НОИ обяви с колко се е увеличила средната пенсия за 10 г.

Новини
2

През последните 10 години средната пенсия у нас се е увеличила, а броят на пенсионерите е намалял, показват данните на НОИ, цитирани от БНР.

Увеличението на средната пенсия е със 102 лева – от 234 на 332 лева. За същия период броят на пенсионерите е намалял с 50 хиляди души.

В момента общият им брой е 2 милиона и 147 хиляди. Жените са повече – 1 милион и 255 хиляди, а мъжете пенсионери са с 363 хиляди по-малко.

loading...

Тези които са работили и са се осигурявали по закон, при пенсиониране вече получават по-голяма пенсия в сравнение с миналото. Много ще поставят въпроса къде е това увеличение като има мизерстващи пенсионери и мизерни пенсии.
Тази тенденция на повишаване на средната пенсия ще продължи. Ръста няма да е както ни се иска, но бавно ще става. Нека да не забравяме,че през 1989 година когато БКП фалира България 40 милиарда пенсионен фонд изчезна и лиши милионни българи от достойни пенсии.
Затова сега следва да гледаме благосклонно на отчета на НОИ.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов: Мандатът на КЕВР е изтекъл, ще обсъдим поскъпването на парното

Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти, че още днес ще обсъди с КЕВР анонсираното поскъпване с 20 процента на парното, пише БНР. Борисов подчерта, че мандатът на КЕВР е изтекъл и допълни: „Говорят за в бъдеще време, ако станело нещо, еди-какво си. Ние към днешна дата имаме с 42% намаление …

Новини
КАТ започва акция за обезопасителни колани, както и столчета за деца и каски от мотоциклетисти

От днес до 10 юни служители на КАТ ще проведат специализирана операция за използване на обезопасителни колани от шофьорите и пътниците в автомобилите, както и столчета за деца и каски от мотоциклетисти. Акцията е извънредна и е в резултат на проведена преди седмица мащабна акция в страната, която е била …

Новини
Сестри, акушерки и рехабилитатори вече ще могат да практикуват самостоятелно

Парламентът регламентира възможността за учредяване на нов вид лечебно заведение от лекарски асистенти, медицински сестри, акушерки или рехабилитатори. Това стана с приемането на второ четене на текстове от промените в Закона за лечебните заведения, пише Вести. Депутатите записаха, че лечебни заведения са и организационно обособени структури, в които лекарски асистенти, …