Нинова: Ако се приеме минимална европейска заплата, то тя в България ще е 660 лева

Новини
2

Кадър бТВ

БСП твърдо стои зад предложението за минимална европейска заплата, която представлява 60% от средната заплата. Това означава, че ако бъде приета сега, то в България минималната заплата трябва да е 660 лева. Това коментира в студиото на бТВ Корнелия Нинова.
Става въпрос не само за минилана заплата, но и за минимална пенсия. Не може днес един български гражданин, който е работилл 40 години за страната си, сега да получава 240 лева пенсия и да се чуди дали да си купи лекарства или да дадепарите за хляб, коментира Елена Йончева.

Проблемът е, че днес има не просто работещи бедни, а работещи гладни. 1,5 млн. българи живеят под прага на бедността. Това са 20% от българските граждани. Тук не става дума само за пенсионери, а за млади семейства. Това е чист геноцид срещу българския народ, коментира Йончева. 40% от българите живеят на прага на бедността, допълни тя.

От сега трябва да започнем да търсим съюзници по отношение на минимална европейска заплата. Няма как да подкрепим модел на заплата, която да намали още повече доходите, коментира Нинова. Освен минимална пенсия европейска искаме и преизчисляване на сегашните пенсии в България, защото не може така да се живее, посочи Нинова. Вижте какво правят в Гърция – 13-а пенсия, намаляване данъците върху храните и още и още мерки, които да облекчат хората. Значи може да има такива механизми и те работят, посочи още тя.

Махнете плоския данък!Сметнет сами колко е 10% на 560 лв.И то на минимална заплата!Друг е въпросът че тя трябва да бъде необлагаема!

Минималната заплата може и да е 1000 лева, но следва да има кой да е плати. А вие защоо през управлението на БКП/БСП-Виденовото правителство плащахте 5 долара пенсия и 3 долара заплата. 40 милиарда пенсионен фонд изчезна или се открадна. 18 банки фалирахте и откраднахте парите на хората.
Сега искате много ,за да подкокоросвате хората, но ако дойдете на власт нищо от това няма да изпълните. Вашето царуване е ясно. Една година крадете и след това друг оправя бакийте ви.
Ако така вървим след години ще се отлепим от тинята която вие създадохте.
Никога повече БКП/БСП на власт.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Тъжно: Една пета от българите не са почивали лятото повече от 10 години

Над 2 милиона и 300 хиляди пълнолетни българи планират почивка през лятото. Малко повече от половината заявяват, че ще почиват на българското Черноморие (54%), а останалите – в чужбина. От тези, които обмислят да напуснат границата на страната (32%), най-много заявяват, че най-вероятно ще го направят в Гърция (близо 60%) или Турция(30%). Сред останалите …

Новини
Как лесно да проверим качеството на храната

Колкото и да се опитваме да се храним здравословно, най-важно е качеството на продуктите, които слагаме на масата. От грамотния избор на храни зависи не само вкуса на ястията, но и здравето. Но понякога е наистина трудно да определим дали и до колко съответният продукт е пресен. За целта ви …

Новини
Декар земя в Балчишко скочи до 2 635 лева средна цена

Средната цена на декар земеделска земя в община Балчик е 2 635 лева, съобщават от статистическото бюро в Добрич. Данните са за 2018 г. През миналата година средната цена на един декар земеделска земя в област Добрич достига 1 697 лв., при средна цена за страната 941 лева на декар. Спрямо …

Inline
Inline