Нинова: Ако се приеме минимална европейска заплата, то тя в България ще е 660 лева

Новини
2

Кадър бТВ

БСП твърдо стои зад предложението за минимална европейска заплата, която представлява 60% от средната заплата. Това означава, че ако бъде приета сега, то в България минималната заплата трябва да е 660 лева. Това коментира в студиото на бТВ Корнелия Нинова.
Става въпрос не само за минилана заплата, но и за минимална пенсия. Не може днес един български гражданин, който е работилл 40 години за страната си, сега да получава 240 лева пенсия и да се чуди дали да си купи лекарства или да дадепарите за хляб, коментира Елена Йончева.

Проблемът е, че днес има не просто работещи бедни, а работещи гладни. 1,5 млн. българи живеят под прага на бедността. Това са 20% от българските граждани. Тук не става дума само за пенсионери, а за млади семейства. Това е чист геноцид срещу българския народ, коментира Йончева. 40% от българите живеят на прага на бедността, допълни тя.

От сега трябва да започнем да търсим съюзници по отношение на минимална европейска заплата. Няма как да подкрепим модел на заплата, която да намали още повече доходите, коментира Нинова. Освен минимална пенсия европейска искаме и преизчисляване на сегашните пенсии в България, защото не може така да се живее, посочи Нинова. Вижте какво правят в Гърция – 13-а пенсия, намаляване данъците върху храните и още и още мерки, които да облекчат хората. Значи може да има такива механизми и те работят, посочи още тя.

loading...

Махнете плоския данък!Сметнет сами колко е 10% на 560 лв.И то на минимална заплата!Друг е въпросът че тя трябва да бъде необлагаема!

Минималната заплата може и да е 1000 лева, но следва да има кой да е плати. А вие защоо през управлението на БКП/БСП-Виденовото правителство плащахте 5 долара пенсия и 3 долара заплата. 40 милиарда пенсионен фонд изчезна или се открадна. 18 банки фалирахте и откраднахте парите на хората.
Сега искате много ,за да подкокоросвате хората, но ако дойдете на власт нищо от това няма да изпълните. Вашето царуване е ясно. Една година крадете и след това друг оправя бакийте ви.
Ако така вървим след години ще се отлепим от тинята която вие създадохте.
Никога повече БКП/БСП на власт.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Румен Петков: Гласуваш за Борисов, получаваш Деската

Сегашният начин на местно самоуправление е извратен. Четвърт от средствата, които стигат до общините, стигат по силата на постановления на Министерския съвет, зад гърба на Народното събрание и обществото и на партиен принцип. Това коментира в Пловдив председателят на ПП АБВ Румен Петков, който подчерта, че в цялата история на …

Новини
Димитър Манолов, КТ „Подкрепа“: Болничните трябва да се плащат в двоен размер

Абсурдно е да се криминализира всеки болничен лист, измамникът е този, който издава фалшивите, а не който ги ползва, казва Димитър Манолов. Всеки път, когато работодателите предлагат да не се плащат първите три дни болнични, аз ще казвам: „Те трябва да се плащат в двоен размер. Тогава хората имат най-големи …

Новини
Тези българи взимат баснословни пенсии, а трикът е в…

източник: Блиц Българите, които са живели и работели в САЩ и получават американска пенсия, са скочили двойно. Според данни от Social Security Administration до август 2019-а това са 701 души, пише БГ ВОЙС. Предишните години бройката им е варирала между 300 и 390 и рядко е достигала малко над 400. …