fbpx

Окръжният прокурор на Варна с гореща информация за задържаните надзиратели от Затвора

реклама

Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров даде току що подробности по задържането на тримата надзиратели от Варненския затвор, които са разрешавали на изтърпяващия присъда от 6 години и 8 месеца за кражба на коли Искрен Маринов да напуска затворническото общежитие и да излиза на свобода.

Единият задържан надзирател е дългогодишен служител и шеф на синдикат, а другите двама също са опитни и работят в системата. Тримата не са имали други провинения досега.

Ето какво заяви Чавдаров по Нова Тв:

„Тримата са обвинени в длъжностно престъпление, при което са нарушили служебните си задължения с цел облаги. Установени са шест случая, при което тримата са допускали нерегламентирано лишеното от свобода лице да напуска територията на затвора.

реклама

Дали тримата са имали материални облаги? Това е предмет на нашето разследване, тъй като е очевидно, че не са го направили от добро сърце, а имат някаква изгода.

Как разкрихме нерегламентираните действия на служителите? След сигнал от Главна дирекция изпълнение на наказанията и директора на Затвора, в рамките на 2-3 седмици ние успяхме да приложим специални разузнавателни средства и други оперативни способи, за да съберем достатъчно данни, които да ни дадат основания да започнем досъдебно производство.”

Мярката за задържане на тримата надзиратели от 72 часа изтича утре и най-вероятно Прокуратурата ще поиска по-строга мярка – „задържане под стража”.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Д-р Грошев: Изкарали сте Ковид, ако имате усещате нарушено обоняние, слабост, кашлица и задух

реклама илюстрация Pixabay Четири са признаците, които могат ясно да покажат, че сте прекарали коронавирус. Това заявява д-р Сергей Грошев, цитиран от zdrave.to.  Те важат особено за тези, които са изкарали леко заболяването. Според лекаря, човек лесно може да обърка настинката с коронавирус. Основни признаци на болестта обаче се запазват дълго …

Новини
Намериха 17-годишното момиче Макбуле от Нови пазар

реклама Снимка: ОДМВР – Шумен Момичето, което беше пуснато за издилване преди няколко дни е намерено. Това е 17-годишната Макбуле Ешреф. реклама Днес, 15 януари, е предадена на родителите й. Била е при нейни познати. В добро здравословно състояние е. реклама loading…

Новини
Учените откриха нов вид по-малки антитела наречени „нанотела“, ефикасни и срещу мутации на вируса

реклама Снимка pixabay „Нанотелата“, както е отбелязано в проучването, са по-малки от класическите антитела, поради което те по-добре проникват в тъканта и могат да бъдат произведени в големи количества. Авторите на статията успяват да комбинират нанотела в потенциално ефективни молекули, които едновременно атакуват различни части на вируса SARS-CoV-2, пишат MedicalXpress …