НФСБ издига Валери Симеонов за водач на листата им за евроизборите

Новини
3

www.varna24.bg

Валери Симеонов ще бъде водач на листата на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) на предстоящите евроизбори през май. До това решение се е стигнало вчера след обяд, когато в Пловдив се е провела областна конференция на структурата на партията, предаде Plovdiv24.bg.

„Единодушно бе решено да бъде издигната кандидатурата на лидера на партията Валери Симеонов. Тази номинация е продиктувана преди всичко от желанието на структурите на НФСБ партията да отиде на предстоящи преговори или на предстоящи избори подготвена със силна личност за водач. Водач, който може да защити достойно интересите на България в Европейския парламент“, заяви зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев.

Той посочи и още плюсове на Симеонов като работата му в защита на българските малцинства в Унгария и Украйна, както и изграждането на български училища там. Освен това до момента няма друга номинация за водач на листа на някой от другите лидери на партии в коалицията Обединени патриоти.

„Очакваме тази номинация да бъде подкрепена и от други партии в рамките на коалиция Обединени патриоти, както и от партии от коалицията, които не са парламентарно представени. Има заявка за подкрепа и от различни организации и структури, на които Симеонов е помагал като вицепремиер и сега като депутат“, каза още Ячев.

По думите му разговори за коалиционно явяване на евроизборите са водени в последните няколко месеца и са с променлив успех. Последните разговори са водени в посока явяване съвместно НФСБ и ВМРО.

„Образно казано в момента тези разговори са пресъхнали, защото нямаше база, върху която конструктивно да се води разговор“, подчерта зам.-председателят на НФСБ и допълни, че към момента партията наблюдава как Атака води преговори за някакъв консервативен формат или блок с други партии. ВМРО също се държали като партия, която се готви да се яви самостоятелно. „Ще направим още един опит за разговор в коалицията“, каза Ячев.

По отношение на предстоящия местен вот Борис Ячев обясни, че е рано да се коментира с оглед, че до изборите има доста време. Въпреки това за НФСБ Пловдив е приоритет сред големите центрове в страната.

„Интересен е не само по време на президентски или европейски избори, но и за местни избори, защото, ако патриотите имат шанс да реализират кмет в голям областен център, това е Пловдив“, поясни Ячев.

Вие луди ли сте или смятате нас за луди ? Наглостта ви няма граници.

ха сега ши тъ видим колко тежиш и като не тъ изберът кой ще ти е крив Радев Йончева Борисов Каракачана или Волен кой каквото си е постлал на такова ще легне

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
От 50 до над 5000 лв. за пост на БГ инфлуенсър в социалните мрежи

От минимум 50 до над 5000 лв. – в тези граници върви тарифата, на която инфлуенсърите в България котират всяка своя публикация в Инстаграм, пише „Монитор“. Да продадеш влиянието си в социалните мрежи, е сравнително нова професия у нас, като по-масово към нея се обръщат едва през последните две години. …

Новини
Мария Илиева показа перфектна форма от Маями

Мaрия Илиeвa зaрaдвa фeнoвeтe cи c гoрeщo фoтo, нa кoeтo пoзирa пo изрязaн бaнcки, прeдaвa HоtАrеnа. Пocлeдoвaтeлитe ѝ вeднaгa oтбeлязaхa, чe пeвицaтa e cвaлилa излишнитe килoгрaми cлeд рaждaнeтo и изглeждa в пeрфeктнa физичecкa фoрмa, пише Факти. В мoмeнтa звeздaтa e нa пoчивкa в Мaями и уcпявa дa cи пoчинe и …

Новини
Честото ставане до тоалетна през нощта е знак за…

Aкo ви измъчвaт чecти пoзиви зa уринирaнe пocрeд нoщ, нe caмo, чe e aдcки нeприятнo, нo и мoжe дa бъдe знaк зa някои зaбoлявaния. Oкoлo eдин нa вceки тримa възрacтни нaд 30 гoдини кaзвaт, чe трябвa дa cтaнaт пocрeд нoщ, зa дa пишкaт и тoзи брoй ce увeличaвa дo двe …