fbpx

Нинова с мрачна прогноза за България заради ГЕРБ и промяната в НПК

 

Докато ГЕРБ управлява страната – няма да има справедливост. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите по НПК, в парламента, пише Блиц.

„Уважаеми български граждани, дебатът днес стана твърде експертен и малко объркан, защото объркахме няколко правни института. Изглежда това го разбираме само юристите. За какво става дума? Ако днес някой изнасили и убие дете и си признае веднага, присъдата му се намалява с една трета.

След това може да бъде намалена отново, защото той се е подобрил в затвора. Може и да бъде помилван. Това е фактическото състояние към момента. БСП предложихме при тежки телесни повреди и убийства или тежки телесни повреди, водещи до смърт, да няма такова съкратено производство при признание. Да има присъда до живот без право на замяна. Смятаме, че това е справедливо.

Колегите от ГЕРБ осакатиха този текст и оставиха само убийства, без другите тежки престъпления. Сега да се опитам да обясня какво означава това. Скъпи българи, ако някой направи с вас следното: причини ви продължително разстройство на съзнанието, постоянна слепота с едното или двете очи, постоянна глухота, загуба на речта, обезобразяване, загуба на единия бъбрек, загуба или осакатяване на крак или ръка, т.е. това са тежките телесни повреди. Ако някой ви причини това и ви остави за цял живот с опасност за вас поради общо разтройство на здравето и отиде и си го признае – според ГЕРБ този човек трябва да бъде с намалена присъда с една трета“, допълни тя.

По думите й това е тежката телесна повреда, информира Фокус. „Ето за този въпрос става дума днес. Вадят се следните аргументи – малка била статистиката на извършените такива престъпления“, обясни още Нинова. Лидерът на БСП посочи, че въпросът е статистика или справедливост и възмездие и бързо производство и възмездие. Тя посочи, че преди време БСП е поставила въпроса за маловажните случаи. „От тази страна – не“, посочи ГЕРБ Нинова. „Изводът ми е само един – докато ГЕРБ управлява страната, няма да има справедливост, уважаеми българи. Промяната е във вашите ръце“, допълни още тя.

PREDI MALKO NAPRAVIH KOMENTAR CHE GERB SA ZA ZATVORA,ZASHTO GO NQMA KOMENTARA MI ???

ДОКЪТО бездушни същества,празни кратуни са в НС и МС,така ще е!
За тези места са нужни професионалисти,а не партийци събрани от
,, кол и въже „.

Госпожо Нинова, сега ми харесвате, навреме преди още да е хлопнало „мандалото“ биете тревога!?! Но имам един въпрос: Как стана така, че тихомълком, след идването на власт на ГЕРБ, преди повече от 10 години, беше направена промяна в ЗМСМА, в частта му правомощията на кметовете на общини и ОбС, да привличат инвестиции, наши и чужди, бяха орязани???Къде беше БСП, къде бяхте тогава???Казано по друг начин, собствените приходи на общините да се допълват от приходите, които фирмите, които работят на територията на дадена Община да влизат в Общинския бюджет. Задължително условие беше всяка фирма, наша или чужда да е регестрирана в Общината където работи!?!Сега всички приходи влизат в Общата държавна хазна и с тях се разпореждат Управляващите, респективно Б.Б.???Е как искате при това положение, чуждите инвеститори да влагат средства и да откриват в Общината „х“, работни места???И как кметовете от всички партии, да бъдат независими, когато изцяло са зависими от централната власт, без каквато и за било инициатива???Ако това е Закон за местното самоуправление….Нямям думи???Справка завода на „Фолксваген“ в Турция, който е регистриран в град близо до Измир1 Ане в Анкара, например???В тоталитарна Турция???

ЗА ВСИЧКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ ДА СЕ ПРЕМАХНЕ СПОРАЗУМЕНИЕТО СЪС СЪДА ! НЯМА ДА ГИ ЖАЛИМ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ,КОИТО САМИ СА СИ ИЗБРАЛИ ПЪТЯ НА ЖИВОТА !!!! ЕХАААА !!!!

Прави сте трябва да има сплаведливи закони.както плез ком.Ако напсуваш Кури заминаваш за 24ч.в ларите(пионерски) и цялото семейство са врагове на народа. Ето това е работа сега.

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

Блиц Новини
Въпрос за планети провали Радо от Сливница в „Стани богат“

Кадри бТВ Радослав Иванов от Сливница достави удоволствие на зрителите с играта си в „Стани богат“ тази вечер. Радо, който изгражда системи за видеонаблюдение и прави исторически възстановки на ключови битки от българската история, не се затрудни с първите пет въпроса и стигна лесно до първата си сигурна сума от …

error: Content is protected !!