Образцов дом ни връща в 80-те години на 20 век (видео)

Новини

В тази къща телефонът е с шайба, а грамофонът свири българска естрада

Някои хора биха дали всичко, за да се върнат назад във времето. Това е възможно, ако прекрачите прага на един столичен апартамент. Образцовият дом е приютил необичайна експозиция, която показва живота през 80-те години.

В дома на семейство Петрови „Желязната завеса“ още съществува. Телефонът е с шайба, а грамофонът свири българска естрада. Дори следобедната закуска има вкус като от едно време, пише „Нова ТВ“.

„Говорихме, че е хубаво да се направи една пътуваща изложба, било то в камион, автобус.. Търсехме някакви возила, но накрая апартаментът ни се видя по-добро решение. Трудно беше да намерим локация. Вещите държахме по мазета, тавани, апартаменти на нашите баби, дядовци, майки и бащи“, каза архитектът Валери Гюров.

Така за няколко месеца успяват напълно да обзаведат апартамента на своето детство.

„Чужденците и българите имат коренно различни реакции. На чужденците просто им е интересно да видят тези неща, защото не са ги виждали досега. При българите има емоционален ефект. Изникват различни спомени за тях, от детството или от младините“, каза още Стефан Огнянов от „Сдружение 365”.

Можете да се потопите напълно в епохата, ако се облечете в дрехи от 80-те. Единственото нещо, от съвременната епоха, е аудио пътеводител, който те въвежда в живота на семейство Петрови.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Президентът Радев е в добра спортна форма, тича 5 км за хора с увреждания

Снимка Калоян Методиен, фейсбук В събота в Южния парк във София се състоя благотворително бягане за хора с увреждания. В инициативата се включиха президентът Румен Радев и Калоян Методиев, който е началник на кабинета. Самият Методиев съобщи за участието им с публикация във Фейсбук, предаде Дарик. Инициативата 5kmrun се провежда …

Новини
Земеделец на 17 години стана хит в социалните мрежи, хората са възхитени

Едно от най-споделяните видеа в социалните мрежи през последните дни е на 17-годишно момче от Сандански. Иван Иванов сам развива своята овощна градина. Той разказва, че никога не се е притеснявал от своите връстници и с гордост говори за хобито си. Иван е твърдо решен да увеличава насажденията, съобщава „Нова …

Новини
Нов антирекорд: 250 евро квадрата за обзаведен апартамент в Слънчев бряг

Цените на ваканционните имоти по българското Черноморие продължават да падат.  Компания за недвижими имоти, работеща с клиенти от Русия и Украйна, предлага апартаменти в Слънчев бряг на цена от 8900 евро, пише „Блиц“. Жилището е с площ 32 кв. м, което означава, че цената на квадрат е 250 евро.   …