fbpx

Олигарсите, близки до властта – заради тях сме последни в ЕС

автор: Румен Гълъбинов, OFFNews

Икономическият модел в България, при който редица бизнеси зависят от държавните поръчки, които наред с еврофондовете се считат за инвестиции, води до корупционни схеми и плаши както чуждите, така и българските инвеститори. 

Чуждите капитали, които влизат в българската икономика, продължават да бележат спад, като в основата му стои двойния стандарт на българските политици.

От една страна, властта е убедена, че вносните капитали раздвижват българската икономика, но от друга съществува схващането, че чуждите инвеститори изнасят националното ни богатство.

Близките до правителството бизнесмени – олигарси упражняват непропорционално високо влияние върху правителството и задържат икономиката на държавата ни в корупционна зависимост.

Олигарсите са изключително опасни и отнемат много богатство и добавена стойност от нашето икономическо развитие, като това не ни дава възможност да се отлепим от последното място в ЕС.

Я , ТИ ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА ? АЗ БЕЗ ДА СЪМ ИКОНОМИСТ ГО ВИЖДАМ ТОВА И СЪМ СИГУРНА ,ЧЕ НЕ САМО АЗ ! 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ ЩЯЛА ДА ГИ НАПРАВИ ЗАВИСИМИ ОТ ОЛИГАРСИ ,АМИ ЧЕ ТЕ НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ ОТ ПАРТИИТЕ ,БЕ ХОРА !!!!!!!!!!!!!! ЗАТОВА СУБСИДИИТЕ ТРЯБВА ДА СИ ОСТАНАТ – ЗАВИНАГИ – 1 ЛЕВ ,А ПЪК КОЙТО ОЦЕЛЕЕ ,И БЕЗ ТОВА НА НАС ПАРТИИ ВЕЧЕ – НЕ – НИ ТРЯБВАТ !!!!!!!!!!!!!!!! И ДА СИ ЗАМРАЗЯТ ЗАПЛАТИТЕ ,ДОКАТО ПЕНСИИ И МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА НЕ ДОСТИГНАТ ТЕХНИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Всичките ни беди досега идват от партии и корумпирани правителства .Те трябва да отидат н небитието и да ни управляват национално отговорни ,знаещи и можещи сециалисти .

Всички крадци от прехода до днес трябва да влязат в затвора и да им се конфискува откраднатото в полза на държавата .

Ами олигарсите да си заемат местата в затвора ,като Баневи например .

B България икономисти няма хора . Това твърдение е като на пожарникара твърдението че сме най-добри в Европа по всички показатели на развитие при положение че сме на дъното на Европа и стремглаво копаме надолу !

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!