Обявиха коя ще е най-посещаваната от туристите държава през 2019 година

Новини

източник: pochivka.blitz.bg

Престижното издателство Lonely Planet публикува класация с най-полурянтите дестинации и градове за пътешествениците през 2019 година. Оказва се, че най-добрата за посещаване страна ще е Шри Ланка, а най-препоръчваният регион – италианският Пиемонт.

Класацията се изготвя възоснова на номинациине на стотици туристи, редактори и изследователи по целия свят. При избора са важни няколко критерия. Някои места са важни от гледна точка на безопасността, при други преобладава туристическия интерес, атрактивността или пък организираните там събития и фестивали.

Някои дестинации могат да ви се сторят на пръв поглед опасни, както тази година, например, е с Мексико, но пък там изборът е бил повлиян от архитектурата, която със сигурност си струва да бъде видяна.

Lonely Planet често включва в класацията си и места, които са се възстановили от дълга, икономическа рецесия или пък от природна катастрофа. Тази година сред препоръчаните за посещение такива места бе Непал.

А за следващата година се препоръчва Шри Ланка.

„Тази страна в момента е на върха и пътуването дотам ще ви разкрие не само красиви гледки, но предлага и куп забележителности. След дълги години на гражданска война там тече истинско обновление“, пише Lonely Planet.

„Там ще открият това, което търсят адреналиновите туристи, екотуристите, почитателите на wellness и любителите на вкусна храна“, твърдят още авторите на класацията.

Богатият избор на планински турове, замъци и различни атракции са поставили на второ място Германия. И на трето е… Зимбабве.

Според Lonely Planet това е една от най-безопасните африкански държави, в която може да се насладите на десетки приподни атракции, превождани от водопадите Виктория.

Издателството се спира и на Китай, но и там предлага изненада. Докато повечето туристи се насочват към добре познатите градове като Пекин, Шанхай или Хонконг, Lonely Planet дава предпочитание на Шен-чен.

Това е един от най-бързо растящите градове в света. Именно там може да видите какъв е модерният Китай с ултрасъвременна архитектура, уникални храни и прекрасна, музикална сцена с неповторими концерти.

На върха сред градовете в класацията е и сръбският Нови Сад. „Градът е приютил грандиозния EXIT festival, чиято 20-та годишнина напълно отговаря на престижния статус „Европейски глад на младежда за 2019 година.“ Градът е постоянно оживен, дори и съседната му част Петроварадин вече приема туристи, след като бе направен ремонт на крепостта там“, пише Lonely Planet.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Телците да не планират пътувания, неприятни изненади за Рак

lamqta.com Овен Днес не е най-подходящия ден , в който да играете на самотен рицар и красиво да се отдалечавате по посока на залеза. Вместо това, по-добре общувайте повече със своите колеги, наблюдавайте ставащото и бъдете готови за всеки случай, ако например възникнат непредвидени обстоятелства или проблеми. Трябва да се …

Новини
Напрежение след протестите, замерят рейсове с бутилки

Напрежение се породи след двата протеста, които се проведоха пред президентството и Министерския съвет. Поддръжниците на ГЕРБ се изнесоха към автобусите си, с които да се приберат към градовете си. Протестиращите срещу правителството пък преградиха булевард „Васил Левски“ в близост до СУ „Климент Охридски“ и замеряха превозните средства с бутилки, …

Новини
След като му бе поискана: Шефът на НСО подаде оставката си

Началникът на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев подаде оставка с изявление, в което се дава разяснение за дейността на службата, съобщават от пресцентъра на НСО, пише www.dnes.bg. „Воден от разбирането, че безкомпромисното прилагане на буквата на Закона за Националната служба за охрана, на Правилника за неговото прилагане и …