Новите министри вече режат ленти: 23,5 милиона от ЕС отиват за ремонти в полицейски управления и пожарни

Новини

С 23,5 млн. лв. от управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 се обновяват 52 сгради на Министерството на вътрешните работи, от които областни дирекции, районни управления на полицията, 1 гранично полицейско управление, 22 районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ и един учебен корпус. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов, областния управител на Сливен Чавдар Божурски, кмета на Нова Загора Николай Грозев и директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов, откри реновираната районна служба на пожарната в Нова Загора. В сградата са изпълнени всички предписани мерки за енергийна ефективност, конструктивно укрепване и е подобрен достъпът за хора с увреждания, каза още тя. Сградата не е била ремонтира около 50 години.

Работата по 9 от сградите вече е приключила, като в Нова Загора е обновена и сградата на районното полицейско управление. Инвестициите в тези проекти показват грижата за хората, които денонощно отговарят за нашата сигурност, посочи министърът.
Обновяването на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Нова Загора е един от седемте проекта на обща стойност 5,3 млн. лв., по които общината е бенефициент по програмата. 4,1 млн. лв. от тях са свързани с въвеждане на мерки за енергийна ефективност и обновяване на 13 сгради – на районната пожарна служба и полицейското управление, СОУ „Иван Вазов“ и 10 жилищни сгради. Министър Аврамова поздрави кмета на Нова Загора Николай Грозев за грижата към хората и осигуряването на добра среда за работа и живот и изрази увереност, че и другите проекти ще бъдат реализирани успешно.

Пред журналисти регионалният министър посочи, че предстои да й бъде предаден обобщеният доклад за състоянието на настилките, мантинелите, банкетите и всичко свързано с предишни ремонти на пътища. „Въз основа на този доклад ще може да направим изводи за най-тежките и най-нуждаещите се от ремонт пътни участъци, така че да приоритизираме и да осигурим финансов ресурс за изпълнението им. Желанието ни е всички пътища в България да бъдат добри, хората да пътуват спокойно и да имаме изграден магистрален пръстен“, коментира тя.
Аврамова съобщи още, че се работи усилено за довършване на АМ Хемус и по вертикалните отсечки Видин-Ботевград и Русе-Велико Търново.

„Желанието ни е с въвеждането на тол системата, която ще ни даде допълнителен ресурс, да успеем да изграждаме нови пътища и да ремонтираме старите, които имат нужда“.
Имаме амбицията част от пътните проекти като тунела под прохода Петрохан и тунела под Шипка да бъдат реализирани с публично-частно партньорство с цел да се осигури финансиране за всички проекти на стойност близо 3 млрд. лв., които са в програмата на правителството и МРРБ.
Прецизират се условията, по които ще работи Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, каза министър Аврамова, напомняйки, че по нея са обновени 1364 жилищни блока. Тя изрази надежда, че до средата на 2019 г. ще бъдат завършени и останалите сгради със сключени договори за целево финансиране с Българската банка за развитие.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
И Румъния може да се върне в надпреварата за завода на „Фолксваген“

Румъния може да се върне в надпреварата за новия завод на германската група „Фолксваген“ (Volkswagen). Това съобщи ръководителят на Румънската асоциация на автомобилните производители (ACAROM) Габриел Сико. „Турция рискува икономически санкции за военната си намеса срещу кюрдите в Сирия. Но страната трябва да се придвижи бързо, за да хване възможността. …

Новини
Учени отгледаха домати на марсианска и лунна почва

Учени от Университета във Вагенинген в Холандия са засадили проби от моделната почва на Марс и Луната с различни култури и са успели да получат реколта. От това следва, че на Марс и Луната ще може да се отглежда не само храна, но и да се получават жизнеспособни семена. Това …

Новини
Директорът на „Deutsche Welle“: Случаят БНР показва какво става, когато политика и журналистика се смесят

„Чухме за скандала в БНР. Това е класически пример, че когато се смесят ролите на журналисти и политици, няма достатъчно добро разделение.“ Това коментира по време на лекция пред студенти генералният директор на „Deutsche Welle“ Петер Лимбург, предаде БГНЕС. „Оттам-нататък на кого му е хрумнала „прекрасната идея“ да уволнява дамата …