Олигарсите, близки до властта – заради тях сме последни в ЕС

Новини
5

автор: Румен Гълъбинов, OFFNews

Икономическият модел в България, при който редица бизнеси зависят от държавните поръчки, които наред с еврофондовете се считат за инвестиции, води до корупционни схеми и плаши както чуждите, така и българските инвеститори. 

Чуждите капитали, които влизат в българската икономика, продължават да бележат спад, като в основата му стои двойния стандарт на българските политици.

От една страна, властта е убедена, че вносните капитали раздвижват българската икономика, но от друга съществува схващането, че чуждите инвеститори изнасят националното ни богатство.

Близките до правителството бизнесмени – олигарси упражняват непропорционално високо влияние върху правителството и задържат икономиката на държавата ни в корупционна зависимост.

Олигарсите са изключително опасни и отнемат много богатство и добавена стойност от нашето икономическо развитие, като това не ни дава възможност да се отлепим от последното място в ЕС.

Я , ТИ ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА ? АЗ БЕЗ ДА СЪМ ИКОНОМИСТ ГО ВИЖДАМ ТОВА И СЪМ СИГУРНА ,ЧЕ НЕ САМО АЗ ! 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ ЩЯЛА ДА ГИ НАПРАВИ ЗАВИСИМИ ОТ ОЛИГАРСИ ,АМИ ЧЕ ТЕ НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ ОТ ПАРТИИТЕ ,БЕ ХОРА !!!!!!!!!!!!!! ЗАТОВА СУБСИДИИТЕ ТРЯБВА ДА СИ ОСТАНАТ – ЗАВИНАГИ – 1 ЛЕВ ,А ПЪК КОЙТО ОЦЕЛЕЕ ,И БЕЗ ТОВА НА НАС ПАРТИИ ВЕЧЕ – НЕ – НИ ТРЯБВАТ !!!!!!!!!!!!!!!! И ДА СИ ЗАМРАЗЯТ ЗАПЛАТИТЕ ,ДОКАТО ПЕНСИИ И МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА НЕ ДОСТИГНАТ ТЕХНИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Всички крадци от прехода до днес трябва да влязат в затвора и да им се конфискува откраднатото в полза на държавата .

Всичките ни беди досега идват от партии и корумпирани правителства .Те трябва да отидат н небитието и да ни управляват национално отговорни ,знаещи и можещи сециалисти .

Ами олигарсите да си заемат местата в затвора ,като Баневи например .

B България икономисти няма хора . Това твърдение е като на пожарникара твърдението че сме най-добри в Европа по всички показатели на развитие при положение че сме на дъното на Европа и стремглаво копаме надолу !

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Твърдият Брекзит ще значи недостиг на горива, храни и медикаменти за Обединеното кралство

Ако Великобритания излезе от ЕС без споразумение, ще страда от недостиг на горива, хранителни продукти и медикаменти, пише в-к „The Sunday Times“ с позоваване на секретни правителствени документи, носещи кодовото име „Овесарка“. Кодовото название „Овесарка“ (вид птица) се използва от британското финансово министерство за координиране на действия с други правителства …

Новини
От Външно съобщиха какво се случва с „Желязната църква“ в Истанбул след пороя

Вследствие на проливен дъжд вода е проникнала през камбанарията на Желязната църква „Св. Стефан“ в Истанбул. По информация на Генералното ни консулство в Истанбул водата е стигнала до преддверието на църквата, но не е нанесла щети. Това съобщиха от пресслужбата на Министерство на външните работи. Вътрешността на църквата и олтарът не са засегнати. Взети …

Новини
Стъклото се пукна и по съвет на баба го натрих с чесън, не е за вярване какво стана

Чесънът е повече от уникално растение. Той се използва в кулинарията, традиционната медицина и дори в козметологията. Със сигурност обаче не подозирате, че с негова помощ могат да се разрешат и куп битови проблеми.  Когато баба ми каза, че с чесън мога да поправя пукнато стъкло в дневната, бях много изненадана. Но се …