Нова рокада в кабинета: Борисов смени зам.-министър в МОН

Новини

Нова рокада в правителството направи премиерът Бойко Борисов. Този път си отива не министър, а негов заместник, съобщава OFFnews.bg.

Промяната е в Министерството на образованието и науката. Смененият зам.-министър е проф. Иван Димов, който наблюдаваше ресор наука. На негово място Борисов назначава Карина Ангелиева, досега – съветник към Постоянното представителство на България в ЕС.

Там е отговаряла за европейските политики в образованието и научните изследвания. Била е главен директор на „Структурни фондове и международни образователни програми” към Министерството на образованието и науката и директор на Съвместния иновационен център към Българската академия на науките.

Завършила е магистърски степени по европейска интеграция и съвременна история от Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Проф. Димов остава съветник в екипа на образователния министър Красимир Вълчев.

Промяната не е свързана с оставките на тримата министри, поискани в края на миналата седмица от премиера във връзка с трагедията край Своге, увериха от министерството.

Той дойде от БАН. Там председателства Научния съвет на Института по информационни и комуникационни технологии към БАН. От 1996 до 2004 г. бе директор на института.

Има разработки на математически модели в областта на екологията и климатичните промени, известен е и с методите си по финансова математика или т.нар. методи „Монте Карло“.

Лектор е в Университета в Рединг, Великобритания, School of Systems Engineering, ACET Center в периода 2005-2007.

Участвал е в разработването на европейски проекти за създаването на центрове за върхови постижения и е международен оценител по проекти на НАТО.

Завършил е висшето си образование в Московския изследователски университет – магистър инженер по електронна техника.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Главният държавен здравен инспектор: Европа е пред грип, у нас засега няма

Със сигурност в България вече има някаква циркулация на грипни вируси, но тя все още е много ниска. В отделните седмици ние изследваме от 20 до 120 проби от хора, които показват симптоми, подобни на грип. Засега не сме засичали положителна проба. В Европа обаче процентът на положителните тестове вече …

Новини
Двойни бонуси си раздадоха в Централна избирателна комисия

Централната избирателната комисия тихомълком си е раздала бонуси, твърди „Труд”. Медията се позовава на проучване, което е направила в Системата за електронни бюджетни разплащания (СЕБРА). Всяко ведомство е длъжно да публикува на сайта си информация от тази система за вида и размера на плащанията, които е направило всеки ден. Решението …

Новини
Петър Стоянов с оценка за Прехода: Постигнахме много, всичко се промени за добро

За Прехода мога да кажа, че много постигнахме, всичко се промени и то за добро, независимо от изкусителните подмятания колко сме изгубили. Защото по онова време българите трябваше да чакат с часове на опашки за банани и портокали. Това коментира в предаването “Панорама“ в ефира на БНТ бившият президент на …