Образцов дом ни връща в 80-те години на 20 век (видео)

Новини

В тази къща телефонът е с шайба, а грамофонът свири българска естрада

Някои хора биха дали всичко, за да се върнат назад във времето. Това е възможно, ако прекрачите прага на един столичен апартамент. Образцовият дом е приютил необичайна експозиция, която показва живота през 80-те години.

В дома на семейство Петрови „Желязната завеса“ още съществува. Телефонът е с шайба, а грамофонът свири българска естрада. Дори следобедната закуска има вкус като от едно време, пише „Нова ТВ“.

„Говорихме, че е хубаво да се направи една пътуваща изложба, било то в камион, автобус.. Търсехме някакви возила, но накрая апартаментът ни се видя по-добро решение. Трудно беше да намерим локация. Вещите държахме по мазета, тавани, апартаменти на нашите баби, дядовци, майки и бащи“, каза архитектът Валери Гюров.

Така за няколко месеца успяват напълно да обзаведат апартамента на своето детство.

„Чужденците и българите имат коренно различни реакции. На чужденците просто им е интересно да видят тези неща, защото не са ги виждали досега. При българите има емоционален ефект. Изникват различни спомени за тях, от детството или от младините“, каза още Стефан Огнянов от „Сдружение 365”.

Можете да се потопите напълно в епохата, ако се облечете в дрехи от 80-те. Единственото нещо, от съвременната епоха, е аудио пътеводител, който те въвежда в живота на семейство Петрови.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
За кило изнесени домати и чушки, внасяме по 8 от съседите

Вносните домати и пипер са осем пъти повече от количествата, които изнасяме, краставиците – три пъти, чесънът и корнишоните – 4 пъти, главестото зеле – почти 5 пъти, картофите – 10 пъти, дините – 3 пъти, сочат данни на земеделското министерство. Единствено при малините износът чувствително превишава вноса, пише Монитор. …

Новини
Край на свободното движение на хора при Брекзит без сделка

/КРОСС/ Правителството на британския премиер Борис Джонсън заяви, че иска да сложи незабавно край на свободното движение на хора в случай на Брекзит без сделка на 31 октомври – което показва втвърдяване на позицията в сравнение с предишния кабинет, отбелязва Франс прес. Бившият премиер Тереза Мей, която Джонсън замени на …

Новини
Гражданите вече ще могат сами да си избират запазените места във влаковете

Гражданите вече ще могат сами да си избират запазените места във влаковете. Това става след като БДЖ пусна нов модул на системата за продажба на билети. Услугата е достъпна на 75 гари и каси в страната, съобщава БНР. Чрез резервационната система клиентите сами могат да избират запазеното място във влака …