fbpx

Нова онлайн платформа помага на хора над 55 г. да си намерят работа

www.expert.bg

Нова интернет платформа на име Evergreen talents 55+ ще осъществява връзката между хората в предпенсионна и пенсионна възраст и работодателите.

На адрес www.evergreentalents.bg всички, които желаят да работят, но не са намерили възможност до момента, могат да се свържат с платформата и да заявят индивидуалните си потребности и изисквания.

Кандидатите могат да пишат на имейл адрес office@evergreentalents.bg или да се обадят на телефон 0897 055 037.

Официалният старт на платформата беше обявен на пресконференция с участието на тримата партньори в компанията, която стои зад проекта. Те имат дългогодишен корпоративен и бизнес опит и поглед отвътре към механизмите и процесите на пазара на труда. Управляващ партньор в „Евъргрийн Талънтс” ООД е Стефан Апостолов. Другите двама партньори са Мирена Колева, управляващ партньор на P&P България – водещата консултантска компания в областта на човешките ресурси, и Георги К. Първанов, управляващ директор на C-team – компания за управление и развитие на човешките ресурси и член на УС на Българската асоциация за управление на хора. Партньори на инициативата са Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта, подкрепата си заяви и представителят на Ernst&Young България Надя Михова, мениджър „Човешки ресурси” в компанията.

Платформата за насърчаване на заетостта на хората във възрастовата група 55+ се фокусира върху сферата на производството и услугите. Стремежът е да се промени отношението и професионалните стереотипи на работодателите към представителите на тази възрастова група. Основно предимство на новата платформа е, че разполага с ресурси за проучване и отчитане на индивидуалните изисквания на кандидатите и работодателите. Предоставя се и възможност за повишаване на професионалната квалификация и придобиване на нови умения и адаптиране към изискванията на съвременния трудов пазар на хората във възрастта 55+. Услугите са напълно безплатни, експерти съдействат на насочването на кандидатурите към най- подходящия работодател, съобщават от платформата.

„Възрастта е възможност и с Evergreen talents ще го докажем. Нашата цел е да свържем хората 55+ с работодатели, които оценяват техните предимства. Кандидатстването е лесно, като платформата отчита особеностите на търсещите работа от тази възрастова група и предлага най-подходящите възможности“, каза Стефан Апостолов, управляващ партньор в Evergreen talents.

„Платформата допълва активната работа на институциите в приоритизирането на тази целева група и реинтегрирането на представителите й на пазара на труда. Подкрепяме усилията на създателите й да оценят професионализма, натрупан с опита, и да помогнат за реализацията на тези хора, наброяващи 40% от дела на постоянно безработните над 50 г. възраст“, заяви Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика.

Аз съм икономист и Учител по Икономика. По стечение на обстоятелствата, не упражнявам
професиите : Икономист и Учител
Последните 2 години преминах през обучения и работа в Медицински центрове, като администратор и рецепционист, където се срещнах с всички проблеми на здравната ни система и това, че много бързо по една или друга причина хората бягат и не искат да работят на определени места, а на други – пак здравни заведения , се пазят местата за вътрешни хора. Това ме принуди да потърся в др. браншове работа, като продавач – консултант, но става дума за пълна експлоатация на човешки труд – 12,13 ч, правостоящи и т.н., където разбира се предпочитат студенти, по-млади хора…Сблъсках се с невъзможността да намеря нормална работа, а в администрациите, от всички естества, където и да питам, се оказва че търсят , но не е обявено и няма как да се случат нещата.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!