Олигарсите, близки до властта – заради тях сме последни в ЕС

Новини
5

автор: Румен Гълъбинов, OFFNews

Икономическият модел в България, при който редица бизнеси зависят от държавните поръчки, които наред с еврофондовете се считат за инвестиции, води до корупционни схеми и плаши както чуждите, така и българските инвеститори. 

Чуждите капитали, които влизат в българската икономика, продължават да бележат спад, като в основата му стои двойния стандарт на българските политици.

От една страна, властта е убедена, че вносните капитали раздвижват българската икономика, но от друга съществува схващането, че чуждите инвеститори изнасят националното ни богатство.

Близките до правителството бизнесмени – олигарси упражняват непропорционално високо влияние върху правителството и задържат икономиката на държавата ни в корупционна зависимост.

Олигарсите са изключително опасни и отнемат много богатство и добавена стойност от нашето икономическо развитие, като това не ни дава възможност да се отлепим от последното място в ЕС.

Я , ТИ ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА ? АЗ БЕЗ ДА СЪМ ИКОНОМИСТ ГО ВИЖДАМ ТОВА И СЪМ СИГУРНА ,ЧЕ НЕ САМО АЗ ! 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ ЩЯЛА ДА ГИ НАПРАВИ ЗАВИСИМИ ОТ ОЛИГАРСИ ,АМИ ЧЕ ТЕ НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ ОТ ПАРТИИТЕ ,БЕ ХОРА !!!!!!!!!!!!!! ЗАТОВА СУБСИДИИТЕ ТРЯБВА ДА СИ ОСТАНАТ – ЗАВИНАГИ – 1 ЛЕВ ,А ПЪК КОЙТО ОЦЕЛЕЕ ,И БЕЗ ТОВА НА НАС ПАРТИИ ВЕЧЕ – НЕ – НИ ТРЯБВАТ !!!!!!!!!!!!!!!! И ДА СИ ЗАМРАЗЯТ ЗАПЛАТИТЕ ,ДОКАТО ПЕНСИИ И МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА НЕ ДОСТИГНАТ ТЕХНИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Всички крадци от прехода до днес трябва да влязат в затвора и да им се конфискува откраднатото в полза на държавата .

Всичките ни беди досега идват от партии и корумпирани правителства .Те трябва да отидат н небитието и да ни управляват национално отговорни ,знаещи и можещи сециалисти .

Ами олигарсите да си заемат местата в затвора ,като Баневи например .

B България икономисти няма хора . Това твърдение е като на пожарникара твърдението че сме най-добри в Европа по всички показатели на развитие при положение че сме на дъното на Европа и стремглаво копаме надолу !

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
На кръгово в насрещното! Варненец изуми всички с поведението си на пътя (снимки)

Шофьор във Варна предизвика стресова ситуация на станалото прословуто „наклонено“ кръгово на новия булевард в морския град. Той подкара колата си в насрещната посока на движението и със сигурност изненада останалите водачи. „Тежък случай…“, така го определи Тодор Янчев участник в групата „Виждам те КАТ Варна“ във Фейсбук. Той успя …

Новини
Табела в столично заведение: Масата е към кафето. Ако не си клиент, а само да поседнеш…

Всяка маса в заведението означава пари, а клиентите са ходещи банкноти. Затова и никой трезвомислещ собственик няма да позволи на когото и да било да поседне просто така. Така някои заведения въвеждат такса „стол“. Подобна оферта или по-скоро любезна форма на предупреждение се появи в социалните мрежи. Във Facebook групата …

Новини
Президентството със забележка към медиите: Радев не „атакува“ проекти, а закони, които са против Конституцията

Със сезирането на Конституционния съд за някои от измененията в Закона за държавната собственост президентът Румен Радев не „атакува“ инфраструктурни проекти, а законодателство, което се отклонява от Конституцията, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, пише „Блиц“. Това конституционно установено правомощие на президента не може да бъде оправдание за бездействието на …

Inline
Inline