за хората, които имат проблем, така че да се чувстват максимално добре.

Междувременно в Министерство на труда и социалната политика се проведа поредната срещна на Работната група, която движи законодателните проблеми в сектора.

След два часа разговори, стана ясно, че до 6 агвуст ще бъдат представени становищата за промени в законодателството.

реклама
loading...

Ако наистина се работи, защо Борисов до сега не каза нищо на тези хора? И се стигна до това, един друг политик да казва: „ние нямаме нужда от хората с увреждания, те имат нужда от нас“ и този човек да заведе сина си в кабинета на Борисов!!!???

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
15
Георги Първанов: Не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев. Сега е лесно да критикуваш Борисов

реклама Кадри: Нова телевизия, bTV „Няма как държавата да продължи да бъде в този хаос, в тази война. Ако в парламента тази непримиримост ще се разреши, то между институциите не бива да остава без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща“, каза президентът (2002-2012 година) Георги Първанов по Нова телевизия. …

Новини
Бойко Борисов:  Те сеят омраза, ние – работни места. Искат да ни запомнят с лошо, но ние ще останем с доброто

реклама снимка: Фейсбук/Бойко Борисов Брифингите на Щаба няма да са като преди – само веднъж седмица министър Ангелов ще обобщава заразените и новините за ваксини и лекарства, разкри министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в завод инсталации за линейки и „Форд“ в с. Люляково, област Бургас. Зам.-министърът на регионалното развитие …

Новини
Президентът Радев: Борисов превръща 7 милиона българи в заложници на своята параноя

реклама кадър bTV Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога“. Това каза президентът Румен Радев по повод снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов, предаде bTV. „Господин Борисов превръща 7 милиона българи в заложници на своята параноя. А знаете, че гузната съвест ражда параноята“, уточни държавният глава. Припомняме, че през …