fbpx

Нов закон: Ще взимат полицаите и военните в ДАНС без конкурс – БСП алармират за „ликвидиране на МВР”

Полицаите и военните ще могат да стават служители на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) без конкурс. Това реши окончателно Народното събрание с промени на второ четене в Закона за ДАНС.

Според действащите норми, конкурс не се провежда за лица, които са държавни служители в други служби за сигурност, в службите за обществен ред, както и за лица от дирекцията за противодействие на корупцията в т. нар. антикорупционна комисия, пише Флагман.

По предложение на управляващите, на второ четене бе внесен нов текст, според който конкурси няма да се провеждат и за държавни служители от МВР и Министерството на отбраната.
Това предизвика недоволството на депутати от „БСП за България”. Филип Попов каза, че и вчера управляващите са приели подобни текстове – припомняме, че тогава мнозинството облекчи условията за преминаване на млади служители от МВР към различни спецслужби извън ведомството.

външна реклама

„Водите последователна политика за ликвидиране на МВР и службите за сигурност“, обърна се Попов към управляващите.
„Днес разширихте правомощията на ДАНС за сметка на служба „Военна информация“ и Държавна агенция „Разузнаване“, които имат обидно малък бюджет. Отваряте вратата напълно за преминаване на служители от МВР и другите служби за сигурност към ДАНС. Това ще става без конкурс. Това ще обезкърви останалите служби. Това е пример за последователната политика, която водите за ликвидиране на МВР и другите служби за сигурност“, заяви още Филип Попов.

Той получи подкрепа и от съратника си от „БСП за България” Славчо Велков, който обясни, че Академията на МВР е основният източник на кадри в сферата на сигурността.
Велков прогнозира нов отлив на служители от вътрешното министерство в посока външни за ведомството спецслужби.

Въпреки аргументите на опозицията, мнозинството надделя при гласуването и прие промените.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Сашо Кадиев към Иво Димчев по БТВ: Ти нали си гей?

кадри bTV Водещият на „Преди обед“ Александър Кадиев направи странен преход към личните теми в разговора с артиста и певец Иво Димчев, който гостува в студиото на bTV. По темата за връзките, Сашо директно попита: „Ти нали си гей?“ външна реклама Иво Димчев потвърди това, даже допълни, че е „мега …

Незабавни статии
Анджи загина в опустошително цунами на Тонга, докато спасява кучетата си

Снимки: Фейсбук, Angela Glover, Potungaue Koloa Fakaenatula Тялото на британка, изчезнала на остров Тонга, беше намерено от съпруга й. Той ръководеше групата за издирването й, след като тя беше отнесена от опустошителното цунами. Тя е първият човек, за който се знае, че е загинал при бедствието, предизвикано от вулканично изригване. …

Незабавни статии
Иво Димчев шокира Холивуд: Американците не искат да са в Рая, ако Тръмп е там

кадър bTV Българският артист и певец Иво Димчев разказа по bTV за гастрола си в Лос Анджелис, САЩ, където е изнасял домашни концерти. Той не за първи път е в Холивуд, но се оказало, че там помнят предишните му изяви още преди пандемията. Скандалният Димчев, който не се съобразява с …