Нинова се оттегля от отговорност за резултата от евроизборите

Новини
18

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отказва да носи отговорност за резултата от предстоящите през май избори за Европейски парламент след като днес националният съвет на БСП (широкото ръководство) пренареди кандидат-депутатската листа, която тя внесе от името на изпълнителното бюро (тясното ръководство).

„Няколко пъти на последните заседания на националния съвет другари очакват от мен да кажа, че поемам отговорността за тази листа и за тези избори. Щях да я нося с оставка, ако загубим. Това важеше до днес, до решението на националният съвет, което уважавам. Оттук нататък – за резултатите от изборите носи отговорност националният съвет. Пожелавам ви успех и съм сигурна в победата“, е казала тя пред съпартийците си, цитирана от пресцентъра, пише „Дневник“.

Тази сутрин Нинова предложи листа, в която не присъстваше името на лидера на Партията на европейските социалисти, бивш лидер на БСп и премиер на държавата, както и сегашен евродепутат Сергей Станишев, въпреки че той беше номиниран от поне 80% от местните организации. Вместо това в проекта изненадващо беше записано името на началника на кабинета на президента Румен Радев Иво Христов, който е от т. нар. гражданска квота.

Това предизвика Станишев да заяви пред медиите, че БСП започва да прилича на вождистка партия като ГЕРБ, а листата била подарък за партията на Бойко Борисов.

„След девет часа дебати избрахме своята листа за европейските избори. Надявам се, че с това опровергаваме чужди и наши твърдения, че сме диктаторска и еднолична, вождистка партия“, отговори впоследствие Нинова.

Цитирана от пресцентъра на БСП, тя заяви: „Ние можем да победим на тези избори и съм сигурна, че ще го направим“.

За проекта си по-рано през деня Нинова беше остро и неочаквано критикувана и от основния си политически опонент – лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Пред съпартийци той изрази учудването си, че Станишев е извън проектолистата, което по думите му показва, че „БСП няма нищо общо с европейските социалисти“. „В момента имаме един българин на най-висок пост в света – Сергей Станишев, лидерът на ПЕС – левият Манфред Вебер. Невключването му в листата показва, че нашите опоненти вече нямат нищо общо с европейските социалисти – това ще бъде тълкуванието навън“, каза Борисов.

Той описа списъка кандидати, внесен от Нинова, с думите „шпионин – Държавна сигурност – шпионин – Държавна сигурност“, но изключи влияние на Русия върху лидера на БСП, а допусна обратния процес, че „някой иска да се предложи“ на Москва.

… на когото му е мъчно за този нагъл и нахален джендър,е може би човек,но без мозък ! Какво хубаво направи за БГ. този мазен дезертьор ? Народът го мрази,не го иска,той се натиска . Такова нахалство и наглост,само в България … Повече да не се връща ТУК !!! Народе, никакво гласуване за герб, бсп и бсички техни производни. Те ни довършиха ! СРАМ са за БЪЛГАРИЯ .

Г-н Борисов, много сте прав, никой вече не мисля има съмнение за това кой е повлиял на кака Кури при нареждането на листата с кандидати за евродепутати. С поставянето на началника на кабинета на четвърто място и изобщо невключването на Станишев в първия вариант на листата, няма съмнение, че БСП целят да вкарат колкото може повече „троянски коне“ в ЕП. А познайте сега чии интереси ще защитават родните безродници в Брюксел?

Без Станишев!!!!
Иво Христов е с пъти над него.
Няма да гласувам за БСП!

Не знам защо БСП прави такива излишни катаклизми ,да не говорим за губенето на време ,за харченето на народни пари,също се отниса и за Герб,защото не е нужно да правят два пъти панаири и да се показва Цветанов ,и в същото време да говорят ,ние сме точни, въбобще не сте ,защото такива като цветанов ни трябва да бъдат начело , а да се скрият , а той се разхожда като генерал .

