Нова рокада в кабинета: Борисов смени зам.-министър в МОН

Новини

Нова рокада в правителството направи премиерът Бойко Борисов. Този път си отива не министър, а негов заместник, съобщава OFFnews.bg.

Промяната е в Министерството на образованието и науката. Смененият зам.-министър е проф. Иван Димов, който наблюдаваше ресор наука. На негово място Борисов назначава Карина Ангелиева, досега – съветник към Постоянното представителство на България в ЕС.

Там е отговаряла за европейските политики в образованието и научните изследвания. Била е главен директор на „Структурни фондове и международни образователни програми” към Министерството на образованието и науката и директор на Съвместния иновационен център към Българската академия на науките.

Завършила е магистърски степени по европейска интеграция и съвременна история от Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Проф. Димов остава съветник в екипа на образователния министър Красимир Вълчев.

Промяната не е свързана с оставките на тримата министри, поискани в края на миналата седмица от премиера във връзка с трагедията край Своге, увериха от министерството.

Той дойде от БАН. Там председателства Научния съвет на Института по информационни и комуникационни технологии към БАН. От 1996 до 2004 г. бе директор на института.

Има разработки на математически модели в областта на екологията и климатичните промени, известен е и с методите си по финансова математика или т.нар. методи „Монте Карло“.

Лектор е в Университета в Рединг, Великобритания, School of Systems Engineering, ACET Center в периода 2005-2007.

Участвал е в разработването на европейски проекти за създаването на центрове за върхови постижения и е международен оценител по проекти на НАТО.

Завършил е висшето си образование в Московския изследователски университет – магистър инженер по електронна техника.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Германия подготвя списък от мерки, за да се върне след 19 април към нормалния живот

Германия е подготвила списък от мерки, сред които задължителна предпазна маска на публични места, ограничения за събирания на хора и светкавично проследяване на веригата при случаи на зараза. Това, според властите, ще позволи връщането на живота към нормалния му ритъм след края на срока на карантината на 19 април, предаде …

Новини
Самоосигуряващите се също ще могат да получават безлихвени заеми

Самоосигуряващите се ще могат да получават безлихвени заеми чрез схема от Българската банка за развитие, обяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова, съобщи БНР. Досега мярката беше насочена единствено към хората, които са в неплатен отпуск: „Ще имат възможност за три месеца да получат по 1500 лева заем, който ще …

Новини
Пощите преди обяд са само за пенсионери

Графикът за изплащане на пенсиите обхваща времето до 16 април, но ако има неуспели да си ги получат, е осигурена възможност от 21-ви до 23 април, включително. В периода на великденските празници – 17-и, 18-и, 19-и и 20 април пощенските станции няма да работят, пише novini.bg. Заедно с пенсиите ще …