НФСБ издига Валери Симеонов за водач на листата им за евроизборите

Новини
3

www.varna24.bg

Валери Симеонов ще бъде водач на листата на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) на предстоящите евроизбори през май. До това решение се е стигнало вчера след обяд, когато в Пловдив се е провела областна конференция на структурата на партията, предаде Plovdiv24.bg.

„Единодушно бе решено да бъде издигната кандидатурата на лидера на партията Валери Симеонов. Тази номинация е продиктувана преди всичко от желанието на структурите на НФСБ партията да отиде на предстоящи преговори или на предстоящи избори подготвена със силна личност за водач. Водач, който може да защити достойно интересите на България в Европейския парламент“, заяви зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев.

Той посочи и още плюсове на Симеонов като работата му в защита на българските малцинства в Унгария и Украйна, както и изграждането на български училища там. Освен това до момента няма друга номинация за водач на листа на някой от другите лидери на партии в коалицията Обединени патриоти.

„Очакваме тази номинация да бъде подкрепена и от други партии в рамките на коалиция Обединени патриоти, както и от партии от коалицията, които не са парламентарно представени. Има заявка за подкрепа и от различни организации и структури, на които Симеонов е помагал като вицепремиер и сега като депутат“, каза още Ячев.

По думите му разговори за коалиционно явяване на евроизборите са водени в последните няколко месеца и са с променлив успех. Последните разговори са водени в посока явяване съвместно НФСБ и ВМРО.

„Образно казано в момента тези разговори са пресъхнали, защото нямаше база, върху която конструктивно да се води разговор“, подчерта зам.-председателят на НФСБ и допълни, че към момента партията наблюдава как Атака води преговори за някакъв консервативен формат или блок с други партии. ВМРО също се държали като партия, която се готви да се яви самостоятелно. „Ще направим още един опит за разговор в коалицията“, каза Ячев.

По отношение на предстоящия местен вот Борис Ячев обясни, че е рано да се коментира с оглед, че до изборите има доста време. Въпреки това за НФСБ Пловдив е приоритет сред големите центрове в страната.

„Интересен е не само по време на президентски или европейски избори, но и за местни избори, защото, ако патриотите имат шанс да реализират кмет в голям областен център, това е Пловдив“, поясни Ячев.

Вие луди ли сте или смятате нас за луди ? Наглостта ви няма граници.

ха сега ши тъ видим колко тежиш и като не тъ изберът кой ще ти е крив Радев Йончева Борисов Каракачана или Волен кой каквото си е постлал на такова ще легне

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Как отслабват японките? Ето един уникален метод (и не изисква много време и усилия)

В Япония има затлъстели хора, като по цял свят. Например състезателите по сумо, пенсионери, хора с определени болести и т.н. Но като цяло, това е нация от слаби хора, като не говорим само за младите, но и по-възрастните и особено децата, пише zdrave.to.  Ако сравните японците например с американците, тогава ще видите, че те се …

Новини
Сигнал на родител: Такива закуски ли заслужават децата ни в училище?!

Родител изпрати до информационния сайт Petel.bg сигнал за това каква закуска получават децата ни в училище. Ето какво пише тя: „Здравейте, не зная колко пари общината отпуска на ден за безплатни закуски, но може ли такова нещо? Този сандвич е подигравка с децата! Такива закуски ли заслужават децата ни в …

Новини
Стига вече зима, нека идва март! Ето какво да очаква всяка зодия през първия месец на пролетта

източник: Dama.bg Какво ни очаква през месец март? Дали звездите са ни подготвили много изненади, незабравими пътешествия или пък ще бъде по-добре да заложим на кариерно развитие? Овен Не е изключено да се скарате с някой приятел или да имате изясняване на отношенията с човек от близкото ви обкръжение през месеца. …

Inline
Inline