fbpx

НФСБ издига Валери Симеонов за водач на листата им за евроизборите

www.varna24.bg

Валери Симеонов ще бъде водач на листата на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) на предстоящите евроизбори през май. До това решение се е стигнало вчера след обяд, когато в Пловдив се е провела областна конференция на структурата на партията, предаде Plovdiv24.bg.

„Единодушно бе решено да бъде издигната кандидатурата на лидера на партията Валери Симеонов. Тази номинация е продиктувана преди всичко от желанието на структурите на НФСБ партията да отиде на предстоящи преговори или на предстоящи избори подготвена със силна личност за водач. Водач, който може да защити достойно интересите на България в Европейския парламент“, заяви зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев.

Той посочи и още плюсове на Симеонов като работата му в защита на българските малцинства в Унгария и Украйна, както и изграждането на български училища там. Освен това до момента няма друга номинация за водач на листа на някой от другите лидери на партии в коалицията Обединени патриоти.

„Очакваме тази номинация да бъде подкрепена и от други партии в рамките на коалиция Обединени патриоти, както и от партии от коалицията, които не са парламентарно представени. Има заявка за подкрепа и от различни организации и структури, на които Симеонов е помагал като вицепремиер и сега като депутат“, каза още Ячев.

По думите му разговори за коалиционно явяване на евроизборите са водени в последните няколко месеца и са с променлив успех. Последните разговори са водени в посока явяване съвместно НФСБ и ВМРО.

„Образно казано в момента тези разговори са пресъхнали, защото нямаше база, върху която конструктивно да се води разговор“, подчерта зам.-председателят на НФСБ и допълни, че към момента партията наблюдава как Атака води преговори за някакъв консервативен формат или блок с други партии. ВМРО също се държали като партия, която се готви да се яви самостоятелно. „Ще направим още един опит за разговор в коалицията“, каза Ячев.

По отношение на предстоящия местен вот Борис Ячев обясни, че е рано да се коментира с оглед, че до изборите има доста време. Въпреки това за НФСБ Пловдив е приоритет сред големите центрове в страната.

„Интересен е не само по време на президентски или европейски избори, но и за местни избори, защото, ако патриотите имат шанс да реализират кмет в голям областен център, това е Пловдив“, поясни Ячев.

Вие луди ли сте или смятате нас за луди ? Наглостта ви няма граници.

ха сега ши тъ видим колко тежиш и като не тъ изберът кой ще ти е крив Радев Йончева Борисов Каракачана или Волен кой каквото си е постлал на такова ще легне

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!