НФСБ издига Валери Симеонов за водач на листата им за евроизборите

Новини
3

www.varna24.bg

Валери Симеонов ще бъде водач на листата на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) на предстоящите евроизбори през май. До това решение се е стигнало вчера след обяд, когато в Пловдив се е провела областна конференция на структурата на партията, предаде Plovdiv24.bg.

„Единодушно бе решено да бъде издигната кандидатурата на лидера на партията Валери Симеонов. Тази номинация е продиктувана преди всичко от желанието на структурите на НФСБ партията да отиде на предстоящи преговори или на предстоящи избори подготвена със силна личност за водач. Водач, който може да защити достойно интересите на България в Европейския парламент“, заяви зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев.

Той посочи и още плюсове на Симеонов като работата му в защита на българските малцинства в Унгария и Украйна, както и изграждането на български училища там. Освен това до момента няма друга номинация за водач на листа на някой от другите лидери на партии в коалицията Обединени патриоти.

„Очакваме тази номинация да бъде подкрепена и от други партии в рамките на коалиция Обединени патриоти, както и от партии от коалицията, които не са парламентарно представени. Има заявка за подкрепа и от различни организации и структури, на които Симеонов е помагал като вицепремиер и сега като депутат“, каза още Ячев.

По думите му разговори за коалиционно явяване на евроизборите са водени в последните няколко месеца и са с променлив успех. Последните разговори са водени в посока явяване съвместно НФСБ и ВМРО.

„Образно казано в момента тези разговори са пресъхнали, защото нямаше база, върху която конструктивно да се води разговор“, подчерта зам.-председателят на НФСБ и допълни, че към момента партията наблюдава как Атака води преговори за някакъв консервативен формат или блок с други партии. ВМРО също се държали като партия, която се готви да се яви самостоятелно. „Ще направим още един опит за разговор в коалицията“, каза Ячев.

По отношение на предстоящия местен вот Борис Ячев обясни, че е рано да се коментира с оглед, че до изборите има доста време. Въпреки това за НФСБ Пловдив е приоритет сред големите центрове в страната.

„Интересен е не само по време на президентски или европейски избори, но и за местни избори, защото, ако патриотите имат шанс да реализират кмет в голям областен център, това е Пловдив“, поясни Ячев.

loading...

Вие луди ли сте или смятате нас за луди ? Наглостта ви няма граници.

ха сега ши тъ видим колко тежиш и като не тъ изберът кой ще ти е крив Радев Йончева Борисов Каракачана или Волен кой каквото си е постлал на такова ще легне

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Синът на Боби Михайлов предложен за капитан на националния отбор

Вратарят на Левски Николай Михайлов е един от предложените от Ивелин Попов за нов капитан на националния отбор, твърди „Тема спорт“. Попето вече няма да играе за „лъвовете“ и лентата ще има нов притежател., пише offnews.bg Офанзивният халф разкри, че е говорил със селекционера Георги Дерменджиев за това кой да …

Новини
Налагат лимит на парите, които може да пренасяме в чужбина

Министерският съвет прие решение за одобряване на законопроект за изменение и допълнение на Валутния закон. Прецизира се разпоредбата, свързана с осъществяването на законосъобразен и ефективен валутен контрол, пише www.bulnews.bg. В тази връзка се предвижда изрично да бъде закрепено в закона правомощието на митничарите да не допускат пренасянето на парични средства …

Новини
Нов вариант: Правителството предложи годишен лимит на платените болнични

Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични в годината. Това е една от идеите за справяне на проблема с фалшивите болнични. Тя ще бъде обсъдена от социалните партньори в Тристранния съвет, заяви социалния министър Бисер Петков, предаде БНР. Сред предложенията за решаване на проблема с фалшивите болнични е …