Образцов дом ни връща в 80-те години на 20 век (видео)

Новини

В тази къща телефонът е с шайба, а грамофонът свири българска естрада

Някои хора биха дали всичко, за да се върнат назад във времето. Това е възможно, ако прекрачите прага на един столичен апартамент. Образцовият дом е приютил необичайна експозиция, която показва живота през 80-те години.

В дома на семейство Петрови „Желязната завеса“ още съществува. Телефонът е с шайба, а грамофонът свири българска естрада. Дори следобедната закуска има вкус като от едно време, пише „Нова ТВ“.

„Говорихме, че е хубаво да се направи една пътуваща изложба, било то в камион, автобус.. Търсехме някакви возила, но накрая апартаментът ни се видя по-добро решение. Трудно беше да намерим локация. Вещите държахме по мазета, тавани, апартаменти на нашите баби, дядовци, майки и бащи“, каза архитектът Валери Гюров.

Така за няколко месеца успяват напълно да обзаведат апартамента на своето детство.

„Чужденците и българите имат коренно различни реакции. На чужденците просто им е интересно да видят тези неща, защото не са ги виждали досега. При българите има емоционален ефект. Изникват различни спомени за тях, от детството или от младините“, каза още Стефан Огнянов от „Сдружение 365”.

Можете да се потопите напълно в епохата, ако се облечете в дрехи от 80-те. Единственото нещо, от съвременната епоха, е аудио пътеводител, който те въвежда в живота на семейство Петрови.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Д-р Александър Симидчиев: Не е проблемът в мерките, а в тяхното спазване

Истинското предизвикателство е индивидуалната отговорност на хората“. Това каза пред БНР пулмологът д-р Александър Симидчиев и добави, че Covid-19 промени реалността и трябва да приемем тази нова реалност и да живеем пълноценно в нея, спазвайки елементарни правила. Според него трябва да се структурират по-сериозни и по-малко сериозни мерки: „Трябва да …

Новини
Инвалидните пенсии под въпрос, без заповед на Ананиев, ТЕЛК решенията важат до 13 юли

Инвалидните пенсии за месец юли са под въпрос. Оказва се, че още няма заповед на здравния министър Кирил Ананиев, който пое ангажимента да увеличи до септември срока за валидността на ТЕЛК и НЕЛК-решенията, пише Актуално. Близо 5 000 души ще останат с платена пенсия само до 13 юли, когато изтича …

Новини
Лаура Кьовеши: Разследването на корупция ще е наш приоритет

“Службата на европейския главен прокурор ще се бори срещу организираната престъпност и с корупцията, а не само със злоупотребата с еврофондовете. За нас борбата с организираната престъпност ще е приоритет”, увери Кьовеши на 6 юли, предава радио Свободна Европа. Тя обясни, че не възнамерява да се ограничава само с преследването …