Олигарсите, близки до властта – заради тях сме последни в ЕС

Новини
5

автор: Румен Гълъбинов, OFFNews

Икономическият модел в България, при който редица бизнеси зависят от държавните поръчки, които наред с еврофондовете се считат за инвестиции, води до корупционни схеми и плаши както чуждите, така и българските инвеститори. 

Чуждите капитали, които влизат в българската икономика, продължават да бележат спад, като в основата му стои двойния стандарт на българските политици.

От една страна, властта е убедена, че вносните капитали раздвижват българската икономика, но от друга съществува схващането, че чуждите инвеститори изнасят националното ни богатство.

Близките до правителството бизнесмени – олигарси упражняват непропорционално високо влияние върху правителството и задържат икономиката на държавата ни в корупционна зависимост.

Олигарсите са изключително опасни и отнемат много богатство и добавена стойност от нашето икономическо развитие, като това не ни дава възможност да се отлепим от последното място в ЕС.

loading...

Я , ТИ ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА ? АЗ БЕЗ ДА СЪМ ИКОНОМИСТ ГО ВИЖДАМ ТОВА И СЪМ СИГУРНА ,ЧЕ НЕ САМО АЗ ! 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ ЩЯЛА ДА ГИ НАПРАВИ ЗАВИСИМИ ОТ ОЛИГАРСИ ,АМИ ЧЕ ТЕ НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ ОТ ПАРТИИТЕ ,БЕ ХОРА !!!!!!!!!!!!!! ЗАТОВА СУБСИДИИТЕ ТРЯБВА ДА СИ ОСТАНАТ – ЗАВИНАГИ – 1 ЛЕВ ,А ПЪК КОЙТО ОЦЕЛЕЕ ,И БЕЗ ТОВА НА НАС ПАРТИИ ВЕЧЕ – НЕ – НИ ТРЯБВАТ !!!!!!!!!!!!!!!! И ДА СИ ЗАМРАЗЯТ ЗАПЛАТИТЕ ,ДОКАТО ПЕНСИИ И МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА НЕ ДОСТИГНАТ ТЕХНИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Всички крадци от прехода до днес трябва да влязат в затвора и да им се конфискува откраднатото в полза на държавата .

Всичките ни беди досега идват от партии и корумпирани правителства .Те трябва да отидат н небитието и да ни управляват национално отговорни ,знаещи и можещи сециалисти .

Ами олигарсите да си заемат местата в затвора ,като Баневи например .

B България икономисти няма хора . Това твърдение е като на пожарникара твърдението че сме най-добри в Европа по всички показатели на развитие при положение че сме на дъното на Европа и стремглаво копаме надолу !

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
След проверка на ДНСК спират строителството на жилищни сгради от „Нове Хоумс“ АД

В началото на юни Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията национален строителен контрол (ДНСК) и главния архитект на София да извършат незабавна проверка на законността на реализирано строителството в комплекс „Нове Хоумс“ на жилищни сгради с цел продажба на адрес: гр.София, бул.„Цар Борис III“ № 126, съобщават от …

Новини
Младите българи са най-неграмотни цифрово в ЕС

България е на предпоследно място в Европейския съюз по цифрова грамотност на младежите, предаде репортер на БГНЕС. У нас 58% от младите хора на възраст между 16 и 24 години могат да се похвалят с основни или над основни цифрови умения. По-зле от нас е „вечният ни конкурент“ Румъния, където …

Новини
Честит рожден ден на Юлиян Вергов! Днес актьорът става на 50 години

Роден е на 15 юли 1970 г. в София. Завършва актьорско майсторство в Театрален колеж „Любен Гройс“ в класа на професор Цветана Манева през 2001 г. Дебютира на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ в „Ромео и Жулиета“ по Уилям Шекспир, постановка на Лилия Абаджиева. Има роли в спектаклите „Чайка“ …