Браво на Нинова! Постигна целта си,която обаче някои „бързоразвиващи се“ не успяха да разберат! Сега тя ще излезе по-силна дори и след загуба на изборите,защото както каза,а и е права – тя не носи отговорност, защото не тя еднолично е предложила кандидатите за евродепутати,както и че тези, които предложи бяха подменени!!! Докога старите лица в БСП ще властват, време е младите и бързоразвиващите се да поведат партията за доброто на България и бедните българи…

Толкова ли бе трудно да сложите Станишев на чело,момчил и Корумбашев ,другите двама млади и Деница Златева и всичко щеше да е е наред, а вие размахвате Йончева като плашило,не че не прилича на такова ,въобще ………..,но народа дано да е умен да ви пренареди ,без Иво, Гечев,дори Елена и става……………..

Защото ако сложат тия които предлагате още от сега може да сигурна победата на ГЕРБ.А вие точно това целите.

Изключително съм доволен от развитието на сагата около Сергей Станишев ! В тази партия за сетен път ни показаха ,че нямат грам намерение към промяна ! Заради тях и заради некадърното и корумпирано управление на ГЕРБ българите сме най бедни и ограбени ! Поздравления за Корнелия Нинова !

Аз съм пенсионер с 42 години трудов стаж. Питам другаря Станишев колко години той има трудов стаж и кое предприятие. От къде са му доходите за палата в Панчарево. НЕ СЕ ЛИ НАСИТИ НА РОДНАТА ОБИЧ.

Ей от Сер гей няма отърване , то бива ,бива ама такъв ,,чОвек ,,без достойство рядко се среща ,никой не го ще ,той се тика …….. Изчезвай бе,драйфа ми се като те видя !

СЕРГЕЙ И ЮОНЧЕВА СИ БЪРКАХА ПО ДУПКИТЕ А СЕГА КАКВО СТАНА,,,,Е ГАТИ И ПАРТИЯТА ,,,,

Ако загубят изборите е защото Станишев е там,,да се яви мажоритарно и ще се види как не го Искат!!!

БСП започна да набира сила и затова срещу нея бяха хвърлени всички сили и активирани такива скрити оръжия на статуквото като Първанов и Станишев. Със сигурност са били поети ангажименти и купени хора от НС на БСП, които осуетиха приемането на предложения от Нинова списък. Ще гледаме – интересно ще става!…

Политиката е умение да се правят компромиси!!! Целия този цирк, който се разигра в БСП води само до разконцентриране и разединение на хората, които са решили да подкрепят левите като наказателен вот срещу управлението на ГЕРБ. Да не включиш в листите си лидера на една от най-големите европейски партии, да не го използваш това в самите избори
е огромна политическа грешка!

18 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Ученик намери и върна портфейла на капитана на „Лудогорец“

Осмокласник намери и върна портфейл, без да знае, че изгубената вещ принадлежи на капитана на „Лудогорец“ Светослав Дяков. Случката се разиграла пред цветарските щандове на кооперативния пазар в Разград. Ученикът от Професионалната гимназия по транспорт и строителство Драгомир Златев видял на тротоара пред банкомата кожен портфейл и веднага го предал …

Новини
Цитат на деня: Нинова не може да приказва по-умно, но нека е по-възпитано

Не мога да препоръчам на Нинова да приказва по-умно, не може да го постигне, но да приказва по-възпитано. Това заяви президентът Георги Първанов (2002-2012) в интервю за в. „24 часа“. Повод е изказване по негов адрес на лидера на БСП Корнелия Нинова, че иска да „влезе през задния вход“. То …

Новини
Как да спиш по-добре като промениш хранителните си навици

Всеки мрази онези моменти, в които се върти в леглото посреднощ и не може да заспи. Правиш какво ли не. Броиш овце, пускаш си лека музика, опитваш се да елиминираш всякаква светлина. И в крайна сметка нищо. А знаеш ли, че спането ти може да се промени, ако промениш само …

Inline
Inline